Můj NEJ,NEJ nález

Poklady se otvírají nejen na velký pátek,ale i v úterý.Den nic moc,zima a vítr.Jít nebo nejít.Tak alespoň na chvilku před obědem na pole na které koukám z okna.Začalo to klasicky,pár brokovek a měďáky nejnižší hodnoty.Jediný pěkný signál byla zachovalá plechovka od coca coly.A pak to přišlo.Jedno rýpnutí rýčem a byla venku.Opatrně otírám hlínu,jesli to není další madlo od šuplete.Ne není.Doma rychle fotím a posílám paní archeoložce.Volá během chvilky a domlouváme předání do muzea.

Artifact category

Identified category:
User feedback: Bracelets (1 názor) novej: Bracelets

Log in and help identify this find.

Photo

Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález

Circumstances of the finding

Location:Královéhradecký kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:15 cm
Used detector:hunter
Submitted to: Regionální Muzeum v Náchodě
36 votes
36 votes
viewed:
2922x,
comments:
16,
finder:
novej novej
photographed:
22 March 2016,
loaded:
23 March 2016

Post

Pěknej kousek. U nás ta zelenina nějak neroste

Tak to měla asi Martina Beková velkou radost .)

Několikrát jsem zde četl že předmět vyjmutý ze země nemá pro archeology vypovídací hodnotu a v podstatě o něj nestojí . Jak to tedy je ?

Ten se poved! Gratuluju

Jinak samozřejmě nádherný kousek :-)

Tak to je krutopřísný nález :-O Krásný gratuluji :-)

Hůůůstéééj přísňák Kryky. Krutopřísný? Jsi slyšel od husto-mutujícího kruto-přísnýho husto-adolescenta co ti doma husto-krutě hýká v koupelně ?! Ty kruto- přísnej kopáčku, pozor na ty hostokrutý husto-výrazy. Mohl bys vypadat před ostatníma kruťákama z krtečkovskou lopatkou trochu kruto-legračně!

Hůůůstéééj přísňák Kryky. Krutopřísný? Jsi slyšel od husto-mutujícího kruto-přísnýho husto-adolescenta co ti doma husto-krutě hýká v koupelně ?! Ty kruto- přísnej kopáčku, pozor na ty hostokrutý husto-výrazy. Mohl bys vypadat před ostatníma kruťákama z krtečkovskou lopatkou trochu kruto-legračně! :-)

Nález je parádní. Moc gratuluju!!!

Když se vyjme nález co je v ornici a zaměří se souřadnice moc se toho neděje, pokud je to třeba v lese nebo je tam víc věcí najednou je lepší nechat to ať si to vyzvednou sami.

Díky Sander

Díky všem za komentáře.Jen upřesnění.To pole je tak kamenité a intenzivně obdělávané,že je až zázrak že je ještě celá a alespoň takto zachovalá.Včera večer už bylo zaseto.Takže na poslední chvilku.

Parádní kopance :-O gratulace ;-)

Kmeen71kmeen: proc si rejpes? Neznamena, ze si rejpou do tebe, ze zacnes rejpat tady... ty si uplne krutoprisnej :-/ jestli budes pokracovat, tak tu budes mit krutoprisne kamaradu :-D
Jinak nalez fakt krutoprisnej! Paradni ;-)

Pěknej kousek

Gratuluji ke krásnému nálezu a chválím přístup :-)

Jinak mi to nedá a rád bych se vyjádřil k dotazu od kerlese, který by mohl působit poněkud dezinformačně zvlášť pro začínající hledače.

Předmět vyjmutý ze země nemá pro archeology vypovídající hodnotu především tehdy, pokud k němu chybějí nálezové okolnosti. Na intenzivně obdělávaném poli (v ornici) se jedná v první řadě o souřadnice. Je velmi pravděpodobné, že předmět v lokalitě nebude jediný a kumulace dalších nálezů může být pro další výzkum klíčová a časem například povede k objevení dosud neznámého pohřebiště apod. Předmět samotný je nositelem řady informací, od možnosti datování, přes typologii určující místo původu po metalografické rozbory odhalující výrobní postupy či distribuci materiálu a tedy obchodní a sociální kontakty.

Jiná situace je například v lese, kde předměty v původním uložení odpočívají tisíce let. Tam se opravdu vyplatí přivolat archeologa přímo na místo.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top