Detektor kovů Fischer F 75 Ltd a V2

Již druhý týden hledám s F75 Ltd ,F75 Ltd a jsem celkem spokojený jen ještě nemám moc vyzkoušené programy CL, abych pravdu řekl, funkcí má mnoho ale využívám zatím základ s dvojitou nodezvou bez diskriminace. Kdo se podělí o zkušenost..? 8-)

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 3.11.2009 19:34

Ahoj mam F 75 ltd chvilku cca měsíc , kámoš má T2 zájímalo by mne a určitě i jiné ,
Náhodou jsme oba chodily doteď na all metal při hodně velkém zamoření železa jsme chtěly toto oddiskriminovat šli jsme do programu de daly disc na cca 15 jinak vše zustalo normál to je sens na 85,notch na 1,of tones 2F,proces jak jsem psal de ale dělalo to i na JE i dalších . Po chvilce hledání zjištujeme oba že to hlásí železo jako barvu a já jakožto zelenáč u f75 zjištuji že zvyklé tonové rozlišení z all metalu jsem nezvykle vyplašen prskání nad kdejakým kovem je to v normě nebo se to musí ještě nějak doladit prosím ?.
Druhá otazka zní proč po oddiskriminování železa se mi stejně hlásí jak id tak zvuky železa a to ještě železo ukazuje jako barvu v mnoha případech ? Je tu nějaký fígl prosím všechny co mají F a zkušenosti ať se prosím s nimi podělí děkuji
PS:Tak jsme usoudily že je jednodušší chodit v allu a odposlouchávat a kontrolovat id protože voba máme naprd hluch

Je to možná trochu v tom, že chodíš v nastavení 2F. Pokud máš už naposloucháno je to v pohodě, když ale zatím nemáš uši jako liška Bystrouška, asi bych přepnul do 3tónu. Odpověď pro tebe bde výrazně čitelnější a nebudeš se muset tolik soustředit.

Co se týče All Metal - myslím tím to že máš detektor nastavený v pravé straně LCD je potřeba vždy nejdříve odladit půdu. Detektor má pak na všechny cíle stejnou odpověď a ta se pouze mení v závislosti na vzdálenosti předmětu od sondy.

ok děkui elmaro samozřejmně vým že musím mít odladíno v all metalu odladuji i diskriminaci to je v poho ale i v bd ty zvuky nejsou dlouhe jen prskání v all metálu je vše v pohodě tam jsou zvuky krásně čitelné jen mne i Marata zaráží že v discriminačním režimu at už dám číslo jak chci velikeé tak se železo hlásí zvukem i idčkem ale dokonce i hlásí idčkem barvu

Tomu asi nerozumím, pokud najdeš čas tak se zastav. Skočíme na poligon. Zní to zvláštně, zatestuj v 3 tónu a napiš jak to pujde. V diskriminačním režimu ale doporučuji chodit s nastavením citlivosti pod 5. Zapne se pak zesilovač a detektor výrazně přidá na dosahu. Železa to budou bručet - barvy budou jasně pískat nahoru.

jj jasne tohle nastavení sem skoušel a to sens .podle možností 70-a vejš,disc 4 ,of tone postupně od 1 až bd ,notch na 1 a odladena puda a střašne to poprskavalo puda byla tak polo zamořená a barva prskala taky i když v jine tonine ale žadne dlouhe zvuky, neřikám že je nekde chybka ale je to pro začatečníka zatím nečitelné tedy pro mně možná že to tak dělat má jo a id se hlásila třeba železo v all metalu klasika od 1 do tech cca 15 20 ale v discr,modu to delalo i 35,50,i 60 třeba je to normal ale po přepnutí do all tak to okamžitě hlasilo jen železo to mně zaráří:-)

Děkuji všem zúčastněným za plodnou diskuzi, načerpané informace rozhodně bezezbytku využiji v terénu.. 8-)

Zdar Tibko. Detektory jsou to uplně jiné. Nemyslím žím pouze že jeden je analog a druhý digitál. I chování detektorů je uplně odlišné.

F75 je myslím dost důkladně popsaná, je to špičkový digitál. LTD má navíc hloubkové programy. Pokud budeš mít možnost je použít, určiět to stojí za úvahu.

Co se týče GM3, vše záleží na půdě. V případě že se pohybuješ v méně, nebo středně mineralizované půdě bude GM3 těžko k poražení vším co je na trhu. V silně mineralizovaných půdách bude GM3 slabší. Na většině takových lokalit je lepší přepnout do automatické funkce ground balance. Přijdeš tak ale o hloubku. Tato ztráta hloubky je řešená zesilovačem u GM3plus. Ten dokáže v automatickém režimu odladění vlivu půdy přidat dobrých 30%.

Diskriminace mi připadá na stejné úrovni, U GM bych ji pokud nebudeš chodit v audio volil tak jak jsem popsal v prvním testu zde na lovci. :-)

nevym jestlyto pomuže ale testoval jsem air test na 1 krejcar 1908 no a nejlepší hloubky jsem dosáhl na disk 5.sens 85,noth 1,zvuk bp a nastavení JE popřípadě BP to byla největší hloubka na all bylo neco mín a na DE uplne málo takže mne to zatím takhle i sedí po odladení na disk 5 se detík sklídní nepoprskává když dáte výc je celkem ukecanej a mín taky to je muj test
;-)

Po dlouhé době jsem oprášil F75LTD a tohle určitě vyzkouším a uvidíme. Dík
:-)

zajímavý, 1 krejcar raženej v roce 1908 jsem teda ještě neviděl :-D neměl to být spíš 1 heller, nebo 1 korona? :-)

zámněrně jsem tam nedal míry hloubek abych nerozpoutal zase debatu o ničem :-)
o:-)

No já chodím s F-75ltd a můj kamarád s mojí bývalou F-75. Krom hloubkových programů, které používám zřídka, je to nemlich to samý. Co do dosahu, mašina k nepřekonání, ale většina z vás ví, že to není všechno. Vhledem k možnostem nastavení je to velmi univerzální detektor, jak na válku tak na kolečka.

Zdravím začínám a nevím jestli F-4je pro mě vhodná.Poradíte

F4 je klasický začátečnický digitálek, a je pro začátečníky právě určená.

Myslím že než začneš vybírat detektor, je docela dobré přečíst jeden zajímavý článek. Dá ti v kostce odpověďi na většinu otázek. Odkaz je:

http://www.detektory-tesoro.cz/home/volba-detektoru-i-66

Zdarec, mám "pouze" Fíšu F5, ale problém který popisuješ výše, mám sem tam taky...když zapnu diskriminaci na železo 15, začnou se mi drobné železné věci hlásit v následujícím segmentu FOIL 16-25 a větší kusy v segmentu ZINC 56-65...nechápu to :-(, přitom GND BALL doladěný!!!

To fat.man: Tak to opravdu nevím, určitě bych to ale chtěl vydět.

To že se ti při nastavení diskriminace větší železo může částečně ozvat ve foil je normální, a je to i lepší pro separaci detektoru. Velké železné předměty se někdy vzhledem ke své poloze v půdě dokáží hlásit jako "vysoké" barvy. Hlásí se tak ale hned, ne až po nastavení diskriminace. 8-)

Zdravím, vážně se to tak dějě pouze při zaplé diskriminaci, ale ne vždy! Možná to souvisí i s nastavením SENSITIVITY a nebo s vlhkostí....ještě to nemám odpozorováno :-O

Uvědom si,že F5 není žádný super špica detektor. Je to spíše pro pokročilejší začátečníky, a tomu také odpovídá přesnost odpovědí na displeji.Já jsem s ním chodil rok,a možná první měsíc jsem koukal na dispej. Po delším chození s ním už jsem displej ani nepotřeboval,a pouze poslouchal. Chodil jsem v tří tónovém režimu a diskriminaci zapnutou,ale staženou na minimum.Toto nastavení se mě osvědčilo.Funguje to jako all metal,ale s rozlišením tóny.
Vyzkoušej a napiš postřehy. ;-) :-D

já si to uvědomuju,ani jsem netvrdil, že mám nějakej extra klacek....reagoval jsem jen na příspěvek Pupajsnika,ten má F75 ltd a problém máme stejnej, takže jestli je to detik za 10000,- a nebo detik o pár tříd výš za skoro 30000,- je to jedno....co bys teda poradil Pupajsnikovi, když má jednu z posledních mašinek a ne "jenom ubohou" F5 ???

Já sice nemohu radit, ale myslím, že co jsem zažil včera,kdy jsem kopl peníz z roku 1851 a nechtěl jsem kopat tak tím, že jsem trefil to místo a rozhodl se nakonec po několika minutách kopat mě obyčejný Tesoro Cortes přesvědčil,že se musíme víc skamarádit. Ahoj. o:-)

fat.man-problém u všech Fxy je ten ,že v závislosti na vyvážení země ještě musíš pracovat s citlivostí. Já na některých lokalitách stahoval až pod 60 procent. Zkrátka pokud začnou prozvuky je třeba zkontrolovat vyvážení,a potom pracovat s citlivostí.Nenašel jsem za rok místo,kde bych mohl jet na 100 procent. ;-) :-D

Tady mohu poznamenat i poměrně zásadní věc. U drobných předmětů se vyšťavením přístroje nic nezíská. V podstatě naopak, detektor maximálních hloubek nedosahuje.

Nejlepších výsledků jsem dosahoval při nastavení citlivost cca 75 až 80, treshold +1 nebo +2. Diskriminace pod 5 a režim JE. Takto nastavený detektor, ale bohužel nepujde použít všude. Někdy je potřeba s citlivostí pohnout dolu, to samé platí i o tresholdu.

Vždy záleží jak klidný chceš mít detektor. Jsou hledači, kteří snáší neustále cvrlikání přístroje uplně bez problému a zase naopak je hodně lidí, kteří preferují uplně tichý chod. ;-)

Správně předsedo,na Teshold jsem zapoměl. Někdy jsem musel jít i na -2 abych ho zklidnil. :-D :-D :-D :-D :-D

:-) :-) :-)

Zřejmě záleží na půdních podmínkách a dalším nastavení. Z praxe: režim JE, disc 15, tresh +2, citlivost 99 = zřetelný "alobalový" signál cíle číselné vyhodnocení 20-24, ale přesvědčivost signálu byla poloviční. Pouze stažení citlivosti na 80 = téměř úplná ztráta signálu (změna na nekopatelný signál). Jednalo o malinký stříbrný fenik ve hloubce cca 15 cm.

koukání na displej jsem vzdal po týdnu ;-), chtěl jsem svým příspěvkem jen říct (i když to tak možná nevyznělo) , že tyhle "problémy s ID" má i moje F5 za pár kacek! takze displej na identifikaci nálezu nepoužívám!!! Naladím GND BAL, SESITIVITA 75-90, TRESHOLD -3 až +3 , DISKRIMINACE 01 (vše podle možností na lokalitě) a ZVUKY d4 ....a právě podle nich se řídím !!!

Ahoj

Tak myslím že nikde chybu neděláš. Pouze bych doporučoval GB odlaďovat na uši v All :-)

ba ba, jako jo, jo :-D .... jasně že GND BALL odlaďuju v ALL METALU....zase jsem to blbě napsal :-/, poslední dobou dostávám pocit, že se ze mě stává DiS...dislektik a disgrafik :-D :-D :-D

:-D :-D :-D

Ahoj, zkoušel jste někdo na ltd bezdrátová sluchátka? Dejte vědět jak to dopadlo. Díky. Petr

Viděl jsem fachat na F75 sluchátka zakoupená na aukru za 165,- Fungovaly docela dobře (až na to přidělání vysílacího zdroje). Ale když se na detíku přidala hlasitost tak se nějak přetížily a vypnuly se. Hlasitost musela být na detíku jen tak na 20% a na sluchátkách max. Pak pořád hlídáš hlasitosti, nabití baterií ve vysílači a ve sluchátkách, navíc sluchátka na hlavě moc pevně nesedí... Návrat ke sluchátkům s kroucenou šňůrou.

Smutná zkušenost. U mě to vypadá na stejný závěr, ale stálo to daleko víc. Díky.

FM transmitter za 70 kaček z Aukra a mp3 v kapse. Na F75 to šlapalo 2 roky bez problémů a teď na F75 ltd to samý. Ty za 165 na Aukru sem taky zkoušel- vyhozený peníze.

Potvrzuji z vlastní zkušenosti, že to, co píše makumba, opravdu funguje.Chodil jsem do teď bez sluchátek, spojení detektoru se sluchátky mě značně omezovalo, ale tenhleten "bezdrát" je opravdu skvělý a ještě k tomu za pár korun. Jo a místo empétrojky to mám naladěné na rádio, co mám v mobilu. Měl jsem strach, že to bude rušit detektor, ale mé obavy se nepotvrdily. Takže nyní vyrážím už jen takto naladěný :-)

ohledně toho transmitteru...koupil jsem to včera,vyzkoušel na safari a gold maxx power a nefachá to....

Ahoj, mám dotaz ohledně tohohle detíku. Už s ním chodím asi 3 měsíce, ale pořád se s ním učím. Je to super detík, ale vadí mi, když přepnu z módu DE na jiný mód, například JE nebo Bp, tak se detík začne chovat hrozně nestabilně. Má hodně prozvuků a hrozně to tahá za uši. Jinak nastavení chodím: Sens: 75, Disc: 10, Notch: 1 a # of tones: Bp. Nemáte s tím někdo nějaké zkušenosti? Díky za každou radu. :-)

Ahoj, taky jsem měl podobný problém. Hodně se detík zklidnil, když jsem nastavil Threshold do minusu (-2 až-4). Jinak chodím Sens. 60-78, Disc. 4-8 ( chodím dost železo), Tones 2F, stabilně chodím na bP, ostatní programy jen příležitostně. Mám detík od února a prvního půl roku jsem se s ním nemohl vůbec domluvit,ale to taky může být tou součástkou za opěrkou. Někomu to holt dýl trvá. Teď už je to lepší a doufám že se to bude jenom zlepšovat. Tak bojuj.

Ahoj, díky za postřehy. S tím tresholdem jsem nevěděl, že to má vliv, i když nechodím na all metal. Jinak na bP bych chodil taky, jenomže když to bP zapnu, začne se detík chovat hrozně nestabilně. Ale zkusím tu tvoji radu s tresholdem, snad to pomůže. Zatím díky a ahoj. :-)
Jo dívám se že hledáš na Vysočině. Já se taky potuluju v těchhle končinách, tak se třeba někdy potkáme. :-)

Podle návodu a logiky by to mít vliv nemělo. Nejsem si ale vědom, žádné jiné změny. To nastavení Thresholdu jsem tam nechal omylem a zatím se mi zdá, že to trochu funguje.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru