Já narukoval na jaře83 do Michalovcu ču 8700 na pš střelec operátor BVP a po pul roce do Písku k pruzkumné jednotce ču 6177 velitel roty npor Novák to byly časy na to se nedá zapomenout tohle by naši mladí měli zážít dva roky vojny a né se po škole či učnáku válet doma na podpoře samozřejmně jen někteří neházím je všechny do jednoho pytle
Kde jste byli na vojně ?
Ahoj, jak vidno z VilSonova vlákna, řekl bych, že většina hledačů vojnu zažila a jelikož nás je víc než kasáren, museli jsme být ve stejných kasínech. Nic pro holky, pardon.
I když znám jednu, co na vojně byla. Tenkrát byla kluk...
Já jsem byl na PŠce v Josefově (Jaroměř) a potom ve Strakonicích. Nástup podzim 88.
Sakra to už je dávno, až mám z toho depresi.
Hradní stráž nástup červenec 2000
Povolávák na jaře 1980 do VU 4341 Chomutov,hned večer přeprava vlakem do VU8184 Zvolen a po měsíci a přísaze do VU7494 Nepolisy na radar PRV11 až do konce.Rád vzpomínám.
Domažlice RTZ 1983-1985 PS brigáda
Nazdar Zblabun, zdravím starou císařskou gardu. Pamatuješ si mě ????? Nasralo mě to tady a nebyl jsem tu 10 let....
Já nástup léto 1995 k VÚ 4724 Tanková brigáda v Žatci jako kuchař ale prošel sem si vším jako spojka stráž regulovčík hasič taky moc rád vzpomínám to by potřebovali dnešní mladoši jak koza drbání chybí jim to
Ja nastup 1988 Specialni jednotky u cottz.Kladno,Pobezovice,Zvon,As,Stribro,Pribram
95-96 Strašice u Rokycan. Na PŠ ve Stříbře
Střelec operátor BVP. Velitel roty Ndp. Muller mazák jak bič
Téměř denně na Bahnech.No bylo to výžívný
Taky Strašice u Rokycan, 2001/2002, velitel roje BVP. Nejprve do výcvikáče v Mariánských Lázních - Velká Hleďsebe a potom Strašice. Parádní rok prázdnin. Voják se stará = voják má, a já měl. Fotbálek za místní B a občas i A, střelby na Bahnech zábava, co chvíli doma, na nějaké dlouhé cvičení jsem nemohl, neboť jsme měli pořád zápasy. Před bránou hospoda "U cyklisty", občas tancovačka na koupališti a hlavně krásná příroda Brd.
To jsi se měl moc dobře
Hospoda u Anděla.
Sice celkem z ruky od kasína ale prostě bigošská
4.90. První nástup na rok a půl po revoluci. Strašice VU 4412 13 rota.
Jaro 84, útvar 5958 Trebišov, řidič OT. Potom Topolčany,Martin,Levice,Zvolen prostě kde to bylo potřeba.Na Šaleny Vychod nelze jen tak zapomenout!
94-95 Mikulov řidič instruktor BVP.
To by ti mohli něco říkat jména Pavel a Petr Bláhovi a Jan Hromek
Já tam byl celou dobu. Bylo nás 8. Zbytek dojel z Vyškova a z Hranic. Nic mě ty jmena neříkají.
Lukostřelec Višní Lhoty vojska MV
Zdarvim ja rukovacka 1988 rijen Liptovsky Hradek ridic,po roce revoluce a totalni bordel v armade propusten o dva mesice driv posledniho cervence 1990.
Jo a jezdil jsem moto CZ 175,Tatra 815 ctyrkolka v ty dobe pekny delo a pasovy rusky ATS podvozek z tanku a civilni budka vzadu jerab.
Chvalkovice, Olomouc. Leden - prosinec 2000. 75. záchranná a výcviková základna. Civilní ochrana to ještě byla, říkali nám mandarinky podle oranžových baretů Jezdil jsem s tatrou 815 šestikolou a většinou vozil družstvo potápěčů na akce nebo soustředění by se dalo říct. Bylo to fajn....
