Všechno a nic

Jak se říká, je to sice vono, ale není to vono. Když dráty zpívaj. Jedna spona, jedna šipka, jedno podřadný stříbro, knoflíky ale pořádný a taky něco za práci.

Lovcové,

začnu tou robotní známkou. Proč vlastně vznikly, že. Je nějak zafixováno, že to je známka poroby, nevolnictví, nebo tak něco. Ono to je tak. Máte pronajatej pozemek. A kus nájmu platíte v naturáliích. Jako když maj moderní dotační jézédáci, jen koukněte čim jezděj po poli, to není žádnej chudobinec, co traktůrek, to cena mercedesu, no prostě, kus nájmu vašeho pole dostáváte třeba v bramborách. A tady to bylo tak, že kus nájmu bylo v brigádnickejch hodinách. No, a protože to jako dycky, některý ojebávali, tak vznikla potřeba mít nad zmetkama kontrolu. Byls makat? Tu máš známku. Nebyls makat? No, tak to dělali tak, že si známku koupili od toho, co byl makat. Třeba. Podobně to je u rybářů. Brigáda, hodiny, nebo prachy. Je to pořád stejný.

  Z artefaktů spatřujete ještě pouťák, třeba, odznak nejspíš s VIL. A jestli to je Vladimír, a 1918, jak to vypadá, tak to je raritka jako fík. Ale spíš ne. No, a ještě další věci, třeba šipka lukovka. Tady je datace těžká, podle lokality tak někdy okolo čtrnáctýho, plus mínus dvě sta let.

  Taky tady máme nějaký mince, a nejaký plomby, z posledních odpoledních šmrdlů. Jeden stříbrňák je, sice podřadnej, ale má míru, tak co. Měďáky jsou v dobrým stavu, některý, leč numismatik by mě hnal, ale na něj peču. Co asi moh čekat. Knofliky celkem fajn, myslím.

  Máme tady ještě kousky bronzu, vypadá to na torza spon, podle všeho asi římskejch, ale kdo to ví, že jo. Oni tam přistavěli ještě jedny sloupy s drátama, tak se tam hledá skutečně pohodově. Proto tam asi na mě zbyla. Když to je lehký, připadá mí to podřadný, masový, takový prostě blbý.  A tohle lehký nebylo, tak sem na ni, možná i římanku, pyšnej.

  Tak nějak mám všechno, a vlastně, nic. Počasí supr, hezký dny, dobrá parta na poli, to je  dycky dobrý, a za humny bylo všechno, tak to snad nikomu nevadí, že sem něco okolo baráku ještě našel. A taky sem našel spoustu něčeho, co mi udělalo trochu úsměvu, neboť to beru jako mírnou poctu muže, a velkého kamaráda, který je znám v některých kruzích jako Herr general von Plischek. Tomu je věnována poslední fotka, s luxusním šikmým světlem.

litrfree

1 Všechno a nic
1 Všechno a nic
2 po římanech asi nějakejch takovejch
2 po římanech asi nějakejch takovejch
3 spona a ještě kousek asi taky z takový ale větší
3 spona a ještě kousek asi taky z takový ale větší
4 knoflíky i některý co se mi líbí
4 knoflíky i některý co se mi líbí
5 Mince a nemince
5 Mince a nemince
6 Ta jediná stříbrnící se desítka takže zase nic
6 Ta jediná stříbrnící se desítka takže zase nic
7 Pouťák a kusfajka a šipka lukovka a robotka
7 Pouťák a kusfajka a šipka lukovka a robotka
8 Zadarmo to nejni aneb voxovina klasická
8 Zadarmo to nejni aneb voxovina klasická
21 hlasů
21 hlasů

Komentáře

Pěkné, pěkné to máš.

Parádní,a počteníčko jedna básen,vše za palčáka :-D :-D :-D

Pěkná směska ;-)

fajné až smukózní, ke kolcům jsem zvolil polohu ležmo nechtělo se mě otáčet obražovku :-P ale máš ho tam ;-)

Pěkné čtení i nálezky,bud rád za jeden stříbrnák,je to furt 1+,já sem šel včera dohledat kamarádovi na pole vyměřovací kolík a tak když se přehrabuju v bedně na stříbrnáky co bych mu zase vzal ukázat, lapl sem do ruky tři Pražáky z nedávné doby a taky sem je na tom poli i ztratil.Naštestí to nebyl život ale jenom tři ag plechy a tak když vím že je jich asi ještě 500 000 kusů ještě někde v zemi zůstávám v klidu.Šipku železnů taky nemám i spona je krasavec,at se daří :-D

moc hezký :-) koukám, že chodíš etrac? jakej je na bordel políčka? :-D

Pěkná směska gratuluji :-) :-) :-D

Prosím Tě vidím tam odznak 1 máj 1927. Mohl by jsi mě poslat detailnější fotku ? Děkuji. :-)
Bohumir.Herman@seznam.cz

to RD: Je to napůl, půlka čtyř dvouhodinovek s trakařem a zbytek, ty další dvě, s jezevcem.
to Bohouš: Nafotim, v tejdnu, a pošlu Ti to, jasně. Je ve strašnym stavu, poměrně. Slabej matroš.

pěkná směska.

Pěkný!

Díky za komentáře, a mějte se dobře všichni, včetně jetvakumů. :-)

Ještě já přidávám palec a koulím bělmem. ;-)

Pěkná směska

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru