Prvonález

Můj prvonález vcelku překvapil, ale teď co to je?

Artifact category

Identified category:
User feedback: Jungvolk (1 názor), Sympathizer (1 názor)
GATTO: Jungvolk, Cartman: Sympathizer, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

Prvonález
Prvonález
Prvonález
1 vote
1 vote
viewed:
1127x,
comments:
9,
finder:
Gregos Gregos
photographed:
15 April 2020,
loaded:
15 April 2020

Post

příště použij jinou podložku... přece jen vkládáš fotky do katalogu....

Není ta svastika opačně?

Jungvolk. :-)

já bych řekl že to je jen z jedné strany nafocené proto to vypadá obráceně.Nicméně si nemyslím že je tohle brož Jungvolk.Byli to údajně brože ale lišili se motivem.Jangvolk tam mají tu svojí runu stejně tak NS-Frauenschaft tam měli tu svojí.Tohle mě příjde jako prostě tak nějak všeobecný typ pro sympatizanty nebo tak.možná NSDAP všeobecně.Odkaz na typ pro Jungvolk a NS je ale na tohle jsem nikdy žádný nenašel.Za mě prostě NSDAP brož

Každopádně děkuji za nějaké upřesnění. Ano, podložka by byla asi lepší jiná, ale odznak jsem u sebe neměla, pouze tyto fotky. Příště se polepším :)

Svastika se jako náboženský symbol používala v mnoha kulturách po celém světě, dodnes se užívá prakticky ve všech filosoficko-náboženských učeních indického původu – v buddhismu, hinduismu i v džinismu (dharmová náboženství). Ve všech těchto náboženstvích je to mnohoznačný symbol, obecně je chápána jako symbol štěstí.
Ale tohle je asi fakt jen nafocené obraceně , no každopádně větrník je jen symbol používány už před válkou Adolf si ji jen přivlastnil a díky němu spousta lidi za tímto symbolem vidí jen zlo :-(

To sice ano ale tyhle brože opravdu existovali. N3kde to je dokonce odkaz na ty Jungvolk a na ty Gertrudy :-D

Takže z toho nejsem vubec moudrá. Co že jsem to teda našla? :-D

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/na-urceni-155055/
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/jeste-se-da-hledat-188735/
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/odznacek-225896/

Koukni se na tyhle a můžeš to tam prohledat ;-)
A něco z Wikipedie :Deutsches Jungvolk in der Hitler Jugend ( DJ , také DJV ; němčina pro „German Youngsters in the Hitler Youth“) byla samostatná sekce pro chlapce ve věku 10 až 14 let organizace Hitler Youth v nacistickém Německu . Prostřednictvím programu outdoorových aktivit, přehlídek a sportu se zaměřila na to, aby své mladé členy naočkovala do principů nacistické ideologie . Členství se stalo plně povinným pro chlapce v roce 1939. Do konce druhé světové války se někteří stali dětskými vojáky . Po skončení války v roce 1945 přestali existovat jak Deutsches Jungvolk, tak jeho mateřská organizace Hitler Youth.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top