Neke Tam, jsem byl na vycvikaci Léto 2002 Silenej bejvalej velitel po mne chtel pivni etikety od nas ze severu, ze mu chybi decinska a sliboval mi opustaky Pak tam byl nejakej Šanda, tusim rotmistr - ten furt rikal jakvykmi - takmykvy Vyborne se tam varilo. Na cezete jsme meli dobry kluky, az na tu gumarnu to tam bylo fajn. Jinak ja pak doslouzil v Kutny Hore taky u CO jako hasic, zachranar. Civilni obrana je super, skoda, ze toho hodne zrusili po cely republice.
Dobře vařili jo
Jídla Draku, jídla Měli jsme tam samou vysokou gumu, tak se vařilo fakt dobře. Dodnes vidím ty uzený kuřata, jak se to tahalo večer na roty po bednách, protože vždycky hafo zbylo
Jo jidlo tam bylo super. Hlidalo se to tam. Gumy jedly se zakladakama takze to bylo v pohode. Pamatuju si na majora Staroveskeho nebo tak nejak, rikali mu Stresa. Malej, ale jak zacal rvat, tak se na nej koukalo od spoda. Ale spravny chlap.
Jooo, Stresa! To uz jsem zapomnel, ale ted se mi vybavil dokonale :) Ten docela cumel, kdyz jsem ho v prvnim tejdnu prijimace oslovil na buzeraku s dotazem, jestli muzu na MCR v biketrialu do Samotisek, navic termin jeste pred prisahou :) Povoleni jsem ale dostal, prislo mi to tehdy normalni. Kdo moh tehdy tusit, ze s takovejma vecma se musi pres velitele druzstva, roty a pak teprve k praporu :))) Takovou kankou a vrcholem gumovyho uvazovani na tom celem bylo jen to, ze jsem mel zakaz jet zavod v civilu! Doprovazel me navic jeden kluk z cezety, abych jim snad nedezertoval pred prisahou :))) Olmik byl proste super! Nezapomenu na smrad z cokoladovny, skvarovy hriste za barakem, zdrhani pres plot na pivo a volny vstupenky na ligu. Jo a nadp. Dlugose... snad se ten mistni Casanova dodnes nevyvratil hore kokotom
Tak to naprosto sedí.... Mám dojem že ta čokoládovna, to bylo tehdy ještě Seliko, a.s. Ten smrad ze Selika to byl masakr. Shnilý brambory... a paaaak doooobrá meruňka
seliko byla likérka , pak tam delaly kvasnice a čokoládovna je dodnes Zora (nestlé)
To mi připomnělo Stresovu zelenou odhodlanost. Jednou na jídle, když měl dozorčího jídelního bloku, tak si všiml mých ponožek (ano všímal si všeho), měl jsem tenkrát fusekle z domu, fajne, teple, lepší než vojenské, bo po vyvedení jsem měl všechny mokré, byly zelené, ale on to stejně poznal. Obrovský randál na obědech a hlášení u velitele roty....Veliter roty: boha jeho ...... prečo mátě vlastné ponožky. Jsem mu to vysvětlil.... Boha jeho to je kokot, také veci mi hlási.. Odídtě...
Takže velitel roty byl nadp. Dlugoš?
On byl dobrej. Sice seřval, i facku dal, ale nic neřešil papírově... My ho měli na MŘP - pílili jsme ostošest. A on pílil za nějakou paničkou, takže jsme měli v lese veget
Nezapomenu na jeho hlášku: Čo ten kokot tu robí? Tu samé kanystre s benzínom a on fajčí!!! Tu to buchne a vyvrátí sa mi tu hore kokotem a čo já potom?
Jo, vojna, gumy, Dlugoš, byla to prdel...
Ne nebyl to Dlugos. Ale pamatuju si ho. Uz si na naseho velitele roty nevzpominam.
U nás myslím rotmistr Šanda.
ne ne myslím, že to byl podplukovník, ale jméno už fakt nevím, (zeptám se bratra, sloužil také tam) Perlička - nikdo neměl volno, já jsem chodil do města (Olmik) a protože jsem měl průkazku do videopůjčovny (půjčovaly se kazety pro rotu, aby večer nebyla nuda) tak jsem chodil půjčovat i gumám, co měly hotovost s náma.
"Znáte tu Paulu Wild..." říkám, že jo. Tak mi zoberte 2 kazety. Tak se také stalo...
u 75 zachrané jsem byl taky ale v 1995 ještě na kozlově ,sběrač raněných, pak zdrojař
Máš pravdu, Kozlov byl dříve.... Jezdil jsem do Kozlova v rámci školeni řidičů. Jezdil jsem s kapitánem Skovajsou s autoškoláckou osmikolou tatrou. Prý byl kdysi major, ale doslechl se, že mu za ženou dolízá kolega, tak se s tankem vydal do ulic vyřídit si účty. Pak degradace na kpt. ale je to jen z doslechu, tak nevím, myslím, že to spíš byla ta tatra... Jinak to Seliko, pánové, to byl nehorázný smrad.....zlatý obilí....
Je fajn že lidi sdílej zážitky. I když to vždy není to pravé
tak ted se mi uplně vybavil Skovajsa na rote oprav techniky,ten vždycky říkal před nastoupenou rotou , že léta strávil v kanále samozřejmně myslel montážní kanál a znělo to super jak kdyby nějaký bezdák vylezl z kanálu,vždycky jsme se tomu děsně chlamali
Byl to tank. Vyprošťovací. Čornul ho z parku. Já měl tehdy KVOPa nebo co, sedím doma na pivu, čumím na zprávy a tam náš tank, že prý ho ukradli . Frajer s tím vyjel z parku, od deveťárny profičel k bráně, snažil se ho zastavit nějaký klučina, už nevím jméno, na konci za to dostal hodinky , Skovajsa to před bránou stočil, rozšlehal plot, šmelcnul nějaké auta na parkovišti, šmirnul ty dvě bytovky od gum, co tam byly a fičel směr Olmík. Chytli ho někde venku, nějak něco dojebal s čerpadlem nebo tak něco. Jinak v Havířově mám kámoše a ten byl přímo u toho. Bylo veselo, no
Pekne se ty stripky historie skladaji
Taky jsem narukoval do Kozlova v létě 95.Nikdy nezapomenu tu zimu.Kolem buzeráku 2m závěje.Hygiena zavřela kuchyň,tak se vařilo venku ve V3eskách a jedlo se v cca -10 venku ve stanech.CS-šlapka na granitech nebo Dozorčí u Zeleného kříže v lese.Prostě bomba.Za mmě tam tomu velel Jelen,pak si ještě vybavuju jména mjr. Altof,nadp.Schneider,Zemánek,Hrůza,Pekár...Jo to byli časy.
Dneska už je kasíno v polorozpadu.Byl jsem se tam mrknout,když jsme byli s rodinou u pramene Odry.
jo jo dneska se tomu člověk směje ale tenkrát mi do smíchu moc nebylo,ale alspon se člověk zocelil na Pekára spomínám ten nás oslovoval, hovada,pitomci,atd ale jak někomu řekl vojíne tak ten člověk věděl že je v průšvihu,nebo na vycházkách v Olomoucí slunko teplo vojáci tam chodili v bundokošilích a my tam přijeli v beranicích a kabátech s kožešinovýma límcema všicni na nás čuměli a prý odkud jste z krkonoš
Nikde.
my jsme vagonovali v Kájově tušim Boletice jojo za chlast jsem částečně vybíral kolotoče chytla nás lítačka ve Lhenicích
Add post
You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.