Záhada

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Odznak pro střelce z pušky (4 názory) petroff: Odznak pro střelce z pušky, Harryll: Odznak pro střelce z pušky, GATTO: Odznak pro střelce z pušky, Jendadetecting: Odznak pro střelce z pušky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Záhada
Záhada

Okolnosti nálezu

Lokalita:Zlínský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:9 cm
Použitý detektor:EQ600
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
1685x,
komentářů:
6,
nálezce:
PE_CH PE_CH
vyfotografováno:
29. ledna,
vloženo:
29. ledna

Komentáře

proč?

https://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/vykonostni-odznak-pro-strelce-z-pusky-ty_60-24625

Tento typ odznaku byl zaveden v československé armádě roku 1928, společně s typově stejnými odznaky pro střelce z jiných druhů zbraní. Kromě střelců z pěchotních pušek byli dalšími odbornostmi také střelci z lehkých a těžkých kulometů a střelci z minometů. V roce 1929 byly dále zavedeny odznaky pro miřiče dělostřelectva a dělovody. Až v roce 1938 byly dále zavedeny nové odznaky pro další zbraně (vojenské odbornosti) a stanoveny názvy a struktura vzhledem k odlišnému stupni obtížnosti jejich získávání.

Tahle verze odznaku je poválečná z let 1945 - 48 a výrobcem tohoto konkrétního odznaku byla firma ZINEDER A SPOL. ve Vrkoslavicích u Jablonce nad Nisou, od roku 1945 již ovšem pod státní správou.

O tom se nehádám :-) , u mě šlo o info o zavedení do armády :-)

to já netvrdím, já jsem to jenom upřesnil, ten odznak měl tři varianty, tohle je ta poslední, to nebylo nic proti ničemu, to je jenom na doplnění :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru