První stříbrňáček najdeš jen jednou za život

Lesní strážce pokladů je ostražitý a nikdy nespí, hledače bedlivě sleduje a poklad včas přemístí, nebo alespoň navede hledače na bludný kořen. Někdy ale strážce pokladů zaspí, a proto se může stát, že se nějaký poklad po dlouhé době zase objeví na světle světa a následně též na zdejších stránkách.

V mém případě to ale bylo trochu jinak, lesní strážce pokladů se už nemohl dívat na mé zoufalé mrcasení se, ustrnul se nade mnou a svolil, abych i já konečně našel svůj poklad. Možná, že se dokonce musel opakovaně snažit mi ho podstrčil přímo až pod cívku, než jsem konečně zabral. Ta čistá bodová čtrnáctka se nedala nekopnout.

A tak se stalo, že jsem konečně po pěti měsících plahočení se po lesích a loukách pípnul svou první stříbrnou mincičku. V lese jsem se z ní ještě neradoval, krusta byla masivní a nešlo nic rozpoznat. O to větší byla má radost, když jsem kolečko začal čistit doma u kávy.

Po chvíli namáčení v destilce a otírání zalomenou špejlí se najednou zjevilo krásně čitelné DVX. Zatajil se mi dech.. už jsem věděl, že je něco hodně dobře!

Od vystavení mince uběhnul docela dlouhý čas, protože vyčištění nebylo vůbec snadné, bez chelatonu nebyla šance na odstranění krusty a měděnky ale myslím, že to dopadlo dobře a dnes již s jistotu můžu říct, že má první stříbrná mince, která se mi navždy vryje do paměti, je 1 Kreuzer - Sigismund Franz 1663 - 1665 a přišel k nám z Tyrolska.

Tímto bych chtěl poděkovat lesnímu strážci pokladů, neměl to se mnou snadné a já doufám, že mi i nadále zachová svou přízeň.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Sigismund Franz (Tyrolsko) (1662–1665) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3773) Sigismund Franz (Tyrolsko) (1662–1665) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 16,0 mm
Území ražby:
Panovník:
Rok ražby:
Nominál:
Materiál:
Č. mince: Sigismund Franz (Tyrolsko) (1662–1665) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3773) (1 názor) gecon: 3773

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

První stříbrňáček najdeš jen jednou za život
První stříbrňáček najdeš jen jednou za život
První stříbrňáček najdeš jen jednou za život
První stříbrňáček najdeš jen jednou za život

Okolnosti nálezu

Lokalita:Plzeňský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:18 cm
Použitý detektor:Vanquish 440
13 hlasů
13 hlasů
zobrazeno:
1053x,
komentářů:
10,
nálezce:
gecon gecon
vyfotografováno:
12. září 2021,
vloženo:
12. září 2021

Komentáře

Krásná a jak píšeš, první je jen jedna.Gratulace a přání dalších koleček.

Zasloužená odměna ;-) .. já tak dlouho sice nečekal, ale v posledních měsících se karta obrací a nejdou mi ani měďáky :-D … je třeba vydržet ;-)

Děkuji :-)
Za pět měsíců se přihlásím s dalším stříbrňákem :-)

Pěkná mince a pěkné počtení, i prezentace je fajná, tak ať se ti další stříbrňáček "nadělí" dříve než za pět měsíců :-) :-)

Gratulace k prvnímu Ag ;-)

První je první, gratuluji. 😎👍

Pěkná gratulace veliká 👍

Gratulace! A fakt pěkně napsáno :-D 8-)

To víš, používáš to hrozné slovo mrcasení, tak ti nebylo přáno :-D jinak gratulace a pěkně psaní ;-)

Ještě jednou všem moc děkuji, pokusím se obelstít strážce pokladů znovu :-)

Netušil jsem, že mrcasení je neoblíbený termín pro naše počínání, někde jsem ho tady okoukal, a přišel mi jako velmi trefný. No už ho raději používat nebudu, abych si to nepokazil :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru