Tak jsem se málem pos..l

Dneska jsem vyrazil po práci na chvilku do lesa kam chodím hledat třicetiletou válku. Rozhodl jsem se jít hlouběji do lesa kam normálně nechodím.
To jsem ještě netušil že budu mít koncem března vánoce. Motal jsem se kolem terénních nerovností , které vypadali jako pozůstatky cest. Došel jsem do míst kde byly tři jámy jako když se těžil kámen a najednou na les nezvykle silný signál.
Když jsem to vykopl dostal se mi do ruky nějaký kus kovu s nálitkem. Myslel jsem že je to bordel. Ale v lese nic nevyhazuju. Dal jsem to do kapsičky a přejel nad dírou. DALŠÍ!
Celkem jsem vytáhl čtyry kusy a u poslední ho mi docvaklo co to mám.
Ty vole srp 😱😱😱😱😱.
Už bylo šero a tak jsem neviděl tu známou zelenou.
Můj druhý bronz a zase taková pecka. Cestou domů jsem hned volal archeologovi a ten jen blahem mručel. Po odevzdání kopí mi říkal že je to první důkaz o osídlení v této oblasti. Tímhle ho to jen utvrdilo.
Oba nálezy jsou od sebe vzdáleny cca 4Km.
Přeji každému zažít ten pocit

Artifact category

Identified category:
User feedback: Sickles (1 názor) : Sickles

Log in and help identify this find.

Photo

Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l
Tak jsem se málem pos..l

Circumstances of the finding

Depth of the finding:35 cm
Used detector:Nox
Submitted to: Městské muzeum Stříbro
26 votes
26 votes
viewed:
2134x,
comments:
14,
finder:
unknown
photographed:
30 March 2022,
loaded:
30 March 2022

Post

Parádní nález ;-) Gratulace ;-)

Pecka, gratuluju Jene :-). Pořádně to tam prolez ;-)

I takto je to super ;-)

Nález je to pěkný. Gratuluji. Ta nejdelší část není náhodou nůž? Chybí vystouplý lem, nebo je málo znatelný? S takto velkým a zakřiveným srpem by se pracovalo špatně.

Gratulace 👍 Nůž a srp ;-)

Parádní nález :-O :-)

;-)Tohle byla objetina.Lámalo se to cíleně,aby se předmět zabil a jeho ducha mohl používat duch nebo bůh. :-)podle toho komu byl určen. :-)

Jo, ty u obětin bývají. Paráda Honzo. ;-)

Tak to jo,pěkný archeo.Grt.👍👍👍

no, osvěta na místě. když je tam těch zelených věcí více a navíc hluboko, tak toho archeologa volam hned. a když je tma, tak si na to posvítim. no všichni se učí.
jen mi vysvětli, co to znamená, chodit na třicetiletou válku, doufam, že je to nějaká cílená prospekce s vědomím Tvého archeologa.

vůbec jsem Tě nechtěl vyvést z míry, nemyslím to nikterak zle. Depot si dokopej s archeologem, třeba tam ještě něco bude.
S třicetiletou válkou jsem se jen chtěl ujistit, že je to prospekce pod dohledem archeologa a předměty končí, kde mají. Takže jsem rád. I to, že přes letité vybírání se Ti daří tam ještě něco zachraňovat. A věřím, že si příště tu čelovku u takového pěkného nálezu zapneš. Tak ať se daří!

Martine, ty máš dneska zas službu? :-D ;)
Já třeba chodím na 30.letou, jen co otevřu branku u baráku. Tady v okolí projeli tam a zpátky několikrát. Ale stejně je tady už ho...o :-D

jojo Janku, prší.
to že se na něco padne ve volné krajině, kde to ti chudáci tehdy otřásli a poztráceli, je v pohodě, když se o tom ví. mám tuze ale tuze nerad obírání ležení, polních opevnění a míst střetů. to se vždy nazlobím, když něco takového zjistím. u nás vzpomeňme třeba na Volarské šance, a tam to vlastně ještě dobře dopadlo, jen se neví z které části opevnění který nález je. Ale to už je také třicet let starý příběh..

Máš to pěkný 👍 gratulace veliká k nálezu. Ať se nadále daří brachu ✌️👍

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top