Jak nastavit citlivost na Garrett ACE 250

Ahoj jsem tady novej a potřebuji pomoc s nastavením détiku. Citlivost mám nastavenou na 5 čárek. Podle čeho to mám měnit. Dík ;-)

in category Detectors - unsorted, created by Henry44 29.3.2010 18:21

Celkem slušně to je popsáno v tématu "první nález"..........

Vlku nemohl by jsi mi poslat tvoje nálezy na email??? zvažuji nákup garrett 150(první detektor) tak by se rád podíval co se dá s takovou mašinkou najít..
Bradek91@seznam.cz

ahoj neber špatně tuto moji reakci, ale doporučuji nevybírat detektor podle toho co se s ním dá najít....přece nejde předpokládat, že když s ním někdo našel např. zlatý dukát, tak Ty ho najdeš také....pokud mohu poradit, tak to chce vyzkoušet mít ten detektor v ruce a nechat si vysvětlit základy, aby jsi viděl jestli Ti bude vůbec vyhovovat....chodím hledat s Vlkem a nálezy má podobné jako já a přitom máme naprosto rozdílné detektory - ale je to dáno tím že chodíme po stejné lokalitě....jeden člověk může s Garretem najít hned první den kraásný stříbrňák a druhý s ním nemusí najít nic třeba měsíc......spíš je to o ceně, kterou chceš investovat a jestli chceš detektor s displejem nebo bez.... ;-)

Za tu cenu neuděláš chybu, já ho koupil jako první taky a nestěžuju si. Někdy čumím jako tele, jak hluboko musím kopat. Když ho naposloucháš, tak nebudeš kopat folie a podobné věci, separace je celkem spolehlivá. Mince kopu pravidelně cca 15-20 cm, záleží na půdě a poloze mince. Větší kusy železa a pod. i více než 40cm. Jsem spokojenej, na začátek dobrý a časem stejně přejdu na klasický analog, ale to už je cenově jinde... ;-)

a ještě jedna věc....celkem drzej zajíc, kterej si dovolí oslovit vlka :-D :-D :-D :-D sorry to jsem si nemohl odpustit o:-)

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-P

:-D :-D :-D :-D :-D No teda :-D :-D

To zajíc91: mohl bych ti nálezy poslat, ale neudělám to. Ne proto, že bych žádný neměl, ale asi nikdo je nepošle člověku kterýho nezná.
A co se dá s ACE150 najít? Mince (zatím mám nejstarší 1751), prstýnky, militárie a taky celkem dost šrotu. Jako s každým jiným detíkem, to ti tu spousta lidí potvrdí. Hlavně záleží na lokalitě, štěstí a taky jak rychle se naučíš detík "číst". Ale neboj, za ty prachy co stojí, asi lepší nekoupíš. Chodím hledat s klukama co mají dražší detíky a nemůžu si stěžovat, že bych na tom byl s nálezama nějak výrazně hůř. Teď babo raď, žejo ;-)

Ještě doplním, ty dražší detíky většinou sahnou víc do hloubky, ale některý taky ne. A není to tak úplně o hloubce, jak si možná myslíš.

Té jasný že to neni o hloubce,vždycky když kopu jak kretén hluboko tak je to většinou kravina bo kus něčeho velkýho rezavýho,většina hezkých nálezů je do 25cm a tam by si měl šáhnout i Garrett ;-)

ahoj..reaguji na garetta 250. mam ho necelej rok a spokojenost...chodim na 7carek. driv sem chodil na mod coins a pak na jewelry..bylo to dobry nalezy taky o.ka...no a pak sem to dal na relics a tohle je asi to nejlepsi aspon podle me..nachazim to co sem driv prechazel...je to vyzkouseny na polu kde sem nachodil desitky hodin.. :-)

a jakej by byl v porovnání Bounty Hunter Tracker IV ???viděl jsem ho na inzerci za 2000...

Ahoj bavicc tak jsem si garrett nastavil podle tebe a šel jsem to vyzkoušet. A měl jsi pravdu, bylo to o dost lepší. Dříve jsem měl nastavený jewelry. Dík ;-)

Aohj henry prosim te koupil jsem si garrett ace 250 ale navod mam v EN mohl bys mi pomoc a napsat na muj email nejaky navod /jak si nastavit diskriminaci a dalsí věci? Diky ti moc Honza

zdarec henry44 tak to su rad ze sem ti pomohl :-D

Na nastavení citlivosti je nejlepší používat jednoduchý tryk. Najdi si v nějakém nízkém nastavení citlivosti (třeba 4 čárky) uplně šistou plochu. Pak nastav detektor na maximum a začni nad tímto místem pohybovat sondou. Neměl by jsi přijímat žádné cíle. Pokud se tak děje a máš prozvuky, sniž citlivost o jednu čárku a znovu celou akci opakuj :-)

Díky určitě to vyzkouším ;-)

Nemohu se nepřipojit, garretta mam cca 1 rok a spokojenost. Chodím v All-Metal a stále se učím. Mám i cívku 9x12 a mohu vřele doporučit, jen musím dopilovat to dohledávání, je o něco horší. Ale určitě zkusím to co říká bavicc ;-)

Rád se připojím, jelikož jsem také vlastníkem 250tky. Musím říct, že jsem sám překvapený, jak pracuje mod relics. Asi je to to nejpříjemnější hledání,nálezy překvapující, ale....Bydlím v lokalitě Slavkovského bojiště a spoustu nálezů bych nenašel, nebýt modu all metal. Co to znamená? Spoustu pípanců, ale ještě víc polního šrotu.Takže kopu, kopu, kopu.....

Rád se připojím, jelikož jsem také vlastníkem 250tky. Musím říct, že jsem sám překvapený, jak pracuje mod relics. Asi je to to nejpříjemnější hledání,nálezy překvapující, ale....Bydlím v lokalitě Slavkovského bojiště a spoustu nálezů bych nenašel, nebýt modu all metal. Co to znamená? Spoustu pípanců, ale ještě víc polního šrotu.Takže kopu, kopu, kopu.....

Je to s podstaty tohoto detektoru. Každá diskriminace znamená spomalení, a když používáš přístroj s nižší rychlostí je pak vysoký stupeň nastavené diskriminace obrovsky znát :-)

Omlouvám se, že se do této debaty míchám, ale trochu mě překvapuje, že u tohoto detektoru nikdo nezmiňuje mod custom, kde se dá nastavit co chcete. Sám 250ku nemám, ale přesto by mě to docela zajímalo. Myslím ty výhody nebo nevýhody tohoto modu. dík.

Universální režim pro vlastní nastavení diskriminace :-)

Elmaro,chápu. Chodím s 550kou a tam to tak funguje u obou modů. Mezi něma si pak podle potřeby přepínám. Jenom jak tady čtu ty příspěvky, tak mě připadá, že ten mod custom nikdo moc nepoužívá. Nebo ty ostaní ho plně nahradí?

Elmaro,chápu. Chodím s 550kou a tam to tak funguje u obou modů. Mezi něma si pak podle potřeby přepínám. Jenom jak tady čtu ty příspěvky, tak mě připadá, že ten mod custom nikdo moc nepoužívá. Nebo ty ostaní ho plně nahradí?

Ahoj, mod Custom je uživatelský, plně nastavitelný režim. Nastavení diskriminace zůstane po vypnutí detektoru i po vyjmutí baterií. Lze změnit opět novým nastavením nebo Resetem, kde se vrátí na tovární nastavení (coins).
Lze užít pro specifické nastavení diskriminace.
Podle mě je optimální nastavení ACE 250:
mód All metal, vydiskriminovaná pouze nejnižší vodivost a citlivost nastavená 2-1 dílek pod maximem. Cívka Prof. 9x12". :-)

Zdravím, toto nastavení je tedy ideální pro cívku 9x12? Kryt předpokládám není na škodu, pokud je originál a ne nějaká zbastlenina se statickým nábojem. Lze ještě nějak upravit - doladit mašinku ACE 250 uvnitř? ;-)

Je to jenom o nastavení diskriminace. To platí i pro všechny ty názvy módů ;-)

Pánové, díky za vyčerpávající informace! :-DTřeba to trochu pomohlo začátečníkům s 250kou. Dík! :-D :-D :-D

To Mopik: Ladit se dá cokoli, pokud ale při záruční opravě přijdeme na to, že se již někdo v detektoru vrtal, je tak trochu po záruce :-)

Feri - neznáme se ze školy ? ;-)

mam ho taky a vubec si nestěžuji kopu jak šrot tak i mince a šperky nastavení používam podle toho co jdu hledat nejlepší na šrotík je all metal ale více používám coins,toto nastavení neháže tolik bludu jak all metal cívka 9x12 je dost citlivá,při hledání na coins muzete dohledávat mužete i zapnutím eliminace/elim/ ale pak jej nezapomente zase vypnout pak diskriminace coins nema svuj švih funguje pak jako all metal a tak je to u všech diskriminací take jsem dríve hledal na relics ale nachazel jsem převážně slitiny kovů a vodivé kameny jednoznačně coins je ta správná volba nemáte pak tak rozpípanou hlavu a nálezy super :-P

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top