Svátost

Nález na poli v hodně špatném stavu,tak to se mi to alespoň povedlo vyčistit

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: sv. Alois Gonzaga (3 názory), Svátostky (1 názor), Sv. Antonín (1 názor) : Svátostky, Poke: Sv. Antonín, malina: sv. Alois Gonzaga, : sv. Alois Gonzaga, Mac: sv. Alois Gonzaga

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Svátost
Svátost

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Mokrá
Použitý detektor:Minelab safari
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
825x,
komentářů:
5,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
15. listopadu 2015,
vloženo:
15. listopadu 2015

Komentáře

Tuším-sv.Antonín a sv.František.Nevím,kam to přiřadit,jsou tam oba napsaní. :-O

Prosím jako nováček o pomoc.nevyznám se v tom-podobná svátostka je určená od LUKIHA 21.5. jako sv.Antonín, od kyl 76 7.6. sv.Antonín.Děkuji za vysvětlení. :-)

Pardon-LUKYHA. :-O

Poke: skoro všechny svátostky lze zařadit do dvou kategorií, některé i do tří :-) Většinou to dopadne tak, že skončí v té, která se snáze identifikuje (sv. Jan Nepomucký, sv. Ignác) i když by nebylo špatné, kdyby přednost dostala ta vzácnější nebo ta, která je se svátostkou přímo spojená (např. poutní místo, pro které byla pravděpodobnš vyrobena).
V tomto případě se domnívám, že na první fotce je sv. Alois z Gonzagy a na druhé sv. Kajetán.
Ty svátostky které tu uvádíš jsou opravdu podobné, ale ne úplně stejné. Alois mívá hlavu sklopenou (v tomto případě teda nemá), krucifix drží nakloněný v rukou a oblečený je do řasené rochety. Svátostka od Lukyha zobrazuje vousatého muže s rukama zkžíženýma na prsou, jak hledí na vzpřímený kříž, kylova zase muže v mnižšském hábitu s kápí.
Kajetán je strašně snadno splete s Antonínem, která má také na klíně nebo v náručí Ježíška (ale častěji stojícího), v tomto případě může být vodítkem jiná, u malinko zachovalejší medailka, kde je i čitelný kus nápisu - www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/svatostka-73963/ Ruku do ohně bych za to ale asi nestrčila.

Paráda,díky.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru