Železo vypnuto

Prosím mistry kováře, oč tu běží? Dneska jsem poprvé zkusil to vosmikilo a ulovky shodne s Go find 11. Ba ne. Zkoušel jsem různé nastavení a určitě vidí hlouběji. Rozdíl tak 10 cm a 20tis. Našel jsem víc drobnějších kousku alobalu, větší množství trhacek, víko od zavarovacky a plechovky to najde podobně. Také prst ze sekačky padnul. No a už vím, jak zní to vypnute železo z hloubky.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Stavební (2 názory) waffen: Stavební, Spendlik: Stavební

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Železo vypnuto
Železo vypnuto
Železo vypnuto
Železo vypnuto
Železo vypnuto
Železo vypnuto
Železo vypnuto

Okolnosti nálezu

Lokalita:Plzeňský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:45 cm
Použitý detektor:Ten pro táty
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1525x,
komentářů:
10,
nálezce:
Spendlik Spendlik
vyfotografováno:
11. prosince 2020,
vloženo:
11. prosince 2020

Komentáře

Premiéra. Určitě nebudu otravovat s kdejakym bordelem. Dam tomu par měsíců tvrdé práce a pak snad už konečně padne i nějaký stribrnacek. Jsem skromný :-D

Děda to měl na stodole na dveřích :-)

OBI: a proč tomu tak je, že rezavé kroužky od řetězu lezou do barvy? Stalo se mi to už víckrát a myslel jsem, že to dělají jen některé detíky...

No vida, i nějaký děda tady od nás to už nepotřeboval. Kopal jsem v místech, kudy vedla cesta od kulturní památky :-D, ale dost daleko. Nebojte. Toto je louka kilometr daleko. Šlo o bývalou vodní tvrz Rovný.

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Rovn%C3%BD_(tvrz)

Jinak normální louka plna všeho. Tak to asi nepatřilo nějakému dědovi tam odtud :-D

Jeste jsem si všimnul jedné věci, ze na ten předmět detektor nereaguje když ho jen tak hodím na zem. Ten dětský řve jako blázen a ta osmistovka ho nevnímá. Jen si tak zabruci. Myslel jsem, ze je to blbym nastavením, ale spis mě připadá, ze to nějak spolupracuje s tou hlínou. No nic. Holt ten návod vyndam z koše :-)

Aha, no budu laborovat. Každopádně se těším jako malej Jarda o:-)

Po jedné hledačce bych se asi nechtěl hádat :-). Mam teprve rok praxe s dětmi a jejich mavatkem. No a spadnul jsem do toho tak, ze začínám od nuly :-)

@:OBI: Díky za tyto informace. Já jsem signály "chvíli barva chvíli železo" považoval za rezavé železo ale asi bude opravdu lépe je brát vážně.

GMko zachytí neskutečné barevné drobotě typu kousíček drátku, že je pak nemůžu dohledat ani v hrstičce hlíny kterou mám přímo před očima. Na druhou stranu do hloubky mu to zas až tak nejde.
Jsem zvyklý chodit s úplnou diskriminací železa. Pokud mám vyhrabanou jamku hlubší než 25 cm a cíl je pořád v díře tak už bezpečně vím, že to musí být nějaký větší předmět, zpravidla rezavé železo. Barevné cíle velikosti mince už v této hloubce nehlásí - možná jako železo, ale to já nekopu. Na hloubkaření po lesích moc není.
Pro mě dobrý, protože v mém okolí (nížina) jsou prakticky jen pole a vinice, pár stromů je v remízcích ale tam je tolik novodobého bordelu, že tam nemá moc smysl chodit hledat.
Doby školení a soutěží hledačů organizovaných LP jsou už asi dávno pryč, že? Určitě by se i dnes našlo spousta lidí, co nedokáží využít možnosti svého detíku na max. No v nejbližší době by to stejně nešlo kvůli pandemii...

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru