Goldovej ringoš

Za barákem mám pěkně prudkou stráň, kterou využívám k tréninku s pesanem aby nám sílily nožičky a pak už v ní akorát chrápou srnky. Z druhé strany kopce se rozpínají vinohrady a políčka. Párkrát jsem ji už detektorem procházel protože "co kdyby" ale nic kloudného jsem nikdy nenašel, jen broky a kule. Jo a ještě tříštivý protitankový granát, pozůstatek z války, který mám uložený v artefaktech zde na lovcích. Jinak lautr ho....
Letos mi to zase nedalo a protože na pořádnou hledačku nebyl čas, zkusil jsem jen tak na hodinku štěstí. No štěstí sedlo na vola asi po 5ti minutách zhruba 50 metrů nad koncem mé zahrady a výsledek vidíte na obrázcích.
Dál už pak nic nevykouklo, což mě ale vůbec nemrzelo. Ještě jsem zkusil, protože to mám fakt kousek od domu, v místě nálezu vybrat hlínu a prosít ji, jestli nenajdu i kamínky ale bohužel.
Podle puncu, kde vidím lišku s písmenem A, soudím, že se jedná o 14karátové zlato punc města Vídeň. Pokud se pletu, prosím o opravu. Na druhém puncu jsem přečetl písmena F a K ale to už nevím,nevyznám se v tomto odvětví.

Artifact category

Identified category:
User feedback: 1. Rings of gold (1 názor) Czertik: 1. Rings of gold

Log in and help identify this find.

Photo

Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš

Circumstances of the finding

Location:Jihomoravský kraj
State of soil:Dry
Depth of the finding:12 cm
Used detector:Ctx 3030
18 votes
18 votes
viewed:
1089x,
comments:
9,
finder:
Czertik Czertik
photographed:
7 April 2022,
loaded:
11 April 2022

Post

Pěkný to máš,jen tedy nevím,jak by tam ty kameny byly uchyceny:)

To ani já ne ale v otvorech je zhruba v půlce taková pidihranka, takže tam určo něco bylo.

Pěkný kousek zlatíčka :-)

Vezmi síto a prosej hlínu kolem, kameny jsou vytlačeny zmrzlou zeminou ven. Byly uchyceny roztemovanýmy paprsky okrajů a kruhovými čtyřmi okrasami, které držely středový a vedlejší kamínky. VGR.

Mohl bejt ztracen uz bez kaminku nebo sklicek pokud bylo"zanytovani" nedostatecne a pracovalo se s prstenem na prstu. ;-)

dobrej kop ;-)

Moc pěknej 8-) ;-) gratuluju

Ano moc pěknej :-O :-O :-D
gratulace

Mám stejný z pole a taky bez šutrů. Jednou si do něj nechám vybrousit šutry do trikolóry, jen to chce ještě najít dost velký safír. Zatím jedině tak italskou... :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top