500 dni do civilu

Nalezeno ve staré knížce. :-)

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty (5 názorů), Československá armáda (3 názory), Padělky - kopie - fake (2 názory), Vojenské artefakty - Novověk (2 názory), Neidentifikovatelné předměty (1 názor), Novověký dům - výbava (1 názor), Československo (1 názor), Církev a užité umění Novověku (1 názor)
Lasky36: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, kamenozrout: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, sestercius: Vojenské artefakty - Novověk, Schonauer: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, speza: Vojenské artefakty - Novověk, Zdenaaal: Padělky - kopie - fake, Dr.apac: Novověký dům - výbava, Ondra.B: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, fighter: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, : Československo, Sutrak: Československá armáda, Ladik: Československá armáda, Bamii: Československá armáda, Coroner: Církev a užité umění Novověku, lukyn1996: Padělky - kopie - fake, : Neidentifikovatelné předměty, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

500 dni do civilu
500 dni do civilu

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Hloubka nálezu:0 cm
Použitý detektor:Oči
23 hlasů
23 hlasů
zobrazeno:
7084x,
komentářů:
89,
nálezce:
Anubis Anubis
vyfotografováno:
22. února 2016,
vloženo:
22. února 2016

Komentáře

parádní ;-)

jo, jo, to byly časy.....

"Za ženy a chlast, ubráníme vlast" "Ať nás jebů, ať nás mlátí, aj tak sa nám číslo krátí"

-taky jsme "tiskli" bankovky, ono na tu dobu se tak nějak nezapomíná..... :-)

Jojo je to hezké... A hlavně jsem to viděl poprvé :-)

To byla jen taková malá útěcha jo až se začal stříhat metr to již bylo leháro .Jenže 7 dní před civilem jsme už měly vše odevzdané a dělaly civilní předváděčky bažantům těm našim Tak nám velitel roty přečetl rozkaz ministra obrany a prodloužili nám to o dva měsíce všem bez vyjímky. Velké cvičení vojsk Vltava nikdo se nesměl vysvéci ani jít sprchovat jen samá hotovost , blbnutí , oficíři jezdili sem a tam . Nakonec vypukla na rotě úplavice Sloužil jsem u lokátoru , jenomže nám nahlásili že poblíž vybuchla atomová bomba a jsme zničeni . Tak náčelník lokátoru řekl když zničeni tak zničeni .Dva vojáci zadem do hospody pro chlast . Popíjeli jsme celé cvičení ..Dopadlo to tak že jsme tím alkoholem opojeni žádnou úplavici nedostaly a do civilu nás šlo 7 ostatní odvezli do nemocnice , na infekční . Někteří tam zůstali skoro 3 měsíce . Ale to je fakt dávno 64-66

Radiová rota Slany-http://www.spolubojovnici.armyburza.cz/utvar/278

Dokážu si to představit :-D :-D :-)

Taky mám někde originál, co sem dělal pro tiskárnu pro našu rotu .Se divím , že přežila bo veškeré tiskoviny a papíry , co sem měl ve skříňce mi při cigánským dnu velitel roty nejdřív chtěl narvat do pr... čic , ale pak je slavnostně předemnou rozškubal a ujistil mě , že já domů do civilu nepojedu ve stejnej čas , jako většina mýho ročníku O:-)
Jenže 10 N vždycky pomohlo 8-) ;-) :-D

5oo? To jsem byl furt zobák a tohle by mazáci tĕžko rozchodili. :,-(

:-D :-D

Sranda musela být :-D

Přesně tak kdo zažil mazáckou vojnu to to by si nikdy nedovolil ani pomyslet kreslit nějakou pětistovku.

Nevím jak kde ale my jsme na rotě měli klub a tam bylo denně k dostání ,pivo jen7 ale i rum to jen když dojela návštěva .Velitel řekl važte si toho jak se někdo ožere nebude tady nic jen limo no nikdo se neožral (veřejně) jak byl tak se honem zašil do autoparku .Jinak Arma 3x týdně a tam pani čepovala pivo pro vojáky sudová 7 , pro oficíry lahvová 10 . Vojáci s armářkou domluvili že na sudech bylo napsané křídou 7 ale byla to 10 .Když byl v armě lampasák tak se pilo na sekeru jak odešel tak se zaplatilo . Měli jsme tam výborného nadrotmistra rozvedený a byl šéfem kuchyně . Jak se něco na vojáky chystalo dal nám vždy dopředu avízo .že bude kontrola aby nikdo nešel načerno ven . Na opátku mu prozradili že sudová je 10 nejdříve nechtěl věřit ale jak ochutnal tak seděl a popíjel s vojáky točené . . Lampasákům říkal velké alimenty nemám na 10 musím jak vojáci 7 .

to krokohot : 500 kule byla dobrá , ale vytahovat se s tim, tak to na ... ;-). Jinak u nás byla za jedničku Věra Špinarová se svou Jawou 250. 8-)

No u nás za 1 Petra Janů a Jana Petrů .Když jsme měly za sebou první rok tak nás mazáci koupali v požárních sudech . Nevím jak kde ale každého tam šoupli po hlavě a v sudu se otočil . Kdo šel dobrovolně bez potíží šel do sudu u roty . Kdo se zdráhal tak šel do sudu u kinosálu a tam se do vody chodilo močit . Chuťovka .

Dnešním mladým by ta vojna měla také přijít. Alespoň jeden rok . Mám listinu od manželčiného dědy který sloužil na vojně 12 let a 3 měsíce . 10 let a 3 měsíce sloužil u pěší pluk č. 81 , 2 roky jako náhradní záložník .Splnil tím i domobraneckou povinnost a má právo nosit pamětní medaili . Vydáno 31.prosince 1910

hošové - krásny zážitky...
- já jsem čistokrevnej bigoš - VD na OT 90 - http://www.military-vehicle-photos.com/picture/number8378.asp

nejdřív PŠ Trebišov - tam byl pakec a kosa jak prase - ve stráži jsme umírali, za půl roku 2x vycházka :-).... na rajony nezapomenu - vytíral jsem cimru kapesníkem - běhal jsem o patro níž vymáchat, bo nebyly hadry a kyble a u nás netekla voda - půl roku jen studená voda a někdy ani ta ne.
Pak Hodonín - VÚ - 4428 - tam už to šlo :-) sice u bojováku, ale v okolí zase samej sklípek :-)
Taktiky, střelby - kolikrát i na Libavé - v těch srubech po Rusech - /ti měli čísla, byli na vojně snad na 3 roky/, no pěkně jsem si to bigošení užil.
Bigoši byly vesměs sebranka, naši staří byly pořádní kkti.
A když si vzpomenu na to žrádlo - řízek+rýže, instantní hrachovka, paštika z kádéčka.... :-)
Pořád hlad - suchej chleba byl poklad - a i ten jsme si kradli... Musel se dávat dobrej pozor na vodu po holení - jak ses v umyvárce otočil, butelka byla prázdná - chlastalo se všechno.
A hygiena - týden zimní cvičení - byli tam borci, kteří za tu dobu nesundali kanady :-)
Ta vojna v nás, chlapech, nějak zůstává - když někde sedíme, vždycky na toto téma přijde řeč a vytahujou se 100x odvyprávěny historky a stejně to neomrzí.... :-)
Můžu říct, že jak jsem šel na vojnu, tak jsem byl tak nějak obeznámen jak to tam chodí, ale ty první dny jsem fakt hodně silně nechápal, kde jsem se to ocitl.
No a jako snad každý, jsem byl na velké snad až po týdnu :-D

500? Pěknej hektar. To bych teda nechtěl. Vzhledem k tomu, že jsem byl jen na rok, tak ani žádná hustá mazárna nebyla. Pochopitelně cvičení, střelby, přežití, zajišťování střeleb pro ostatní a mazláček taky, ale hlavně se udržovaly budovy a technika. Musím souhlasit, že vojna aspoň na 1 rok by těm současným klukům prospěla.

VU 6292 Hodslavice 99-00 :-D :-D

VU Mikulov řidič instruktor BVP 1. O.T.90. 94-95. :-)

Nostalgie. Taky jsem byl u bigošů na SZ hranici. Ostré minování u Kadaně, čtrnáct dní v zemjankách. Jednou týdně sprchování v kasárnách v Kadani. A kdo nezná Doupov ? Zima, hlad o hygieně ani nemluvě. Přesto na všechno rád vzpomínám. I na to drastické povyšování na staršího rajónistu po půl roce a na mazáka po roce. Zastávám také názor, že to dnešní mlaďoši potřebují jako prase drbání. Dnes je to samej mamánek, který si neumí po sobě ani ustlat, natož, aby si přišil knoflík. V 95 % absolutní nesoběstačnost O morálce ani nemluvě. Zanedlouho 3. SV.V. :-/. Kdo nás bude k...a chránit ;-) :-)

Vojenské stavby Praha.Odznak buldozér,takže žádnej bigoš polní vzduchem chlazený ,kádéčkem živený.
Rukovalo se jednou za rok ,takže první rok bažant druhej mazák.Na půlročáka pasování pádlem.To dosti bolelo.Pak taky vzpomínám na jízdu dvěstěpadésátek a barevnou hudbu.Jinak hodně práce na stavbách ale vojna v poho.Metr dal dosti zabrat,než jsem ho vystříhal.Myslím že se to malovalo unikolkama.Dokonce jsem si z vojny přinesl i prašule,asi 15tis.,což bylo dosti peněz na tu dobu.Dostávali jsme odměny na voj.spořitelní knížku.Tak všem záložákům zdar.

Povolají nás, kteří jsme na vojně byli ! :-D ;-)

Já na vojnu vzpomínám rád. Pěknej rok, mraky fajn kluků jsem tam potkal. RVT Stříbro. Rota výcviku techniky - učil jsem mladý řídit Tatru 815. Civil v roce 2001 - mocný říjen. Skoro jsme si to museli prodloužit - byl zrovna ten atentát v U.S.A na dvojčata 11. září. To bylo halo. :-D

Jo, při atentátu nás tahali z hospody od Kulatý Báby v Janovicích :-) Jinak ve Stříbře bys to už nepoznal. Místo kasína jsou tam dvě firmy a pár rodinných domků a skatepark ;-) Jinak civil - mocný leden ;-)

VU 4555 Čáslav-Chotusice letiště starší vzduchař 83-85 pohoda :-)

500 je ranec,já byl rok mladej,a pak rok starej.VÚ Nepomuk

Taky se hrdě hlásím jako bigoš.Vú 3316 Velká Hleďsebe.A Doupov hlavně v zimě to nebyla zrovna romantika. :-DAle vzpomínám strašně rád.

Železniční vojsko 64-66. Mimo jiné topič parních lokomotiv "Němek" Ústí n.L. :-)

Kasárna VÚ 7505 - Rožmitál pod Třemšínem civil 1991o:-) o:-)

8730 o:-) o:-) o:-) o:-) o:-)to jsi byl ve valdicich :-D :-D

Pro vojáky byl myslím Sabinov. 8-)

jj sabinov :-D

Klarkon byl furťák , měl to za furt :-D :-D

Teď už se nám pracujícím může jenom smát.Do důchodu taky ještě velká bankovka,nebo jak se říkalo za milion. :-/

mladi v pr...i do duchodu daleko :,-( :,-(a pak duchod zadnej :-/

Besinka, bagr - nebo také Plzeň - Bory. Taky nostalgie. ;-) :-)

Jak nám říkával náš velitel roty: Vojna je krásná ale moc krátká... 8-)
Nicméně na všech rodinných sešlostech po pár lahvinkách všichni chlapi válčili a ženské rodily. Teď si bez rozdílu pohlaví ukazujou kérky a za pár let budou podle stupně sešlosti kůže hádat co že to asi má být... :-/

klarkon nekdo strihal dny :-Djiny roky :-) :-)

take bych mohl dat prispevek bankovky z vojny :-Dale kam ji zaradit o:-) o:-)

Pěkně se to tady rozbesedovalo. A přitom taková blbost . ;-) :-D

Taky jsem takovou maloval :), možná ji ještě někde najdu

Tak jsem našel vojenskou knížku VÚ 8739 Stříbro jaro 87až 89.

VÚ 2536 po revoluci,tak už jen na rok. Zmíněny Valdice, tak ty také, cca 3310 dni, naštěstí v uniformě. ;-)

Slovane to víš vzpomínání.S mladejma se o to pokecat nedá.Akorát ty komínky už jsem zapoměl,radši dělám kupičky a ženuška nadává.A chce mně vystřihnout komínky z krabic od bot,jako to bylo na vojně.To to pěkně srříhalo ve skříňce. ;-)

VU 4932 RZLP CAPL Hradec Králové . Pak už se to jen zkracovalo a rušil útvar . :-/

:-O Tak to koukám jak se tu ty vzpomínky vybavili :-) Krásné časy ;-)

Bankovka jede. ;-) :-D

VÚ 3255 Benátky nad Jizerou, 96-97
Spojari, ale vysílačku jsem viděl nejblíž z pár metrů. Obden služby - rota, vchod, kuchyň ( tam jsem byl nejradši) Tři pecky, velitel družstva, tak jsem poslední měsíce o víkendech už nefungoval- navzájem s kamosem jsme si psali KVOP za vzorné plnění služeb a gumy nám to podepisovaly :-)
Poslední víkend nám vyhrožovali, že už nikdo domů nepojede, ale měli jsme střelby a velitel nás hecoval, že kdo nastřílí 29 a víc z 30 může, tak jsem jel 8-)

No, ještě chvíly a postavíme zde rotu domobrany. Klarkon nám bude dělat zbrojíře. Já dělal staršinu. Potřebujeme nějaké kuchaře, výstrojního a proviantního náčelníka atd. ;-) :-)

Pan vekomožný by se hodil?Něco mám od prac. vojska okoukané.

Ještě jsem zapomněl na důležité psovody. Každý ode mne vyfasuje bajonet. ;-)

Slovane ještě pořádnýho lapiducha,léta přibejvaj.

Slovan: Psovoda shánět nemusíš, to jsem byl já (zapomněl jsem dodat v předchozím komentáři) ;-)

Tak už máš dva, Hodslavice strážný psovod :-D :-D

Ještě že se mi ta opičárna vyhnula.

Jo, taky jsem byl chemikem - soman, tabun apod.

pruzkumná rota vu 6177 Písek střelec operátor bvp roky 83 85 :-) :-) :-) :-) dobré časy

Nebet - VVP Boletice 83-85 ;-)

To je masakr tady by se poskládala pěkná armáda :-D :-D :-)

taky jsme jezdili na Boletice střelby cvičení atd jo a přepadovky :-) :-) :-) :-) :-) :-D :-D roky 83 85

Dle rozkazu největší šarže na LP proběhne na 1. Máje kontrola výstroje a výzbroje. Psy a Zbrojní průkazy sebou. Proviatního náčelníka může vykonávat Kvasak. Má bohaté zkušenosti. Místo srazu tajné. Bude doručeno poštou. ;-) :-) :-D

r.81-83 PS rota Dyjákovice,potom Sedlec u Mikulova,jako psovod.No užil jsem si, většinou noční,prší,neprší a ty holomrazy.Ale vzpomínám rád. :-D

Jo to byly časy, přivelen Praha VU 6660 tam to všichni hodně žrali a pak převelen na Školící a vzdělavací středisko MO Komorní Hrádek okolo 30 záklaďákú a to byla pohoda,bouchání služeb s podplukovníkama který si na nic nehráli a nikoho neprudili.

pěkně se to tu "rozparádilo", koukám, že samej starej pes!! ;-)

Je legrační, jak se dříve odpočítával počet dní do civilu a já to mám právě naopak. :-D Už aby bylo 1. srpna. ;-)

bohužel psem nemůžu sloužit, byl odevzdán a následně asi snězen :-D, ale víc prvděpodobné je že si v klidu dožil zbytek života v psím domově důchodců ;-) ;-)

