Prsten

Materiál hliník

Artifact category

Identified category:
User feedback: Aluminium (3 názory), Rings-patriotic, trench, military (1 názor) nikamov: Rings-patriotic, trench, military, petroff: Aluminium, Hardman: Aluminium, Tom78: Aluminium

Log in and help identify this find.

Photo

Prsten
Prsten
Prsten
Prsten

Circumstances of the finding

State of soil:Damp
Depth of the finding:50 cm
4 votes
4 votes
viewed:
552x,
comments:
8,
finder:
Bandita Bandita
photographed:
18 August 2022,
loaded:
18 August 2022

Post

:-/

...jestli byl s těma přezkama,mohl to být i zákopák .... o:-) ...ale nemá datum ......takže ..?...

Za mě to zakopak je ale budiž :-)

" Za mě to zákopák je".......volíme tady snad královnu krásy ??? Není tam odkaz na službu v poli ( datace), tudíž toto prohlášení je naprosto nepodložené.

Za me taky zakopak.mam par podobnejch bez letopoctu a technologie vyroby a zpracovani je naprosto stejna.proc by to nekdo vyrabel v civilu? :-P

Proč ? Třeba pro svojí holku nebo na kšeft.... možná se to naučil v zákopech. Jestli tady opustíme určování nálezů podle nezpochybnitelných historických znaků a nahradíme to hlasováním ,tak hlasujme pro všechny nálezy....je to Kelt nebo doba bronzová? Nález s nejvíce hlasy je nezpochybnitelně určen!... tohle prostě neplatí!
Hering - kde bereš jistotu, že tebou nalezené prsteny bez datování jsou zákopové ??Oba asi víme, že se ve vojenských kantýnách ( WW 1),prodávaly polotovary, které si mohl voják dovézt domů....můžeš sem tvoje zákopáky znovu pověsit ?? Jinak se dostáváme na úroven archeologie 19. stol. , kdy byla většina nálezů označené jako náboženské předměty.

V zakopech nevznikaly jen prsteny s letopoctama pro vojaky i ale prsteny urcene jako darky a zatim si stojim ;-)sitzkrieg ,nuda,nouzovej material a nedostatek penez je to proc tech prstenu je tolik variant. ;-)

Samozřejmě souhlas, ale jak doložíš, že zrovna tento nález byl vyroben v zákopech ?? Samozřejmě se nabízí i zásadní otázka, čemu říkat zákopák - za mě pouze prstenu, který jednoznačně odkazuje k službě v poli ( datace, bojiště). Na tomto webu je spousta znalých lidí, kteří určí nález a doloží to odkazem na odbornou literaturu, názor odborníka, nálezy v muzeích, atd...to je poučné. Určení nálezu výrokem...za mě to je, já myslím, jsem přesvědčen, dle mého názoru, atd... jsou zcela bezcenné. Proč z toho dělat hlasovací soutěž, prostě některé nálezy nebudou přesně určené, pořád lepší, než nepodložené spekulace.

Add post

You must subscribe to post. If you do not have an account on this site yet, sign up.

↑ Back to top + See more

Back to top