S detektorem na Kanárské ostrovy???

Zdravím všechny detektoráře,

standardně si detektor na dovolenou neberu, ale letos jedeme na "válecí dovolenou na pláž" a tak už přemýšlím, že si vezmu detektor a trochu zabiju čas na pláži.
Konkrétně jedu na ostrov Fuerteventura (Kanárské ostrovy - patří ke Španělsku).
Máte někdo zkušenost s hledáním na Kanárech - zákony atd.?
A detektor normálně převezu v kufru letadlem, není to problém?

Všem děkuji za rady a zkušenosti.
;-)

in category Search abroad, created by lamprologus 19.5.2014 16:17

Jinak našel jsem, že jsou Španěláci na detektoráře docela vysazený, ale jak to bude na Kanárech to by mě fakt zajímalo. Mám docela strach, abych nedostal pokutu a ještě mě můžou zabavit detektor.

nevim o tom že by jim vadilo brouzdání po pláži

Ahoj, děkuju za názor, psal jsem do cestovky a z té mi přišla odpověď, že na veřejných plážích je všude policie, která určitě používání detektoru nepovolí. Tak nevím, mám z toho trochu strach...

A pak jsem ještě našel tohle:

ŠPANĚLSKO

Použití detektorů kovů není povoleno bez předchozí dovozní licence na detektor. Další dotazy mohou být položeny Španělskému administrativnímu úřadu. Tento úřad na španělské ambasádě poskytuje následující písemné informace: 1. Použití detektorů kovů zahrnuje právní a regulační řízení uměleckých nebo archeologických nálezů, umocnění národního dědictví a pokladu, spadá do velmi detailního zákona z 25. června 1985 (historické dědictví); a královský výnos z 10. ledna 1986. 2. Pokud je něco nalezeno, je nezbytné, aby se vyhovělo komplexním procedurám navrhnutým v těchto zákonech; a je zcela nemožné, aby byl jakýkoli předmět vyňat z těchto španělských zákonů, pokud k tomu řádná autorita nedá souhlas. Tento proces může trvat měsíce; a pokud je předmět, o který se jedná, klasifikovaný jako část národního uměleckého dědictví, a/nebo je více něž 100 let starý, není pravděpodobné, že by bylo přijato vývozní povolení buď vůbec, nebo to trvá velmi dlouho, kvůli složitosti procedur. Druhý aspekt je technický. Královský výnos z 25. listopadu 1987, který se zabývá jadernou energií a radioaktivitou, stanovuje pravidla a zabezpečení proti radiaci. Seznam z 20. března 1975 ukazuje pravidla schvalování pro přístroj, který vydává záření. Otázky spojené s detektory kovů nemusí zcela souhlasit s uvedenými pravidly. Zde se objevuje třetí aspekt. Místní námořní autority jsou známy tím, aby stěžují, že jim použití detektorů kovů zasahuje do elektronické komunikace. Shrnuto pro všechny uvedené důvody, je ve Španělsku vhodnější nepoužívat detektory kovů.
V roce 2001 se Španělsko stalo ještě striktnější a řada uživatelů detektoru stála před soudní žalobou, pro to FID nemůže doporučit navštívení nebo hledání s detektory v této zemi.

no tak to je jasne raději nechat doma

Detektor si sebou asi vezmu a na místě uvidím, jaká bude situace.
;-)

odvážný chlapec

Tak za pět let zase tady. 8-)

:-D

:-D :-D

Neplašte ho, navečer na pláži ho nikdo buzerovat nejspíš nebude. Horší ale bude, že Kanáry jsou vulkanického původu, takže jestli nemá specoš detík, tak to bude pískat všude.

Zdravím detektoráře, vrátil jsem se a ni to netrvalo 5 let :)

Fuerteventuru s detektorem nedoporučuju.
Jak píše kolega Továrník, ostrovy jsou vulkanického původu, takže dost kamenů zvoní jako barva.
Jinak všude nějaký policajt a potkal jsem i nějaké pracovníky z muzea, kteří pořád objížděli to minimum památek, které tam mají.
Hledal jsem asi hoďku a pak jsem to vzdal, spousta bordelu, kamení a měl jsem i trochu strach.
Na velkých plážích jsem si detektor nedovolil vytáhnout, jsou tam plavčíci, co neustále hledí do dalekohledu.

Prostě doma je doma...
;-)

A jak to vypadalo na letišti? nebyly kecy ohledně detíku?

celkom aktualna tema ako je to teraz s prevozom v lietadle... zalezi od destinacie? či už radšej ani do lietadla nebrať?

hele nikdo nic neřešil. Musíš to dát do velkého zavazadla, ne do příručního... Myslím, že oni detíky neřeší.

jupí to som rád ešte to niekto potvrdí ??? Aký máš detík a ako bolo? kedy si chodil mrcasit?

Zdravím nevíte, jak je to na Fuerteventura ve vodě?? S dohledávacími detektory.. Nokta - Makro Pulsedive Pointer

díky

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top