AO-10-6,5 sč

Jak už jsem psal k tomu ručnímu granátu,kdekoliv jinde na polích by byl takto velký a kulatý,podlouhlí předmět podezřelí .Zdejší pole jsou ale vybavena zavlažovacím systémem ještě z doby totality a najít kusy rezavých trubek,hadicové spojky a podobné věci není nic neobvyklého a člověk je už na kulaté rezavé věci až alergický(hlásí se po barvě a jsou hluboko).
Včera jsem asi z půl metru vykopal na kraji pole celej závlahovej ventil(kdo zná ty betonové skruže v polích,ví o čem píšu),hezkých pár kilo litiny.
Tuhle mršku částečně ale ne viditelně vytáhl z hloubky vyorávač na brambory a to na poli které bylo projeté prosévačem a vůbec jsem nepředpokládal že tam podobné velké svinstvo zůstalo(běžně tam není nic většího jak mince).
Traktorista potvrdil že se mu při vyorávání mašina trochu cukla a poskočila(asi jak to v zemi otáčel). Možná měl v celku štěstí.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Dělostřelecké granáty (3 názory), Munice (3 názory), WWII (1 názor), Munice (1 názor) skuder: WWII, Schonauer: Munice, Sudetenland: Munice, Bamii: Munice, sock: Munice, REBEL1866: Dělostřelecké granáty, Hofr61: Dělostřelecké granáty, nadlacan: Dělostřelecké granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

AO-10-6,5 sč
AO-10-6,5 sč
AO-10-6,5 sč
AO-10-6,5 sč
AO-10-6,5 sč
AO-10-6,5 sč
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
1584x,
komentářů:
4,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
29. června 2014,
vloženo:
7. července 2014

Komentáře

Taky hustý ;-)

Jsem rád ,že se těm potvorám zatím úspěšne vyhíbám. Snad mi to vydrží ;-)

No na té fotce ví jen jeden a v uniformě rozhodně není :-D

Teda tvoje koule bych chtěl mít. Já bych od toho fofrem zdrhal a jestli je to odjištěný, zajištěný nebo jalový by mi bylo vážně fuk :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru