Pražský groš Jan Lucemburský

Tak se na mě usmálo štěstí kolegové! Po prvním Ag 15 krejcaru 1664 na začátku mého hledání jsem čekal dva roky na stříbro. Když už jsem si říkal, že mi to pod cívku prostě nechodí a najdu kdejaký malý úlomek stříbra kousek od města na louce padl! Byl trochu ohnutý, bohužel možná i mojí chybou. Nechal jsem zlatníkem narovnat. Ano vím někdo říká nerovnat, ale groš zůstane u mě pro mé potěšení. Každému bych přál zažít tu radost a překvapení 🙂 ať to pípá

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Jan Lucemburský (1310–1346) – 1 Pražský groš (č. 2797) Jan Lucemburský (1310–1346) 1 Pražský groš

Názory uživatelů

Průměr: 28,0 mm
Váha: 2,77 g
Území ražby: České území (2 názory)
Panovník: Jan Lucemburský (1310–1346) (3 názory)
Rok ražby:
Nominál: 1 Pražský groš (3 názory)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Jan Lucemburský (1310–1346) – 1 Pražský groš (č. 2797) (3 názory) Nathan_Drake: 2797, Master2: 2797, Ceda83: 2797

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Pražský groš Jan Lucemburský
Pražský groš Jan Lucemburský

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Equinox 800
26 hlasů
26 hlasů
zobrazeno:
1778x,
komentářů:
25,
nálezce:
pkocourek pkocourek
vyfotografováno:
10. února,
vloženo:
29. února

Komentáře

Grošík pěkný, ale čekat na stříbro 2 je masakr :-D Zdá se, že by to měl být nejstarší typ Castelin I./1, ražba z let 1311-1318.

*2 roky o:-)

Pěkný nález. Gratulace. :-)

Krásnej stav 👍🙂

To Brumla - Jenom 2 roky? To by bylo fajn. Já od posledního čekal roky 4. Teď chodím pěkný pole, kde mince padají, od MT po komouše, ale zase bez stříbra. Třeba tam něco bude. ;-)

Krasavec👍

dobrý kop
gratulace
a příští ag ať je dřív ;-)

Díky za upřesnění určení Brumlo 🙂 no je to hrozný. Mám fakt hladu meďáků, plomb a jiných nálezů, ale pod tu cívku to ne a ne přijít. Je pravda ze noxe 800 mám někdy od loňského léta předtím simplex+ s noxem je to daleko lepší pochopitelně. Myslím, že chodím i dobré lokality, hledám v mapách nicméně zadarilo se až teď. 8-)

Parádní. 👍 Detektorem to nebylo, simplexe jsem měl a stříbra uměl, je třeba mít i notnou dávku štěstí. Tak ať to padá :-)

Pěknej, grt. 👍

Je krásnej, zasloužíš si ho gratulace :-)

Swomi částečně souhlasím. I se simplexem jsem našel i úlomky stříbra takže najít uměl. Teď mám noxe 800 s hloubkovou cívkou a v počtu nálezů to je znát, ale jak píšeš je to vše i o štěstí.

Pĕkný stav ;-) a gratuluji 👍😉

Pkocourek to se táhneš s tou velkou cívkou? Mám ji jen na dohledavky. Na pole stačí malá. Hodinu nenajdu Ag a už sem nesvůj nenajit dva roky tak nevím. Ale záleží jak chodíš často.

Minimalista No chodím s ni pořad nějak jsem si zvykl. Převážně chodím louky. Snažím se i zajímavé lokality najdu třeba hromadu meďáků ale stribro ne a ne. Nějaké tipy? Dik

Jo chodím tak 2-3x měsíčně v létě i více jak je čas mám malé děti 😉🙂

Jo chodím tak 2-3x měsíčně v létě i více jak je čas mám malé děti 😉🙂

Blahopřání...👍👍👍

Gratuluji moc povedený kop...👍 musíme taky někdy spolu 🧑‍🦯

Slušné kúsok👍👏👍👏👍

Gratuluju, ale jen jedno za 2 roky je divný. Já mám za rok asi 10 stříbrných, což mi příjde slušné, ale i tak se divím jak tady někteří najdou stříbro skoro na každé hledačce. Asi je to všechno jenom o lokalitě..

Nevím hledám ve starých mapách chodím u měst vesnic. Menim i lokality. Většinou louky ale asi není štěstí. Taham spoustu nálezů ale stribro nechtělo přijít až teď!

Chce to kopat od ID 4. ;-)

@harymar co to bývá za mince takto malé id?

Parvy, černé peníze a jiná droboť tenká s malým průměrem. Jednou jsem měl na poli povrchovku setřelý půlkrejcar s krustou, suchý a hodil mi ID 1-2. Většinou mají 6-9, ale za určitých podmínek i takhle nízko.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru