Severus denarius

Prosím o určení mince a stáří. Děkuji

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Septimius Severus (193–211) – Denarius (Denár) (č. 4521) Septimius Severus (193–211) Denarius (Denár)

Názory uživatelů

Území ražby:
Panovník:
Rok ražby:
Nominál:
Materiál:
Č. mince: Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Severus denarius
Severus denarius

Okolnosti nálezu

Lokalita:Žilinský kraj
Odevzdáno do: Národní památkový ústav
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
1602x,
komentářů:
34,
nálezce:
Pawkabike Pawkabike
vyfotografováno:
30. listopadu 1999,
vloženo:
25. března 2022

Komentáře

To je nalez?

přesně takový ruce mám, když dělám zednickou

Na co cena????To si zjisti sam.Tady neni aukro....

Jsem naroloval fotku a uhnul jsem hlavou, abych jednu nedostal. :-)

Jojo 😂 a ta čara zivota- ten nas prezije!!🥴

Jedtli chcete videt jak vypada opravdu starej Septimus Severus, tak kouknete do mejch nalezu. Tohle v zemi, podle me, nikdy nelezelo.

https://www.coinarchives.com/b47b22800712b24ef7a940ed1ce6984f/img/savoca/128/image00369.jpg

Ahoj, už ti to tu naznačili pisatelé přede mnou, ale prosím, nevkládej sem příspěvky, kde většinu fotografie zabírá ✋. Vypadá to divně a tu mincí to tlačí do pozadí. Druhá věc je, že na cenu se tu neptej. Všechno má cenu. Někdy pro každého jinou. Ale tady ještě pořád věříme tomu, že pokud jde o zajímavý nález, je fajn spolupráce s archeologem, muzeem... A poslední věc je, jestli je to nález....

Nejsem odborník přes antiku, ale nejedná se o padělek? Patina a celá mince vypadá podezřele "dokonale". Tipl bych to na aukrovku a tady se snažíš zjistit, jestli to byl výhodný kup...

Říkají, že odborník jsem. Nevypadá nepravě, jen možná dorývaně, ale z těchto fotek si hlavně něco takového neodvážím tvrdit.

Ja myslim ze pravej bude,mozna nalez,mozna ne.Mince delaly z kvalitniho stribra a i tak pekna muze vypadat...Ale pána ujistuji ze z teto mince nezbohatne...Snad by se k tomu taky mohl Pawkabike vyjadrit??!

Proti pravosti nic nemám, foto se nechá hodně zvětšit. Pokud je to opravdu nález, tak ta mince měla neuvěřitelné štěstí, že ležela celá ta dlouhá léta v hodně příznivých podmínkách, žádná koroze a že ji nepotkalo žádné mechanické poškození. V zemi tedy ležela 1823 let, ale asi o několik let méně, chvíli obíhala.

Vím o čem mluvím. ;-)

Já se řídím tím co vidím. Pokud budu mít minci v ruce, můžu svůj názor korigovat. Jinak ze svého původního příspěvku škrtám slovo neuvěřitelné.

Dokud k tomu neco nenapise "Velka Ruka",mužem jen spekulovat...😉

Kdo bude mít zájem se podívat osobně, není problém. Napište mi a sejdeme se. Ostatní rypáčci ať se laskavě zdrží ubohých komentářů. Děkuji.

Jinak repliky vyrábím běžně, tak jich pár set můžu ještě vyrobit a rozházet po loukách 😆😆😂😂😂😂

Pokud jsi někde z Východních Čech můžeme se sejít. Jinak vcelku o nic nejde, žádná velká vzácnost. Je to prostě hezký denár a tedy velmi pěkný nález. :-)

Nemám s tím žádný problém, ukázat ji komukoli. Tak že tak.

Ok. Vsechno v pohode...Ja jsem treba psal,ze si myslim,ze prava bude,ale proc se nas ptas na stari a cenu?Je toho plnej internet,staci vyhledat...!!!To dulezity jak jsi k ni prisel tu neni,vlastne jsi nenapsal nic!Jesli je to Tvuj nalez,tak gratuluju!!Antiku mam rad 👍🤘

Vůbec nevím jak se taková mince dostala na pole, kde chodí spousta detektorářů, že ji nikdo před námi nenašel, stav je také naprosto úžasný, oproti tomu co jindy nacházíme a hloubka byla okolo 30 cm. Čtyři lidé se mnou a nechápou to také. Nikdo z nás nikdy nenašel aspoň podobný. Já mám stříbrňák tady v nalezech a ten je nad všechny nálezy za celé roky. Zajedu za jedním archeologem do Jihlavy a uvidíme co na to řekne.

Tohle kdybys napsal do popisku,tak je vse OK.!!!!

Řekne ti to co tady máš napsaný. ;-)

👍👍👍

Jestli jsi to kopnul, tak gratuluji :-) ale na cenu se tady neptej, hledání není o tom, abys na tom vydělal.

...nemusel jsem to sem vůbec dávat... A co se týče té ceny,každý nález a věc na světě má svou cenu. Pokud ho odevzdám, tak tuším že 10 % je nálezné, tak cena je aktuální, to dělá přeci každý hledač, že jde každý nález odevzdat. Mluvil jsem s několika pracovníky muzeí, včetně archeologů, kteří provádí práce na Vysočině 🤔🤔🤔☹️🤔🤔🤔

Kde se tady mohl vzít? Že by ho tam ztratil někdo z kolegů? Chodí tam spousta lidí s detektory, nebo je to od někoho nastražené

Já to zařadím, z fotek tvrdit, zda je to padělek nebo ne je stejně loterie.

Tak upřesňuji. Padělek to nebyl. Minci prohlédl odborník a je pravá. Dostalo se mi i vyprávění, historie a další informace o těchto mincích. Nyní už si hoví v albumu.

Jak jsem psal, proti pravosti nic nenamítám, vím o čem mluvím. ;-)

Však v pohodě, ale gratuluji i k tomu vyprávění a posouzení ;-)

Pokud někdo má zájem o posouzení, nebo určení jakékoliv mince, mohu poslat kontakt na toho pána, je kousek od Úval

Ja si budu radši v tichosti doma myslet a doufat,ze mam jen originály...😁👍

Nález moderního falza kdesi v přírodě je málo pravděpodobný. Musel by to tram někdo "nalíčit". Proč by to ale dělal? Jiná věc jsou stará, původní "falza" (schválně v úvozovkách protože to vlastně falza nejsou. Tedy suberáty, limes denáry a nebo falza padělatelů Kyliána a Beckra, to jsou ale extrémní vzácnosti i tak.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru