C.Scope a co po něm? :)

Ahoj,mám C.Scope CS3MX ač bezva mašina koukám co dál,těch alobalů je čím dál víc :). Pomůžu si C.Scope 5MX,nebo změnit značku? Dík za rady..

in category Detectors - unsorted, created by 16.12.2009 09:42

C.s 5MX je super.

Kdo nekope alobaly, ten nemá stříbrňáky 8-) jak začneš "barvy" filtrovat je problém. CS5MXP tě posune jak v dosahu tak v separaci. Taky díky dvojí diskriminaci máš komfornější ovládání.

ahoj..cs3mx je velice citlivy detektor,je jednoduchy,rychly,a presny..nebyl stavany hledat v obyvanem terenu kde se alobal vali jedna radost..treba ho vzit do cistejsi lokality,a clovek hned zjisti kvality tohohle detiku...2x sem byl "v cistejsi"lokalite..a jenom sem koukal co dokaze tenhle jednoduchy detik..jenom treba mit sluchatka a hudebni sluch 8-)

Ahoj

Odfiltrování fólií je problém. Na nějaké bezcené lokalitě jako jsou koupalište se to ještě s určitou mírou odvahy dá udělat. Všude jinde bych to ale určitě nedělal. Drobné stříbrné mince i v menších hloubkách se chovají stejně jako malé kousky alobalu. Pokud fólie oddiskriminuješ, spolehlivě o tyto cle přijdeš o:-)

Jo , dobře zmuchlanej alobal od sejra má přesně tu samou vodivost jako např. menší zlatá náušnice nebo drobnější zl.přívěšek nebo prstýnek . Pokud nebudeš ty alobaly kopat přijdeš o to. To platí i pro digitály . Např. XLT ti spolehlivě hlásí trhací hliníkové poutko od plechovky . V 99% to tak je , ale kdybych to údajné poutko nebo alobal nechal v zemi tak jsem přišel už o pár hezkejch kousků goldu. ;-)
Jinak Elmaro ahoj a mám dotaz . Už dorazila ta plastová matice jak jsi mi sliboval , že mi ji objednáš ?

Cs5 mám zatím jenom chvíly( tři týdny) takže je předčasné ji hodnotit nicméně už třikrát jsem kopal zrezivělé železo, které se vehementně hlásilo jako barva. Na druhou stranu mě velmi potěšilo, že nemám problém s jeho váhou čehož jsem se trošku obával a dosah je samozřejmě výborný.

U všech analogů velké dobře orezlé železo se hlásí jako barva. Chce to dobrý sluch a nebo si pomoci pinpointingem kdy má železo širší signál. ;-)
Dobrá zpráva je , že k CS 5 budou časem ještě 2 druhy cívek.Už se prý na tom pracuje.

Jo o těch cívkách jsem už také slyšel. Ty to železo poznáš po zvuku ? Ton je nějak odlišný ??? Taktéž by mě zajímalo zda už máš vyzkoušeno (ideálně napsáno) na jaké hodnoty ti co prošlo. Vím, že záleží na půdě, předmětu atd. ale stejně by mi to pomohlo. díky

U CS3 jsem taky nechápal jak někdo může poznat železo. Chce to sluchátka a soustředit se, což mi občas příliš nejde. Přeci jen nestojím o to být viděn a poslední dobou mám pocit, že jsou lidi nalezlí skutečně všude :-/. Nicméně se spousta prolézajících želez i na min. disc. hlásí kratším anebo jakoby useknutým signálem, pokud je to sporné, stačí přizvednout cívku, barva ztrácí signál postupně a železo začne být nakřáplé. Nicméně jsou želízka, která prostě nerozliším. Toť mé krátkodobé zkušenosti. U CS3 mi jednoznačné chybí přepínač all/disc., bobíci navíc potenciometr diskriminace umístili tak, aby se na něho člověk palcem skoro nedostal.

ahoj..k cs3 treba sluchatka,az chceme tise hledat..se zelezem to ja tak,ze jdu v all metal..az se dostavy signal,dam diskr.na 5..az se signal dale hlasi kopnu ho az zmizi je to maly nalez,nebo maly kus zeleza, vetsi kus zeleza,ten se hlasi u vjetsinu detiku jako barva,i v diskriminaci..ale az mame dosti casu,a nejsme ve velice zamorene lokalite..oplati se kopat,(to jen muj nazor) ;-)

Standardně toto používám na louce, kde se kopou převážně žabky do rotačky, které mají skvělý signál, ale dají se rozpoznat v rozdílu signálu all/disc. Když jdu les, kopu všechno. Zkusím se podívat někde po nějakých vhodných přístrojových knoflících s větším průměrem a vroubkováním, abych mohl CS3 ovládat palcem jedné ruky. Teď musím při sporném signálu detík opřít cívkou o zem, přehmátnout na knoflík a zase zkontrolovat signál - dost to zdržuje.

skusil bych si louku,ty tady nemame...jenom samy pole vsude,lesiky sou zamoreny bordelem po rusky armade..a to vsechny na okoli..same konzervy,nadoby a tak,oni vsechno smeti zakopali,co se jen dalo..to bych musel pristavyt smetni vuz...policka jsou bezva..i kdyz kolecka sou poznaceny neustalou orbou a zemnedelskymi pracemi..vzdy potesi..

U nás jsou louky převážně po zatravnění orné půdy, kterou komouši nechali zorat i když se na ornou naprosto nehodila, takže takřka bez nálezů, akorát ty žabky a součástky do strojů. Zajímavější luka vedou podél silnic, ale tam nemusím dělat show. Lesy mám většinou čisté, většinou až moc :-), ale rád se procházím a kochám, takže chodím i bez detíku.

to vis nekteri lide se koukaji,co ten tam dela..proc neskusis na ty louky vecer?ja rad chodim za tmy..proste se ani nedostanu cez den kvuli praci,takze sem si zvikl za tmy..a ani na mne nikto necumi..co asi delam na policku..nektery berou tento nadhernej konicek kriticky..proto sem nastvanej kdyz se stretavam s nezahrabanima dirama...

Chodit za tmy mě taky napadlo. Když taháš nálezy ze země, svítíš si něčím nebo máš soví zrak? :-)

ne vubec,ma to vlastni caro..po urcite dobe si zrak zvikne..a neni taka tma jak se zda byt...kdyz mam signal,kopnem pribliznou hloubku a pak nalez nahmatam 8-)mavanim pred sondou..a pak az prijedu domu si na kolecka posvitim :-)ale stalo se i ze.... adrenalin,ja myslel ze kopnul FJ...a to doma ze novodoba 10 koruna z 1993.. :-)priznavam sklamani bylo na miste...ale nalez potesil...

Všem děkuji a po dnešku ty alobaly nosím i domů :)..Dnes jsme šli s mládětem (5roků)na poklady a protože zem byla ještě dost promrzlá vše se bralo sebou a až doma čistilo.Jeden totální zmuchlanec byla jednostraná stř.ražba odhadem 15století.Já tu cs3 snad ani měnit nebudu...

Taky se jdeme před večeří projít :) Sníh je pryč ak jsem zvědavý jak se bude dařit ;-)

ja chtel taky projit..jen to blato vsude..to bych se asi zaboril na policku...a zrovna zacina prset..ten dest my nechybi..zacinam mit abstak 8-)

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top