hradiště

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Keramika (3 názory) Wladyslav: Keramika, T3mpl: Keramika, Hlidatch_9: Keramika

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

hradiště
hradiště
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
1709x,
komentářů:
34,
nálezce:
lukas.petrzelka lukas.petrzelka
vyfotografováno:
23. ledna 2022,
vloženo:
27. ledna 2022

Komentáře

Můžeš to nějak specifikovat,protože ten titulek je fakt strašidelnej.

Třeba myslí typ keramiky,keramiku hradištní

Á...tak takhle to je,když se uvádí v muzeu-našel jsem to na procházce se psem😅. A jsou tady tací,kteří tomu nevěří😂

Akorát bych tedy být tebou zbytečně netěžila takhle keramiku, pokud je to tedy z lokality, o které se ví, že to bylo hradiště. Případně to můžeš odevzdat do muzea s polohou, odkud to je, že jde o povrchový sběr (víceméně). Cenu to má akorát v kontextu....

Boha jeho o:-) :-D Ještě, že to tady nikdo nemonitoruje :-D

ale monitoruje....

ano, podle fotky se očividně jedná se o povrchový sběr s detektorem a krumpáčem :-D

fakt jo :-D To jsem teda netušil :-D

Wladyslav-to víš,nebo myslíš? že monitoring.A to je duvod proč někdo naznačuje,že ty nejhezčí nálezy sem radši nedává? Třeba že by se nacházelo tak málo zlatých mincí ,když je tady tak 1 vklad do mesíce?

joumana ty nevíš, že to jde (vklady) přímo na AÚ?
vždyť se to několikrát tady psalo :-D
plus tu jsou archeologové co na to koukaj buď přímo regnutý nebo v ilegalitě
:-D

Já si myslím, že zlaťák si musí člověk asi vymodlit....Možná jich je poztrácených méně. Je to o štěstí...

Aha. No,jsem tady chvili...tak když jsou tady ty stranky napojene na archeology,tak proč někteří detektoráři píšou jak je málem hnali holí když zmínili ze jdou odevzdat nalez detektorem.? Tak jsme jejich spolupracovníci nebo lumpové které nesnáší? Asi jak se hodí. Podle příspěvků tady.

Když je to tady monitorovaný, tak o tom nemůžeme psát, že.🤫 ;-)

OBI souhlas.Tady v Táboře p.Janda detektoráře nesnáší a má je za to že patří do basy😀..je to vše jen o lidech a důvěře.

pár pokut již bylo udělěno,ta poslední 50000.-

To byl ten exhumátor, ne?

@janek ,ano

Za co pokuta? :-O. A ještě něco-to si neuvědomujou,že nadšence do detektoringu,který jim něco nese s dobrym pocitem ,tak svým nevraživým přístupem tak znechutí,že ten už jim nikdy nic nedonese? A nejen jim. A nepište mi tady něco o povinnosti odevzdávat. Skoro každý to má jako zábavu,dělá to pro pocit ,,co tam asi pod cívkou je... klidně tam vzacnější věc dá,a i bez zákonné povinosti. Ale meli by se tam podle toho chovat. Je to škoda pro republiku,národ,muzea,ze ta spolupráce nefunguje všude tak nějak lidsky.

Už je známé pořekadlo "zloděj křičí chyťte zloděje" archeolog vs detektorář 😲 Mám už taky zkušenosti a pochybnosti kdy jsem předal několik bronzovích artefaktů bez předávacího protokolu a ejhle po návštěvě muzea po dvou letech artefakt ve vitríně není :-/ ale nic méně jsem ponaučen a k další spolupráci s archeologii mě tato zkušenost neodradí.

pry neco miri do snemovny ohledne hledani...nevite nekdo neco?? jestli to teda neni kachna
:-)

A to je vše co nám můžete sdělit pane Lukáši.Petrželko? To je dosti málo :-/

Na nelegalni chytani ryb kdysi-zavedli rybarsky listek a povolenku. Na pytláky zvěře-možnost vstoupit k myslivcum. Jedni kosí rákos a čistí řeku,druzí reguluji dravce,a dokrmují z krmelce,davají vysoké sůl atd. Co z toho plyne? Tak at dají také nějaké registrace,zákonný rámec,pořádají se třeba společná hledání na některých místech pod dohledem archeologa,detektorař treba svemu muzeu posle foto a gps nálezu u samostatneho hledání... vždyť to je tak jednoduchy! ! Jen chtit.

Jednou jsem někde četl to že, hledání na místě kde artefaktům hrozí devastace a tudíž by stejně došlo k jejich zničení to tolik nevadí jako na místech kde naopak nikdy nic nebude a tudíž není potřeba tam zbytečné kopat a narušovat pozdější archeologické práce....

áno, hlídá se to tady - a pokud se stane, že se něco i přehlédne, upozorním příslušná místa, jsem něco jako záchranná brzda, nebo druhé jištění, mnoho jsem toho již zachránil!!!
- posílal jsem to pepovi, je 30 let zasloužilým myslivcem a říkal, že si jezevec, liška, vlk a ani medvěd nehrabou díry v otevřeném terénu
- takže to odesílám na přezkoumání jinam

Jestli jsi objevil " pro tebe novou a v mapách nepopsanou lokalitu" tak není problém když to nahlásíš ale jestli se rejpeš někde v Hradišti které je nedej bože známé a vyhledatelné stim se nechlub :-)

my věříme, ale raději to důkladně prošetříme

Karinn, to že něco odevzdáš do muzea nutně neznamená, že to hned musí být ve vitrínce. I expozice se často obměňujou, s artefakty se i dále pracuje, jako je restaurace atd. (na kterou nemusí být hned peníze) ... studie, publikace, ... je to celý proces.
Joumana, to co píšeš ale takhle již dávno v praxi funguje ;-) např. když se staví dálnice atd..
Lukas.petrželka. Na archeolokality se nechodí, to by mělo být tabu pro slušného hledače, navíc jak již bylo psáno. Jen předmět je pouze půl příběhu, bez nálezové okolnosti je to o ničem. Bylo v místě ohniště (uhlíky), byly tam potraviny, bylo to cíleně uloženo, atd... těch nálezových okolností je celá řada. Na archeo lokality je mapa, a tam neechodit! Na archeo lokalitu se snáz dostaneš, když budeš s nějakým archeologem spolupracovat.

Neznalost zákona neomlouvá 8-)

A celá střední Evropa je archeologická lokalita, takže i tu lišku by měli pokutovat.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru