Čínská mince

Provincie kirin, stříbrná čínská mince ze začátku 20.stol. Víc nevím. Dole na obrázku je jediná podobná kterou jsem našel ale pár detailů na téhle chybí nebo nejsou stejné.kopie čínská? 2.5 g, 19mm..jo a nekopl jsem to já ale fotrik.. Díky

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Kuang-sü (Te-cung) (1875–1908) – 7.2 Candareens (10 Cents) (č. 4252) Kuang-sü (Te-cung) (1875–1908) 7.2 Candareens (10 Cents)

Názory uživatelů

Průměr: 19,0 mm
Území ražby:
Panovník:
Rok ražby:
Nominál:
Materiál:
Č. mince: Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Čínská mince
Čínská mince
Čínská mince

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Použitý detektor:Nox 800
17 hlasů
17 hlasů
zobrazeno:
1308x,
komentářů:
11,
nálezce:
zahaj.da zahaj.da
vyfotografováno:
22. září 2020,
vloženo:
22. září 2020

Komentáře

pěkná je ;-)

Jo mě se taky moc líbí. Ta na obrázku je docela cenná, tak jsem z toho zmatenej.. :-D

Zvaž si ji a porovnej s originá. Pokud nesedí detaily, tak jde o čínskou kopii. Také jsem kupodivu jednu čínskou kopii kopl. Škoda no :,-(

U nápisu candarins mají být čísla.myslim že hodnota nominalu..misto toho je za candarins. YR? Nebo rotlustil by někdo co to je? Pokusím se najít originální popis, váhu a tak. Zatím jsem nedohledal.. Jinak maskace mám, kafe dopíjím, zbraně nabitý.. Jdu na to :-P tak ať mi to pípa.. ;-)

7.2
originál: https://en.numista.com/catalogue/pieces62213.html
Písmena jsou jiná, takže spíš kopie. Nejlepší bude zkusit magnet. Pokud nezabere, změřit tloušťku. Jestli je 1mm, mohlo by se jednat o originál.

Čínský mince jsou hustý :-Okouknul jsem na aukce a spadla mi brada.. Podobné téhle ale i jiné moc pěkné v cenách několika tisíců i stovek tisíců..120 tis.320 tis..jen stříbro a bronz. A tak si říkám,, pěkný mince" pak čumím, ono je to v dolarech o:-)

Tahle by měla být tedy za 15 tis. V tomhle stavu asi míň. Pokud je pravá.. Váha, rozměry, tloušťka sedí, zkoušel jsem i magnet (ikdyz nevím proč?) a nereaguje. Čistil jsem trochu v citrónce a nijak se nezbarvila.co jsem pochopil , tak je vic variant.. 7 CANDARINS 2 a tahle CANDARINS 72(U téhle varianty jsem nezjistil cenu asi bude extrémně cenná :-D

Protože čičmoni dělají kopie většinou ze železa. To byla 1. vylučovačka. Pokud to má takovou cenu v origu, možná obětovali i trochu Ag. Ty popisky mi ale připadnou jak vyrýpané do brambory. No, pátrej ;-) Určo by pomohli nálezové okolnosti, hlavně třeba hloubka nálezu.

China Kirin 7.2 Candareens 10 Cents. Zadaj na ebay - kirin 10 cents.

Díky za reakci.. Já už na to koukal.. Stejně se v tom neorientuju.. Za prvé jestli je pravá a za druhé proč je některá za pár tisíc, některá za cca 30 tis..a jedna za cca 300 tis? o:-)

Tá spodná je 1 dolár - 7 mace 2 candareens. Tá tvoja by mala byť ročník 1898. Porovnával som a vypadá na zhodu, ale netuším ako určujú ročník. Tam kde sú dve + po krajoch je ročník 1898 a ostatné ročníky majú miesto + už znaky. Tie ceny nechápem ani ja , ale na numisbids je vyvolávacia cena na rovnakú mincu ako máš ty 5 dolárov tak si myslím že to nebude mať takú veľkú hodnotu.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru