Záhada

Artifact category

Identified category:
User feedback: Badge for rifle shooters (4 názory) petroff: Badge for rifle shooters, Harryll: Badge for rifle shooters, GATTO: Badge for rifle shooters, Jendadetecting: Badge for rifle shooters

Log in and help identify this find.

Photo

Záhada
Záhada

Circumstances of the finding

Location:Zlínský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:9 cm
Used detector:EQ600
3 votes
3 votes
viewed:
1691x,
comments:
6,
finder:
PE_CH PE_CH
photographed:
29 January,
loaded:
29 January

Post

proč?

https://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/vykonostni-odznak-pro-strelce-z-pusky-ty_60-24625

Tento typ odznaku byl zaveden v československé armádě roku 1928, společně s typově stejnými odznaky pro střelce z jiných druhů zbraní. Kromě střelců z pěchotních pušek byli dalšími odbornostmi také střelci z lehkých a těžkých kulometů a střelci z minometů. V roce 1929 byly dále zavedeny odznaky pro miřiče dělostřelectva a dělovody. Až v roce 1938 byly dále zavedeny nové odznaky pro další zbraně (vojenské odbornosti) a stanoveny názvy a struktura vzhledem k odlišnému stupni obtížnosti jejich získávání.

Tahle verze odznaku je poválečná z let 1945 - 48 a výrobcem tohoto konkrétního odznaku byla firma ZINEDER A SPOL. ve Vrkoslavicích u Jablonce nad Nisou, od roku 1945 již ovšem pod státní správou.

O tom se nehádám :-) , u mě šlo o info o zavedení do armády :-)

to já netvrdím, já jsem to jenom upřesnil, ten odznak měl tři varianty, tohle je ta poslední, to nebylo nic proti ničemu, to je jenom na doplnění :-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top