12 KREUZER 1795

Už dlouho jsem si Maovi stěžoval, že nemůžu o stříbro nemůžu ani zavadit. Po dlouhém naléhání, aby mě někam vzal, mi konečně na profil přistála zpráva, že se mám ve čtvrtek 27.7. ve 14°° hlásit před jeho bydlištěm.
Onen den je tu, natěšen nasedám do svého orezlého Golfa a mířím ke svému hledačskému idolu. Padla druhá a přesně v tu chvíli Mao vychází ze dveří. “Tak kam vyrazíme Mao?”, ptám se zvědavě. “Pojeď za mnou, je to kousek odtud”, povídá. Po cca 10 minutách jízdy zastavujeme u jednoho zvláčeného pole. Jsme na místě. Vytahujeme detíky a jdeme mávat. Poté, co odruším svůj detektor, se chystám jít na věc, v tom mě však Mao, ostatně jako vždy, vyzve, abych si stáhl hlasitost. Pokorně stahuji hlasitost a konečně začínáme mrcasit. První signál, ID 15-16, pln očekávání kopu, co se na mě vynoří. Je to arsenbronzový knoflík! Ač zrovna na ně nejsem extra zaměřen, tak musím říci, že zrovna tenhle je hezký. Jako malej Jaryn jej ihned běžím ukázat Maovi. Líbí se mu. Protože jsem ortodoxní coinofil, tak jsem Maovi řekl, ať si jej klidně vezme. Mao byl rád a já také, že jsem mu udělal radost.
Mrcasíme dál a postupně se od sebe vzdalujeme. Už mi toho moc nepadalo. V tom se však vrací Mao, že pro mě něco má. Mám prý nastavit ruku. V ten okamžik mám v dlani EIN KREUZER 1816. Jen, co ho spatřím, mi zasvítí oči. Osobně mám jenom dva a vím, že se zase tak často nenachází. Tajně doufám, že by mi taky mohl padnout. Vracím ho Maovi, který se mě zeptá, “Ty ho nechceš?”. Já říkám, “jo, jasně, že jo. :D Na to mi Mao s potutelným úsměvěm říká, že měďáků má ve Fábce plnej kufr :D.
…no a potom mrcasíme, mrcasíme a mrcasíme, ale už to tak nějak moc nejde… a když jsme opět chodili vedle sebe a nic moc nepadalo, tak jsem zase z Maa začal tahat rozumy. Nastavil jsem si to podle něj, tzn. obnovovačka 2 a diskriminovaný železo (chodil jsem v all metalu se ztišeným železem). Najednou se mi začalo hledat mnohem líp. Problém byl však ten, že se začalo smrákat a podle Maova chytrýho Aladina mělo začít pršet. V tom Mao povídá: “Dáme ještě támhleten štráfek a kašlem na to.” Přikyvuji a už se pomalu smiřuji s tím, že ani dnes (byť s mým guru) stříbro nepadne. Když v tom už jen tak z povinnosti mávnu a na Noxikovi se mi objeví ID 16 17, kopu a vyhazuji hlínu, uhýbám pohledem a ve vykopané hlíně se něco zastříbří! Minci beru do ruky a utíkám rychle k Maovi. “Dobře ty! 12 krejcar!”, povídá. Už přesně nevím, jaké byly jeho další reakce, ale bylo na něm vidět, že je rád, že jsem konečně zase po dlouhé době našel stříbrňák.
TAKŽE JEŠTĚ JEDNOU DÍKY MAO A TĚŠÍM SE NA DALŠÍ SPOLEČNOU HLEDAČKU ;-).

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František II (I.) (1792–1835) – 12 Kreuzer (12 Krejcar) (č. 621) František II (I.) (1792–1835) 12 Kreuzer (12 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 26,0 mm
Území ražby: Rakousko-Uhersko (1 názor)
Panovník: František II (I.) (1792–1835) (1 názor)
Rok ražby: 1795 (3 názory)
Nominál: 12 Kreuzer (12 Krejcar) (2 názory)
Materiál: Billon (Cu+Ag) (1 názor)
Č. mince: František II (I.) (1792–1835) – 12 Kreuzer (12 Krejcar) (č. 621) (3 názory) Lukas87: 621, petroff: 621, Kapsa: 621

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

12 KREUZER 1795
12 KREUZER 1795

Okolnosti nálezu

Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Nox 800
9 hlasů
9 hlasů
zobrazeno:
841x,
komentářů:
14,
nálezce:
11117512 11117512
vyfotografováno:
27. července 2023,
vloženo:
27. července 2023

Komentáře

Napsal jsi to moc pěkně 💪 krásně se to čte 🤗 a neboj ty stříbrný peníze budou padat. Vím to protože já je nesbiram a nacházím je furt dokola a dokola a dokola a dokola 😁🤟👀 ať se ti daří a Ag mincím zdar ✌️👍☘️☘️☘️

Ou, díky za pochvalu pane. Mno, kéž by to tak bylo :-D. Tobě taky ;-).

Omáčka super, 12ka moc pěkná 👍😊

Diky Vendo! ;-)

Dlhý článok 8-)👍pozdrav Mao🇨🇳pěkný nález

Dikes!

Pěkná mince, jak asi vypadá opucovaná...??? :-D :-D
Hezky se mi četlo, úplně toho guru vidím 8-) a jsem rád, že už ho nebolí záda....

:-D ...zitra aktualizuji fotodokumentaci o ocisteny nalez ;-)

Můžeš přidat i fotku Maa, už jsem ho dlouho neviděl :-D

Si to nemohl vydržet, viď. Záda s já, to je neverending story.
Moc mě těší pochvala, i povídání odpovídá skutečnosti. Jen doplním, že moje drahá polovička, se mě ptala: Proč, že tak vysmátý ten kolega hledač? Já jí říkám: Ale našel stříbro a ani vítězný taneček nestihnul, protože začalo pršet a asi se mu to štěstí vrazilo do obličeje. :-D
I cestou domů, jsme viděli polí dost, však jak počasí, zdraví a čas dovolí znovu vyrazíme. A slibuju, že přípravě věnuji stejný čas.

Prospektor, ty se na poli bojíš a já nerad les, to se dost těžko dává dokupy. 8-)

8-)

Nazdar gurue :-D. To je dost, žes zase vyrazil lenochu :-D
Dvanáctka super, mnohočíselný kolego, koukej ji dočistit !👍🙂

Však on ji vyčistí, po jeho půstu se nedivím rychlosti vložení, ta touha po pochlubeni musela být obrovská.

Hoši, ještě mi dejte chvilku. o:-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru