Detektor kovů Minelab X-Terra Pro

Vlákno pro vlastníky detektoru kovů X-Terra Pro

in category Metal detectors, created by Elmara 8.3.2023 16:22

Zdravím...potřebuji poradit...mám vanquish 340a rád bych se posunul dál ...a uvažuji o výměně za tento,polepším si nebo jít raději do vyššího modelu??...díky za pomoc

Zdravím, to záleží na mnoha proměnných. Zda chceš zůstat věrný značce nebo měnit, zda je pro tebe důležitým faktorem váha detektoru a jeho skladnost atd. atd. V neposlední řadě je zde také otázka, kolik jsi ochotný/můžeš si dovolit do tohoto posunu investovat. Já ti mohu poradit pouze subjektivně a třeba to ještě od někoho schytám. :-D Když bych zůstal věrný značce, tak bych šel do EQ 700 - ten na naše podmínky bohatě stačí - má Multi IQ, na kterou jsi zvyklý, plus další vylepšení od poslední řady. Kdybych chtěl hledat zlato, tak tam jsou snad speciální detektory, přímo na to určené. Pokud bych měl dost peněz, tak bych chtěl to nejlepší - Manticore. Pokud bych preferoval výhody výše uvedené, šel bych do XP. X-Terra Pro je bez Multi IQ, ale zase má výbornou konstrukci a je na dnešní dobu dost levná. Je to zkrátka na tobě. Možná, kdybys měl čas a možnosti, tak se můžeš blíže s detektory seznámit na akci, kterou pořádá Zipsy - viz www.lovecpokladu.cz/home/minelab-tour-zipsy-2023-mnisek-u-liberce-25-3-2023-9394 ;-)

X-Terra pro,s cívkou 11 2 D zde nemá konkurenci, detektor za 7990 Kč,Minelab u tohoto detektoru nezklamal 👍👍👍👍

Je to tak ;-)

👍👍👍👍

A co je na něm tak vyjímečného? Je to standart.

V továrním nastavení je X-Terra pro jenom standart,s cívkou 11 2 D v režimu Maskulin dává lepší výsledky než Equinox,800,600,v režimu Maskulin 2 zaostává za Mantikore 1-2 cm rozdíl v ceně 40 000,v žádném případě se nejedná o standardní detektor,kolego :-D

Zdravím chci se zeptat,koukal sem že máte jak Terru tak i noxe 600, máte nějaké srovnání??díky za radu

Detektor jsem si chtěl taky koupit, ale pak jsem viděl video.. Pán dal 13cm od sebe železný hřebík a minci... Rychlost zotavení na max a detík bral jen železo... Proto jsem si to rozmyslel nebo minimálně počkám na další ohlasy...

Tak video jsem neviděl, ale pokud to železo bylo výrazně větší tak 13 cm může klidně být. Každopádně je Terra, separačně opravdu ostrá a co myslíš, že by jako v ceně do cca. 11 000 kč mělo být lepší? :)

ZERO :-)

Ahoj. Většina tady asi ví, že je to "náš" detektor a pokud někdo nechce digitál, určitě ano. Ale poměrovat bych ty detektory asi nechtěl :)

Já bych digitál klidně chtěl. Naopak vidět ID by mohlo v mnoha případech trochu pomoci, ale zatím jsem opravdu nenašel pořádně nic, co by bylo jako ZERO. Asi jsem staromodní :-D. Rozhodně nechci dělat reklamu, ale mimohodem neplanujete ZERO3? :-)

Jenže právě v tom je to Zero jiné, jelikož tam k žádnému číslicovému zpracování nedochází. Je to čistý analog, který si musíš naposlouchat. Pokud chceš ID, musí to zpracování být na nějaké úrovni a to není tak úplně legrace. když to má za něco stát. Představa Zero s ID je tak vlastně nemožná :)

Zero 3... nevíme. Musel by to být uplně nový detektor. Stavět to na současné pcb je už nemožné :)

Byl jsem s X-terou Pro hledat zatím 4x. První dojmy jsou velice pozitivní. Chodil jsem posledních 5 let s Noxem 800. Konstrukce je parádní, velmi variabilní a dobře sedí v ruce. Skádací shaft je super! Překvapuje mne stabilita detektoru. I při "vyšťavení" nebreptá. Vyhodnocení stabilní, jen je potřeba se naučit poslouchat. Zvuky, se mi zdá, čtu lépe než u Noxe. Zajímavý je zvukový režim Deep. Pěkně separuje železo vzs barva. Mimochodem najde opravdu malé kousky velikosti broku. Dosah na malé mince 20 cm přesvědčivý. Zajímavé jsou také vibrace rukojeti. Zdá se mi trochu nižší úroveň hlasitosti. Škoda že na ní nejdou stará sluchátka z Noxe ani starý bezdrátový modul. Podle mne je to skvělá volba pro začátečníky za super cenu. Jistě ji ocení i příležitostní hledači. Já ji hodlám mít jako záložní detektor k Mantě. Pokud semnou půjdou hledat vnoučata, manželka nebo někdo známý je to bájo, že mi zase nebudou brát klacek z ruky. Mohu jej tedy s klidným srdcem doporučit a jak již bylo vícekrát řečeno, poměr cena - výkon, výkon značně převažuje cenu! 8-)

Máro předpokládám, že bude pracovat i s Mantou?

Ano, bez problému. Je to řešení pro všechny krabičkáře. ;-)

Paráda díky a objednávám 8-)

Mě by celkem zajímalo zda bych si polepšil oproti VQ 340....

Za mě asi moc ne. Už jen kvůli multi-IQ

To Smart: oproti 340 jednoznačně ano, u 440 je to jak na co, přecijenom 440 má menší cívku než Terka a znát to tak u některých cílů je.

Takže pokud to chápu dobře, tak pokud bych si chtěl polepšit a jít nahoru tak je lepší jít do VQ540 nebo Noxe 600, i když tu někdo srovnával noxe 600,800 s tou terrou, že je na tom lépe..tak v tom mám celkem chaos...díky za pomoc a rady od všech...detektor mám cca rok takže jsem ještě ucho... ;-)

Žádná rada nebo je to tajemství???... ;-) ;-)

Tak já ti to tajemsví prozradím. Univerzálnější je detektor s multifrekvencí, páč chytíš většinu cílů. U terky je nutné přepínat frekvence manuálně, takže musíš vědět na co jdeš.
Třeba, pokud zvolíš nižší frekvenci, půjde detektor do hloubky a utečou ti drobné cíle a naopak.

Hloubkový test 1 Kč hloubka 40cm X Terra pro v pohodě signál oboustranný ID 91-93 detektor jde tvrdě po Mantikore, upozornění cívka coiltek 14x9 propadák, cívku nedoporučuji 👍👍👍

Ten hloubkový test byl s jakou cívkou ?

Test na droboť dopadl jak?

Cívka základní,s cívkou 11 2 D to samé+7cm při nadzvednutí, nejlepší odezva při 10khz ,zítra test s 10hal.1922, nečištěný, můj předpoklad 35cm,😀 hledám hlavně mince 😃

Jsem nováček, co tři roky lítá s V440 a jsem s ním spokojen, ale chci zkusit něco dalšího. Má pro mě Terra smysl ? Mimochodem, vzhledem k vytíženosti kopu 1x za 14dní :(

Ahoj. Detektory jsou si výkonem dost podobné. Pokudto má být posun, tak aby jsi trochu koukal co najednou kopeš, měl by jsi jít minimálně do EQ 600.
Na druhou stranu, pokud by jsi koupil terru, můžeš využít i desítkovou cívku, kterou máš na Vanquishy. Tu by jsi mohl používta do více železem zamořených lokalit jako separační :)

Díky za Váš čas, jsem ve fázi 600 nebo Terra , ale jsem přesně ten typ detektoráře, který prostě má makačku si najít čas a lítat po venku.

Tomu rozumím, čas bohužel neprodáváme. Kdyby jo, tak bych si ho stejně všechen nechal :)

Jde o to, aby jsi ten posun opravdu pocítil. Ta 440 je fajn, což ti nemusím psát, jelikož ji máš a tak to sám dobře víš. A tak aby jsi reálně poznal, že jsi začal kopat více barev, hlouběji a menší, potřebuješ o třídu výšší detektor. A jelikož už používáš detektor s multifrekvenční technologií Multi IQ, je přechod na EQ 600 jednoznčně nejlepší možná volba :)

takže z 540 na 800?? Né že bych se na to už nedíval :-D :-D . Ale já tu 540 mám rád :-)

Jeldo, neblázni. :) Vzal bych si už raději levnější EQ 700 a nebo dražší EQ 900. Ta hlavní věc co by mi teď u EQ 800 chyběla je DP režim, nové vyhodnocení a konstrukce, která je prostě lepší. ;-)

Tak teď jsi mi nasadil brouka :-) :-)

Tak to bych nerad, brouci v hlavě, to bych nechtěl :)

Tak jisté je to , že ve vlasech nehrozí :-D :-D

U mě tedy rozhodně ne :)

Zdravím mal by som otázku či na detektore je aj ochranne sklo alebo iba folia. Dakujem

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top