Minometný granát

Nové Mlýny, mé oblíbené místo, co návštěva, to zajímavé nálezy. Teplo, slunce, včelky, nábojnice, mince, střepiny a minometný granát. Velmi, velmi opatrně jsem ho obnažil. Po tel.konzultaci s kolegou jsem se rozhodl, že nález nahlásím. Takže cestou zpět k autu, kde jsem “schoval” detektor, už byl nález nahlášen PČR. Do 15 min. přijelo auto k rybníku Vrkoč. Čekalo se na druhé auto dalších 5 min. S druhou posádkou jsem zašel k místu. Mezitím co mladý policista hledal nějakou rozumnou příjezdovou cestu, necelou hodinku jsem si pěkně povykládal s mladou, velice příjemnou policistkou. Musím říct, že všichni zúčastnění byli super, vše proběhlo tak jak bych si představoval. Pyrotechnik i správce lesa také na pohodu. Normální lidi! Pyrotechnik nasadil rukavice, lapl granát za vocas a už byl na autě. Říkal, že pár hledačů takhle přišlo o život. V té špici je otvor cca 10mm, v otvoru je membrána s aktivátorem “spouštěčem”, tvrdil, že stačí zatlačit o 2mm a bum. Ovšem zacházel s ním jak s pytlem brambor. Chápu, už jich měl v ruce několik a ví co si může dovolit. Pokud nedojde k porušení té přední části, je to ok a nemělo by se nic stát. Každopádně je dobře, když se takový nález nahlásí, můžete tím někomu zachránit život (vyčistíte les). Ruku na srdce, kdo takové nálezy hlásí, že? Díra se zase zaháže a co… když už to tu leží tolik let. To ale není ok! Nemusíte říkat nic o detektoru :-) Na procházce jsem “zakopnul”. Myslím, že je to každému úplně jedno. Důležité je, že se nevybuchlá munice bezpečně zlikviduje. Já měl dnes štěstí na lidi. Příště udělám to stejné.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Miny (3 názory), Munice (2 názory), WWII (1 názor) OndrejEquinox800: Munice, suk58: Miny, Kapsa: Miny, Imra98: Munice, Wladyslav: Miny, Berkins: WWII

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Minometný granát
Minometný granát
Minometný granát
Minometný granát
Minometný granát

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Minelab Equinox800
10 hlasů
10 hlasů
zobrazeno:
2765x,
komentářů:
6,
nálezce:
OndrejEquinox800 OndrejEquinox800
vyfotografováno:
3. března,
vloženo:
3. března

Komentáře

Tak to má být, Ondro. ;-) I já měl super poldy i pyrouše. Taky ho drapnul a šup s ním do auta, do bedny s pískem.

82mm O-832 se zapalovačem MP-82,

https://forum.ww2.ru/uploads/monthly_11_2012/post-21300-0-42921000-1353501040.jpg

https://img.allzip.org/g/216/orig/9699278.jpg

https://i3.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/032442/32442401_10771.jpg

Jo no. Taky jsem na lágrech po někom. Našel asi 5 položených na pařezu, nebo u stromu. Akorát jediná nevýhoda je v tom, že když něco takový najdeš a hned voláš, tak oni přijedou, přijede pyrotechnik, cca 15 minut a zase všichni odjedou a pak jdeš zase hledat. K večeru si řekneš mám toho dost a jdeš domů. Mezitím ten pyrotechnik vezme klacek a auto a jede ti to tam vyhledat, nebo to většinou řeknou někomu známýmu který má klacek a on tam hned jede a hledá. 😃. Taky se mi to takhle jednou stalo.
Takže jsem to začal dělat tak že když to najdu hned ze začátku nebo dýl. Tak to většinou zahradu zpátky a označím si to nějakým kamenem a jdu zase hledat, a když je všude hovno tak pak volám, klidně i v noci. I v půl noci jsem otravoval policii 🤣.

Zrovna nedávno sem je volal ke stejné potvoře a 10 metrů vedle byla o něco větší, dělostřelecká potfora... Taky byli všichni v pohodě a tu minometku odpálili na místě...
Dobrá práce 👍🙂

Krásná práce, hlavně vše ve zdraví.👍😂

Před 16ti léty némlich ten samej, akorát měl tu špičku černou a byl zachovalejší a úplně ten stejný postup.
Mnoho zdaru pane kolego... ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru