Adopce

Dneska jen na hodinku v lese před tmou.Tenhle třmen se asi někomu nelíbil a tak jsem se ho ujal.Alespoň jsem měl co dělat v kotelně u piva.Ať se vám daří kolegové.

Artifact category

Identified category:
User feedback: Asymmetric (3 názory), Calipers (2 názory), Oddball (1 názor)
Tvrdikja: Calipers, GATTO: Asymmetric, Wladyslav: Asymmetric, wiky: Calipers, Mildes: Oddball, Karinn: Asymmetric, Admin's vote (?)

Log in and help identify this find.

Photo

Adopce
Adopce
Adopce
Adopce
Adopce
Adopce
Adopce
Adopce

Circumstances of the finding

Location:Jihočeský kraj
State of soil:Damp
Depth of the finding:0 cm
Used detector:Oči
5 votes
5 votes
viewed:
594x,
comments:
4,
finder:
jiva jiva Twitter
photographed:
16 January 2022,
loaded:
16 January 2022

Post

Pěkný kousek, posledně jsem v lese našel krásnou sekeru svařenou v ohni s vloženým středem. Vyhozená hledačem ke kmeni stromu. Také jsem se jí ujal, a s radostí nesmírnou :-)

Scarmasax- to víš železo není pro každýho.Když si myslíš že potáhneš domů plný kapsy dukátů nebo grošů tak co se tahat s orezlím železem.Navíc si doma s očistou dělat bordel.Mě to ale baví.

Železa mě taky moc baví, a jako kovář, si vždy přemýšlím nad tím, jak to tehdy ten mistr dělal a jak bych si dnes poradil já. Tenkrát v lese jsem hodil sekeru do baťohu, prohnul se a šel dál. A to jsem ten den ještě kopl slovanskou sekeru a potom jsem si připadal jako chodící železářství. To musí bavit, jako každý další slušný signál a nález
:-)

Scarmasax- já jsem sice truhlář ale po vyučení mě nikdo nechtěl a tak jsem skončil jako zámečník.Měli jsme tam i kovárnu a tenkrát se dělalo hodně kovaných věcí do Holandska.Možná právě proto máme někteří větší lásku k tomuto řemeslu(někdo to třeba neocení a je mu jedno jestli je to plechovka nebo slovanská sekera).A najít něco třeba s kovářskou značkou je pro mě veliká paráda.Prostě to není žádná anonymní věc.A jak píšeš rád se po očistě kouknu jak to mistr dělal a kolikrát i kde udělal chybu(třeba svařování).Baví mě i recyklace.Jenom toho času na roztopení výhně a mlácení mám málo.To že si tenkrát sebral tu sekeru u toho stromu ti třeba za odměnu dalo tu slovanskou.Já to třeba takhle beru.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top