Goldovej ringoš

Za barákem mám pěkně prudkou stráň, kterou využívám k tréninku s pesanem aby nám sílily nožičky a pak už v ní akorát chrápou srnky. Z druhé strany kopce se rozpínají vinohrady a políčka. Párkrát jsem ji už detektorem procházel protože "co kdyby" ale nic kloudného jsem nikdy nenašel, jen broky a kule. Jo a ještě tříštivý protitankový granát, pozůstatek z války, který mám uložený v artefaktech zde na lovcích. Jinak lautr ho....
Letos mi to zase nedalo a protože na pořádnou hledačku nebyl čas, zkusil jsem jen tak na hodinku štěstí. No štěstí sedlo na vola asi po 5ti minutách zhruba 50 metrů nad koncem mé zahrady a výsledek vidíte na obrázcích.
Dál už pak nic nevykouklo, což mě ale vůbec nemrzelo. Ještě jsem zkusil, protože to mám fakt kousek od domu, v místě nálezu vybrat hlínu a prosít ji, jestli nenajdu i kamínky ale bohužel.
Podle puncu, kde vidím lišku s písmenem A, soudím, že se jedná o 14karátové zlato punc města Vídeň. Pokud se pletu, prosím o opravu. Na druhém puncu jsem přečetl písmena F a K ale to už nevím,nevyznám se v tomto odvětví.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: 1. Prsteny zlaté (1 názor) Czertik: 1. Prsteny zlaté

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš
Goldovej ringoš

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:12 cm
Použitý detektor:Ctx 3030
18 hlasů
18 hlasů
zobrazeno:
1092x,
komentářů:
9,
nálezce:
Czertik Czertik
vyfotografováno:
7. dubna 2022,
vloženo:
11. dubna 2022

Komentáře

Pěkný to máš,jen tedy nevím,jak by tam ty kameny byly uchyceny:)

To ani já ne ale v otvorech je zhruba v půlce taková pidihranka, takže tam určo něco bylo.

Pěkný kousek zlatíčka :-)

Vezmi síto a prosej hlínu kolem, kameny jsou vytlačeny zmrzlou zeminou ven. Byly uchyceny roztemovanýmy paprsky okrajů a kruhovými čtyřmi okrasami, které držely středový a vedlejší kamínky. VGR.

Mohl bejt ztracen uz bez kaminku nebo sklicek pokud bylo"zanytovani" nedostatecne a pracovalo se s prstenem na prstu. ;-)

dobrej kop ;-)

Moc pěknej 8-) ;-) gratuluju

Ano moc pěknej :-O :-O :-D
gratulace

Mám stejný z pole a taky bez šutrů. Jednou si do něj nechám vybrousit šutry do trikolóry, jen to chce ještě najít dost velký safír. Zatím jedině tak italskou... :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru