Detektory kovů Mars

Vlákno pro všechny uživatele detektorů kovů Mars

in category Metal detectors, created by Elmara 26.8.2020 15:54

Nedávno jsem pořídil Gausse, za ty peníze si myslím že dobrá mašinka. Přecházím z noxu už mě sraly prozvuky kdy to pištělo při kontaktu se stéblem trávy, navíc ergonomie je podle mě u Gaussu mnohem lepší bohužel cokoliv zrezlého háže do barvy. Mám set s dvěma cívkama a dohledávačkou, bohužel dohledávačka je naprostý šit dosah má sice slušný ale pokud zrovna funguje jak má což je obrovský problem holt je zadara tak je odfláklá. Docela lituju že sem nepořídil levnější variantu s tigerkou.

Tak to rozhodně není chování, které by u EQ bylo normální. Naopak, neznám ze špičkových detektorů mašinku, která by uměla být klidnější. Stačí pouze nastavit normální úroveň citlivosti a vyvážit zem. Plus vždy chodit v multifrekvenci.
Samozřejmě vyhodnocení u VLF detektorů, stejně jako dosah a citlivost je o generaci horší. Prostě to není multifrekvence a není to Minelab. Ostatně ten Gauss je taky za polovinu ceny. Dohledávačky tedy rozhodně nejsou šit, naopak je tady v podstatě nulová reklamovatelnost. S toho co píšeš bych řekl, že tam budeš mít kratší 9V baterii, prostě klasický problém který se dnes často děje, kdy výrobce především u levných 9V baterií dost drsně nedodržují délku baterie. Chce to kvalitní ALKALICKOU 9V baterku a bude to ok.

Baterku sem schváně koupil co sem sehnal nejdražší 94Kč oproti baterkám za 32 korun žádná změna. Dohledávačka si prostě pípá jak zrovna chce. Cca na pět zapnutí funguje jednou normálně. Jinak Gauss v poměru cena výkon určitě super o tem žádná.

To by mě zajímalo, která 9V baterie je ta kvalitní.
Dohledávačka je součástí setu, takže pokud máš problémy, co popisuješ a je to v záruce, tak je to na reklamaci.

Prozvuky u Noxe.
Otázkou je, jak máš nastavený detektor, ale s největší pravděpodobností šponuješ citlivost na max.



Cena ni moc nenapoví. Stačí, aby baterka byla ALKALICKÁ. To co ale popisuješ, je spojené čistě z její délkou. Nebude tam ve chvíli když to zapenš kontakt a to na 99%.
Pokud je ale problém, tak to pošli na servis od toho tady je :)

Mám tam alkalickou baterku od Ety. Zkusím tam vrazit ještě nějakou jinou a uvidím.

Pokud je tam napsano "alkaline", je v podstatě úplně jedno od koho. Problém může být a děje se to z její délkou. Proto ji najednou nemůžeš zapnout, nemá kontakt.

Hele Elmara ono to neni jen o baterce , pokud máš v dohledavačce příliš zamáčkle kontakty tak to blbne stačí je jenom trochu povytáhnout no a pak ještě , když to nejde tak se do šroubovacího závěru dává např. molitanová vložka kvůli tomu dorazu na kontakty. Pokud to nefunguje tak jedině reklamovat .

Ono je to většinou taky baterkou, jelikož když si porovnáš rozměry, tak je tam klidně rozdíl i 3 mm... což je už hodně :) Ale jinak máš pravdu :)

Ahoj - jasně že některé mají trochu jiný rozměr právě proto je dobrý tyhle kontakty v dohledavačce mírně natáhnout a tím předejdeš těmhle komplikacím. ;-)

Ahoj co Legend proti Gaussu tak doufám že dáš reference u toho železa to pak rozepíšu výhody a nevýhody ale nechci ti ovlivňovat tvůj úsudek .Tak se ozvi co nejdřív Dík . Dole jsem napsal časté problémy s dohledávačkama nic méně jakákoliv alkalika stačí.
Trigro


Back to chat

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top