Podle plánu

Všechny tři moje nej lokality už nasvědčovaly že by tam mohlo být ag, proto jsem už dva týdny zpět začal pevně věřit že ho další sobotu kopnu. Počasí tomu taky přidávalo, pátek déšť, sobota slunce, neděle déšť. Taktéž jsem našel dobré zaklínadlo a to sledovat videa Gandalfa den před hledačkou, když měl video bez ag a kopnul hezký měďák tak jsem taky kopnul starší měď, už třikrát se to osvědčilo, ale jak kopnul 6 krejcar 1849 tak jsem začal věřit ještě víc že se mi zítra to ag povede. Ještě ráno koukám na lovce a říkám si ze srandy že první mince co na mě vyskočí tu kopnu a byl to krejcar Ferdy II. nebral jsem vážně že se to může naplnit.

Tak jsem se vydal na jednu z těch lokalit konkrétně na tu nej nej louku/les kterou jsem už často chválil za nálezy. Šel jsem na místo kde jsem na Silvestra skončil tudíž na místo nálezu 3 krejcaru 1812 pro vymodlené ag. Jak už chci vybalit detík tak přijíždí lesáci kácet nálety takže jsem pokračoval dál do blízkého údolíčka odkud mě v létě vyhnali komáři. Chyba. Signál žádný a havěti kopa, dokonce i jakýsi větší hadovitý tvor co zmizel pod listím a i po odkrytí ani stopy po něm, nechápu co to bylo. Znechucen odcházím z údolí do lesíka výš kopat bordel pak pětník pak bordel pak desetník ČSR, dvacetník protektorát pak bordel a pak ab knofl. Blížil se čas jít a já stále smutný bez ag. Řekl jsem si že zkontroluji pozici lesáků, byli tam stále a já stále pevně věřil. Tak jsem šel projít okolí staré cesty která končila na louce kde už jsem toho našel dost(od středověku až po komanče). Udělám asi tři kroky a signál 10,11,9,10, očekávám bordel nebo ab knofl. Po pár vykopávkách signál už nebyl v díře ale hlásil se v malé hroudě vedle, otočím hroudu a tam se na mě culí Ferda druhý. Radost nakopla neskutečná, dobře myšlené nadávky padly a pocit že stále spím a toto vše se mi zdá taky, sedl jsem si s ag v batohu hezky na louku, spokojen poslouchal zpěv ptactva a kochal se výhledem a přírodou.

To místo jsem prošel asi už 5x a to i na mých prvních hledačkách kdy jsem o podobném kousku snil a přece jenom tam celou dobu byl.

Moje zatím nejstarší mince, druhé ag za ani ne rok hledání a první za rok 2024 a to ještě z lesa přitom jsem si kdysi myslel že lesy a louky mě nemají rádi.

Děkuji za pozornost, kdyby to nebyl vše takový zázrak, požehnání a haluz tak je ta omáčka o polovinu kratší. Ať Vám to pípá!

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 2547) Ferdinand II. (1590–1637) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 16,0 mm
Váha: 0,50 g
Území ražby: Čechy do roku 1637 (1 názor)
Panovník: Ferdinand II. (1590–1637) (1 názor)
Rok ražby: 1627 (1 názor)
Nominál: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 2547) (1 názor) Ffpg96: 2547

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Podle plánu
Podle plánu
Podle plánu
Podle plánu
Podle plánu
Podle plánu

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Vanquish 340
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
385x,
komentářů:
4,
nálezce:
Ffpg96 Ffpg96
vyfotografováno:
10. února,
vloženo:
12. února

Komentáře

👍👍🍀...a přeju další...

Super 8-)

Zasloužil jsi si to, vydrel jsi si to, tak ho máš...a teď další. Gratulace. :-)

Díky moc borci, vážím si toho🙏

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru