První stříbro

V pátek se mi po skoro půl roce hledání povedlo moje první kopnuté stříbro.

Původně jsem chtěl jít hledat v sobotu na budoucí spojku na které odkryli ornici ale jelikož mělo pršet tak jsem šel rovnou v pátek ale jelikož by na stavbě asi ještě dělali tak jsem se rozhodl jet na moje první pole na kterém jsem kdy hledal a pár hezkých věcí jsem si z tama už odnesl. Začal jsem lajnou skrz pole asi 300m a kromě kulí a bordelu nic. Potom jsem se otočil a držel se při kraji asi 500m a pomalu to začalo, úlomek křížku, prvorepubliky, socačka, knofle až jsem došel ke konci pole kde jsem kdysi našel hezký dutý mosazný a můj první AB knofl (ten den jsem zkoušel jet na vyšší citlivost protože já blb jsem se dozvěděl teprve nedávno doporučenou citlivost) byl to skoro povrchový signál, projíždím hroudy okolo cívky a najednou píp píp, podívám se a vidím stříbrnou hranku a hned jsem tušil. Nezapomenutelný pocit, myslel jsem že to to není realita, radost jak malé děcko a nevěřím tomu. Takový prcek okousanek a jak mi zlepšil život. Víc jsem toho ten den nepotřeboval a tak jsem šel domů, po usazení do auta začalo pršet.

Neusnul bych bez vědení co to je takže jsem si to před spaním určoval a zjistil že je to krejcar bavorák z roku 1695,Maximilian II. Emanuel. Do konce roku jsem chtěl dát první stříbro a to se povedlo.

Až mě děsí kolik jsem toho musel za celou dobu přejít jelikož jsem chodil na nejnižší citlivost. Člověk se stále učí.

Děkuji těm co si moji slohovku přečetli a ať Vám všem pípá.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Maximilian II. Emanuel (Bayern) (1662–1726) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 2674) Maximilian II. Emanuel (Bayern) (1662–1726) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 15,0 mm
Území ražby: Bavorsko (Bayern) (1 názor)
Panovník: Maximilian II. Emanuel (Bayern) (1662–1726) (1 názor)
Rok ražby: 1695 (1 názor)
Nominál: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Billon (Cu+Ag) (1 názor)
Č. mince: Maximilian II. Emanuel (Bayern) (1662–1726) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 2674) (1 názor) Ffpg96: 2674

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

První stříbro
První stříbro
První stříbro
První stříbro
První stříbro
První stříbro
První stříbro

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Vanquish 340
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
288x,
komentářů:
5,
nálezce:
Ffpg96 Ffpg96
vyfotografováno:
22. září 2023,
vloženo:
25. září 2023

Komentáře

Gratulace k prvnimu stribru. Dik za clanek,ja jsem prave z tech,co si radi poctou. :-D. To znam jak pises,hned po nalezu stribrat je veseleji na svete. Odmena za nachozene kilometry a znicena zada z kopani. :-D. A ta citlivost neni zas tak extra dulezita,spis ton co dava detik,poznat pravdepodobnost mince. 8-)

Děkuji moc! K prvnímu stříbru jsem na památku chtěl udělat slohovku. Jednou zkusím vyšší citlivost a už je tam AG. Spíš ta nízká citlivost je v tom že ten detektor prehledne malé věci natož ještě třeba pod vrstvou listí nebo na louce proto jsem měl vždy všude prázdno a jen na loukách velký zemědělský bordel nebo hliník na povrchu. Ale zároveň mám z toho radost protože mám hodně vyhlídnutých luk jestli se má teorie citlivosti potvrdí budu rád. Brožuru jsem sotva otevřel😂😂😂

Moje nejstarší mince byl total mrtvý krejcar 1800 takže tohle mi opravdu bodlo. Třeba dám i druhé stříbro tento rok :-D ať se daří!!!

Další meta zlato..👍👌

Velmi vyšší liga ale snad tam někde čeká :-D

Taky čekám 👍😉🍀

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru