Bronzový pamětní zemědělský odznáček

Jednoho dne jsme se rozhodli, že půjdeme hledat do lesa. Přijeli jsme k lesu a zjistili jsme že je vedle něj louka, tak jsme ji šli omrknout. Bohužel jsme ještě nevěděli, že tato louka byla dříve skládka :/.
Plno železa, bordelu, smetí, no prostě hrůza. Poté co jsme opustili les, mně detektor hlásil takovej pěknej hlasitej signál, vykopal jsem a zjistil jsem, že je tam nějaká osoba a vzadu na tom je špendlík-odznak! detektor mi hlásil ještě že je něco v té díře. Další kop a byl to kus plíšku s nějakými nápisy.
V autě jsem začal zkoumat, co to asi je, bohužel se to nedalo přečíst, přijel sjem domů vypláchl ve vodě a bylo tam napsáno: Oslava 100letého výročí používán ruchadla vynálezu bratrancčí Veverků z rybitví (nějaké datum) a rok 1927. Poté jsem zapl internet a začal googlit. Zjistil jsem že je to bronzový pamětní odznáček 100 let od vzniku ruchadla. Jediný nález za moje první hledání se Zerem. Radost! :)

Artifact category

Identified category:
User feedback: Federal and civil badges (3 názory), Czechoslovakia (1 názor) Chorche007: Czechoslovakia, : Federal and civil badges, dynamo: Federal and civil badges, cobasico: Federal and civil badges

Log in and help identify this find.

Photo

Bronzový pamětní zemědělský odznáček
Bronzový pamětní zemědělský odznáček

Circumstances of the finding

Location:Jihomoravský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:10 cm
Used detector:Golden mask LP Zero 30
2 votes
2 votes
viewed:
520x,
comments:
0,
finder:
Chorche007 Chorche007
photographed:
2 January 2019,
loaded:
2 January 2019

Post

There is no post in the chat.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top