Zlato ze severu

Severní Čechy a zlato... Jó něco málo tu máme

Všechny zdravím, po několika letech s detektorem jsem si říkal, že už by to chtělo trošku změnu a pak jsem viděl pár příspěvků o rýžování zlata. Po krátkém váhání a hledání informací zda je možné tady nahoře u hranic najít nějaký zlato, jsem zakoupil pánve a další věci a se ženou která tím nápadem byla nadšená, jsme začali zkoušet jeden potok tady u nás, kde ve středověku bylo rýžoviště. Nechci to protahovat, nejdřív nic, pak první zlatinka, když jsem viděl že zlato tam je, pořídili jsme splav. Je to super relax, na léto to bude super. Oba nás to chytlo. Zlato je sice titěrný, moc ho není, ale najdou se i větší kousky (včera na splavu zlatinka skoro 2mm). O dovolené chceme zkusit aspoň Bojovský potok, aby jsme si zkusili zarýžovat na nějaké pořádné lokalitě :) Přidávám pár fotek na pokuk. Ať se vám všem daří

Pár zlatinek
Pár zlatinek
Přibývají pomalu, ale přibývají...
Přibývají pomalu, ale přibývají...
Super věc, bez toho by mě to tak nebavilo
Super věc, bez toho by mě to tak nebavilo
A moje zlatokopka, natěšená na drahý kov
A moje zlatokopka, natěšená na drahý kov
Jedna detailní
Jedna detailní
7 votes
7 votes
Lovec oceňuje

Post

To jste se do toho pěkně pustili. Tak ať se ve splavu zlatí!

Díky snad to bude přibývat...

Tak ti gratuluji k prvním kouskům kolego ;-)jenom dodám že ten splav ze začátku byl možná cesta k tomu udělat toho zlata co nejmíň ;-)jak víš že toho zlata tam není víc a spoléháš se na bojovák?Ano přiznám se že splavů mám několik ale vždy je beru tam kde jsem strávil x hodin sondováním.Možná to samí uděláš na 2-5 pánví ale musíš se hejbat.tu pánev potom uděláš do minuty a to mi ani 30 cm(šířka)splav na konkrětní tok nedá.A to si splavy stavím podle řek a potoků.Je to vlastně o lenosti která ti někdy zabere víc času a ubete zlatin ;-)(šetříš záda)Třeba někde je nabohacený místo v metru a půl někdy v pár cm.A to jenom na pár lopat.To ale nezjistíš když bezmyšlenkovitě házíš na splav.Pánev ti dá mnohem víc alespoň jenom cca prvních 100-500hodin.Skoro každej nováček si myslel jak to se splavem urychlí ale pak třeba děláš zbytečně pár kýblů kde není nic.Jinak chválím poslední foto.Krásnej detajl toho "prcka".jak bývá pro potoky typické dlouho necestoval ;-)Ať se ti daří.A už jenom tohle je pěkná ochutnávka toho co tam bude.

Ahoj jiva, je pravda že jsem línej :-D ale ze začátku jsme měli jen pánve. A taky chvíli trvalo než jsme našli místo s výskytem zlata. Několik prvních pokusů bylo úplně o ničem. Žena pořád básnila o splavu, já zase protestoval že dokud neuvidím aspoň jednu zlatinku v pánvi, tak splav kupovat nebudeme, aby to nebylo zbytečný :-D no a když pak tu první konečně našla, tak jsem se splavem souhlasil. Teď se střídáme, jednou ona s pánví a já u splavu pak zase obráceně. I když u splavu jsem radši. Na místě kde jsme musíme jít docela hluboko, aby jsme něco našli, a stejně toho moc není, ale nám stačí málo ke štěstí. Na Bojovák to chci zkusit protože jedeme o dovolený do Berouna a přijde mi, že tahle lokalita je odtamtud nejblíž. Žena zase pořád vzývá Otavu. Ale mě se nechce jezdit tak daleko (zase ta moje lenost :-)). Ale hlavní je že nás to oba baví a konečně máme stejný koníček. A u potoka je hezky a klid.
Ať se ti též daří, líbí se mi tvoje příspěvky. Vlastně hlavně díky tobě jsme začali rýžovat :-)

Začátky jsou vždycky těžký ;-)To i já jsem ze začátku měl problém vůbec nějaký zlato najít. A i ten splav jsem si hned vyrobil když jsem těch pár zlatin našel.No a potom jsem jak říkám bezmyšlenkovitě házel na splav.Až na rady kamaráda jsem se vrátil k pánvi a začal hlavně jezdit sondovat.Ono můžeš mít třeba zlatinku na kýbl materiálu ale taky i 50 kousků na pánev.To na stejným potoce/řece jen jinde.Ono to hledání nejlepších míst docela trvá a tak tě tam nikdo moc brát nechce natož aby to místo prozradil.To je ale dobře že vás to baví ;-)Když si místo zlata odnesete třeba granátky,zirkon atd tak je to bonus k tomu pobytu v přírodě.Tak ať se vám to hromadí a nesvádějte to na mě ;-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top