10 Krajczár

Jedná se o neoficiálně můj první nález Ag mince který jsem našel před rokem se svým kamarádem a jeho přítelkyní když jsme se jednou vypravili za jejich vesnici na lokalitu kde údajně byl na pár dní Wehrmacht.

Po příjezdu do lesa jsem zapl detektor a shodli jsme se, že budu ''vypípávat'' místa a kamarád a jeho přítelkyně co se také zajímá o historii budou kopat. Po pár zátkách od ZONek a piva se nám podařilo najít nábojnici do Mannlichera, ale stále žádná sláva. Po dalších asi 20ti minutách jsme se dostali na místo kde bylo více signálů. Jeden pod mladším smrkem a pak kousek dál v trávě to pípalo. Strom si vzal kamarád na starost a signál v trávě jeho slečna. Ta si dávala docela dost čas a opatrnost s kopáním aby náhodou nepoškodila rýčkem cokoliv co by mohlo pod zemí být, ale kámoš ne. Ten už docela naštvaně kopal pod stromem protože po těch zátkách už byl trochu mimo nadšenost. Když jsem šel znovu propípat místo kde kopala slečna, uslyšel jsem od stromu takové hodně vysokotonní cinknutí. Měl jsem tušení že něco je a zároveň není dobře. Přišel jsem ke stromu a tam kámoš s mincí na povrchu, přes kterou byla hlubší rýha. Když jsem ji zvedl, tak rýha byla jasně stříbrná a do dnes netuším jak jsem se skutečně cítil, protože jsem měl velkou radost za 1. AG co v mé přítomnosti vyšlo na povrch a zároveň mi skoro bylo do pláče. Slečna přišla s vykopaným hřebíkem a když se dozvěděla co se stalo tak prostě musela dodat ''Debil.'' a ta ironie že zrovna ten méně opatrný z těch dvou vykope stříbrňák ji taky trošku vytočila. Po pár dalších hřebících byla tma a jeli jsme do restaurace na jídlo. Tam u stolu jsem si vytáhl párátko a trošku očistil minci a jako naschvál rýha šla přes rok ražby ''1̶8̶6̶9̶''. A zrovna to musel být maďar !.. I když chudák Franz to schytal jak to schytal, tak rádi všichni vzpomínáme na ten den a i doteď slečna když přijde řeč na mince vyčítá příteli co tehdá udělal za hřích :D

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František Josef I. (1848–1916) – 10 Krajczár (10 Krejcar) (č. 102) František Josef I. (1848–1916) 10 Krajczár (10 Krejcar)

Názory uživatelů

Území ražby:
Panovník: František Josef I. (1848–1916) (1 názor)
Rok ražby: 1869 (1 názor)
Nominál: 10 Krajczár (10 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: František Josef I. (1848–1916) – 10 Krajczár (10 Krejcar) (č. 102) (1 názor) Malachit8: 102

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

10 Krajczár
10 Krajczár
10 Krajczár

Okolnosti nálezu

Lokalita:Vysočina
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:6 cm
Použitý detektor:Tesoro Silver μMax
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
582x,
komentářů:
3,
nálezce:
Malachit8 Malachit8 Facebook Twitter
vyfotografováno:
18. března 2017,
vloženo:
18. března 2017

Komentáře

škoda rýhy,ale itak je parádní :-)

I to se může stát,ale jak říkáš,je na co vzpomínat ;-)

Neni to zas tak strašnee ;-) gratulka krasna minca :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru