Ztracen a znovu nalezen

Předem se omlouvám, že to není klasický nález a pokud tím porušuji nějaké pravidlo, nebo se to prostě jen někomu nelíbí, dejte prosím vědět a smažu to.

Asi před 2 týdny jsme byl s dětma v lese. Pěkná procházka nálezy žádné, ale to nevadí. Děti se pořád vyptávaly jak ten detektor funguje a kdy můžou už sami hledat. V kapse nosím hromádku ošoupaných mincí, občas zkouším vyladit nastavení. Tak jsme vykopali díru cca40cm šoupli tam PG a děti testovali. Pak tento krejcárek, ale ten jsem musel dát do 30 i grešličku.
A pořád další otázky tak znovu a znovu. Potom hromádka AG ve 45 ......

Snažil jsem se hlídat, aby jsme nic neztratili. Pak najednou draply detektor a zmizly dál do lesa. Tak jsem pěkně zahrabal díru přikryl listím a šel za nima.
Ten den jsme sice nic zajímavého nenašli, ale pěkně jsme si to užili.
Doma jsem si všiml, že jsme jedno kolečko někde ztratili, ale co už, v životě toho člověk poztrácí....

Před pár dny jsem měl narozky a dostal jsem super dárek, další detektor. S Equinoxem jsem moooc spokojený, ale proč nemít dva, vždyť mám dvě ruce a děti taky.
Dostal jsem ORXE i s batohem a dohledávačkou. Zatím s ním moc neumím, tak výsledky mého prvního testu jsou, že NOX je ,,,pro mě,,, lepší, ale uvidíme třeba časem pochopím jak na něj. Za případné rady a odkazy budu určitě rád.
Navíc jsem slyšel názor: projdi jedno místo dvěma detektorama a budeš se divit..

Tak a teď k tématu. Dnes jsem se vydal na první testování ORXíka a na to samé místo. Pomaličku jsem se toulal lesem a mačkal čudlíky a zkoušel. Najednou koukám.. stojím u toho místa kde jsme posledně testovali. Díra už není pěkně zahrabaná, ale nějaký ,,divočák,, ji znovu vyhrabal a nezahrabal.
Hmm, tak jestli tam ten krejcárek byl, tak už tam není. Projel jsem díru detíkem a nic. Nedalo mě to, a projel jsem spodek díry dohledávačkou a byl tam v cca 45cm.
Tak jsem díru využil a testnul novou mašinku. PG v 35, grešle až ve 20cm......No ještě se mám co učit, ale snad to do důchodu zvládnu.
Tak ať to pípá, jo a hledat a neee ztrácet.

Arcivévoda Zikmund
Tyrolsko 1439-1496
krejcar b.l.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Zikmund I. Habsburský (1439–1490) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3305) Zikmund I. Habsburský (1439–1490) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 19,0 mm
Území ražby: Tyrolsko (1 názor)
Panovník: Zikmund I. Habsburský (1439–1490) (3 názory)
Rok ražby:
Nominál: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Zikmund I. Habsburský (1439–1490) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3305) (3 názory) kacuro: 3305, suk58: 3305, T3mpl: 3305

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Ztracen a znovu nalezen
Ztracen a znovu nalezen

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:45 cm
Použitý detektor:dohledávačka
12 hlasů
12 hlasů
zobrazeno:
709x,
komentářů:
3,
nálezce:
Blazej Blazej
vyfotografováno:
31. ledna 2022,
vloženo:
31. ledna 2022

Komentáře

Pěkný kousek

taky jsme kdysi testovali terku,zetexe a lobo.Výsledkem jsem byl tak rozčarován,že jsem stříbrnou pětikačku zapoměl v tý díře.Zhruba po dvouch měsících jsem šel okolo už z novým noxem a říkám si tady jsme testovali.Přejel jsem nad tím místem a čistý signál ,jako blázen.Já starej vůl byl tak rozhozen výsledky mého starého detíku, že jsem tam minci zapoměl a pak znovu našel

Děkuji. Koukám, že nejsem sám :-). Nejspíš nás bude i víc. Ostatně kdyby nikdo nic neztratil, tak teď nemáme co hledat. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru