Pinzeta

Zdravím všechny hledače a zároveň poprosím o dataci této pinzety.Dneska kopnutá.Když sem ji vytahoval ze země byla zlatá-potom vybledla a je do mosazi či mědi.

Artifact category

Identified category:
User feedback: bolts, nuts, rivets, screws and other fasteners (1 názor), New Age (1 názor), Hygiene aids (1 názor), Tweezers (1 názor), Modern waste (1 názor)
soma: New Age, rocco: bolts, nuts, rivets, screws and other fasteners, Spaustolobig: Hygiene aids, vojta821: Modern waste, odysseus: Tweezers, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

Pinzeta
Pinzeta
Pinzeta
Pinzeta
Pinzeta
Pinzeta
Pinzeta
Pinzeta

Circumstances of the finding

Location:Jihomoravský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:20 cm
Used detector:Gmask pro wd4
6 votes
6 votes
viewed:
1254x,
comments:
17,
finder:
KOVREK KOVREK
photographed:
24 December 2017,
loaded:
24 December 2017

Post

urcite nie

Připomíná spíše závlačku ;-)

jj, závlačka. Ale třeba bude zlatá, nech to otestovat. :-D

Neřekl bych že je to závlačka,spodní pracovní část je rozšířená a zdobená..

Určitě je to závlačka,jeden konec je delší,než druhý.Akorát ji někdo rozlisoval,na lisu,nebo ve svěráku,nebo se dostala do nějakého soukolí,atd.

Jednoznačně se jedná o pinzetu, je tam před tím rozšířením ozdobný příčný výstupek. A i konce jsou oba vyhnuté dovnitř pro lepší uchopení.
Akorát stáří nebude nic extra, klidně i novověk.

Ano je to závlačka kterou někdo na konci zplacatil

Tady máte pro porovnání dvě laténské závlačky :
http://forum.nm.cz/prehistorie/ph_ob.php?idc_s=49491
http://forum.nm.cz/prehistorie/ph_obvelky.php?obraz=wedos/w11/11665.jpg
Pak ten katalog má vypadat :-( .
A klidně bych se ji nebál zařadit až do toho laténu, když se s ní zastavíš v muzeu, řeknou ti víc.

Chytrej nesmutni,tý závlačce jsem se smál už před tebou v sz. Tady je každýmu hned všechno jasný. A s tim vypadat..,si dovolim lehce nesouhlasit,bo on už místama fakt dost "vypadá. :-D :-D

No a to je ono, kecá do toho každej, kdo našel 2 halíř RU a myslí si, že všemu rozumí. Já ten katalog nepotřebuju, a můžu ti říct, že raději kolikrát mávnu rukou nad špatně určenou věcí, než se tu dohadovat s lidma, co plácaj kraviny.

Po prohlédnutí odkazů poslaných panem Chytrej si sypu popel na hlavu a uznávám,že se může jednat o jakousi pinzetu.Dále se omlouvám nálezci panu KVOREKovi za to,že jsem ho mohl uvést v omyl,nebylo to naschvál.......dále slibuji,že se nebudu pouštět do určování těchto archeo věcí,mé znalosti jsou takřka nulové.Podotýkám,že tento předmět jsem neurčoval,pouze jsem napsal komentář.

Jasná pinzeta, římani.

Riciricovi-omlouvat se nemusis,ucime se vsichni a to porad.Jinak dodám,ze v te lokalitě,kde sem “pinzetu”kopl,byli Římani i Keltové ;-)

Tady přece nejde o omluvu, ale když někdo napíše svůj laický názor a je špatně, hned se toho chytí honiči bodů, a dostanou to do úplně jiné kategorie.
Schválně ti co tvrdili že je to závlačka, ať to zkusí takhle precisně udělat, a pošlou fota s výsledkem. Ale asi budou mít dost velkej problém mosaznou závlačku sehnat, protož se dělaj železný.
Jendacz - když už doba římská a Germáni.

Mosazne zavlacky se samozrejme delaji a to zcela bezne. Dej si to do seznamu a vyjede ti to, takze nevim proc s tim mas problem. Tam kde nesmi zavlacka shnit je to stezejni...
Kazdopadne jsem se za prve nedival poradne na fotky. Za druhe vim o tom prd a za treti nehonim body, takze mi to je burt.... proste jsem si tipnul

Urcite tedy pekny nalez. Jezke svatky.

spona do vlasů.

pinzeta

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top