To co tady dost velká část dříve narozených prezentujeme tak myslím v dnešní době by to řešily soudy jako šikanu . Ale tehdá mazáci si to také museli odšurovat a potom zase vše předávali dál . Ale také se říká trocha štístka je vždy dobré .Narukoval jsem do Mor. Nová Ves do příjmače jen jsme dojely do kasáren seskočím s VSky někdo mě chytne za rameno a praví co tady děláš. Já říkám poslali mě sem . Byl to kamarád ze sousední vesnice a byl kuchař. Zavolal si dva mazáky velitel družstva a velitel čety a pravil ,hoši tohle je kamoš jak jej budete honit tak jste hladem.Za příjmač kdy všichni shodily několik kil váhy já přibral 11 kg.Po příjmači nás převeleli do kasáren dostal jsem se do Sokolnice Mohyla Míru .Lokátor P35 . Co já tam tenkrát mohl nalézt artefaktů když jsem tam stávil o kousek více než 2 roky .Žádná zima ve službě, byl jsem v podzemním bunkru teploučko , jídlo výborné kuchař před vojnou vařil v Interhotelu v Praze ,bylo nás tam kolem 60 vojáků a jezdilo tam na oběd kolem 50 ti oficírů z praporu Brno .Druhý rok v kuchyni dva vojáci řezník a kotlař dokázali připálit i polévku no a oficíři už nejezdili ..To už ani nevadilo jezdil jsem na vycházku domů . Když jsem nesloužil tak odjezd v pátek a příjezd v pondělí do 7 hodin .Ale zase jednou nohou v kriminále za propuštění nějakého letadla které bychom nenahlásily .Nejhorší,služby vždy soboty a neděle . Holt v Rakousku si pan podnikatel s rodinou vyletěl ve své Cesně na výlet . Kopíroval hraniční čáru a z naší strany blbnul Mig který čekal zda nenaruší hranici .Jeden Rakušák odletěl a přiletěl další tak to bylo celý den .K tomu ještě grafikony to bylo 4 hodiny provoz a hlášení všech letadel civilních .Ale jak se říká na špatné zážitky se zapomíná a zůstanou jen ty dobré . A hlavně velice dobří kamarádi . Bylo tam s námi tak polovina hochů ze Slvenska moc fajn kluci .Nejhorší bylo když k nám převeleli rotu ze Zbirohu Primadony , namyšlení zdrbali vše . Zakázali nám vycházky do rána ,povolené jen do 02 Již legálně žádné .Jezdil jsem načerno Při první jízdě jel jsem z Brna autobusem ke mě přisedl kapitán čekal jsem že mne bude kontrolovat ale povídá tak domů řekl jsem mu pravdu . On na to já tady jezdím přes den do kasáren v Mor. Budějovicích tak na mě čekej abys neměl problém od těch se šňůrama . Lítačka chodila já jen zasalutoval a nekontrolovali nevěřili že by někdo mohl jet načerno s oficírem . .

Některý gumy o šikaně moc dobře věděly a taky věděly, že s ní vše funguje, jak má.
Gumy byly různy - někteří to žrali, druzí, kdyby vystřízlivěli, tak by odešli /slova jednoho gumáka- pohodáře/.
My jsme měli velitele roty jednoho mamlase, kterej byl v Rusku na důstojnické škole - co ten s náma vyváděl, o tom se mi zdá ještě dnes - zlatí mazáci!!
Teď jsem si vzpomněl, jak se chodilo na škrabku - tupej příborák a na jednoho bigoše 2 pytle erteplí - až do rána ve smradlavým plesnivým sklepě.
Bydleli jsme na baráku, že když se v zimě vytíraly chodby, tak se tam nedalo chodit, bo to namrzlo.
A taky vojenská výstroj - kanady - "v létě hřejí, v zimě chladí", v létě v maskáčích - maximálně rozepnout knoflík u krku, v zimě zimní doplňky, ale až to výjde v rozkaze - no na palicu!!
Kamoš vykládal, jak byl v autoparku a stála tam stará PHM cisterna na plných gumových kolech.
Šel kolem major a zadíval se na ty steřely gumy a pravil - "vojaku, je treba prifukať kola".
Kamoš mu opatrně odpověděl - "soudruhu majore, to nafouknout nejde, nemá to duše, je to z gumy".
Major se na něho podíval a opáčil - "to ma nezaujíma - prifukať!!!
A ještě něco - mazáckej špek - "zalehávání na pometlo". Pro nezasvěcené - holubi stojí u bidel, mazák postaví koště v cimře chlupama nahoru a pustí ho.
Jak koště dopadne, musí všichni ležet zaplí ve spacácích. Pamatuju to poprvé - jsme si všichni mysleli, že to nejde. Horní bidla byly problém, ale asi po 3h "tréninku" to šlo samo.
Toho lepšího na té vojně bylo víc jak pakárny - plno suprových kluků jsem tam poznal, no co už, rád vzpomínám, bylo to vlastně fajn.... :-)

Spojař, Lipník. n.B. :) a velitel družstva Výcvikový prapor tamtéž :). ve výstupním záznamu mám velitel kabelového družstva. Jediný kabel co jsem kdy udělal byl do mísy

merlingor, to jsi byl teda na Italce?? :-D :-D já tam nějakou dobu byl na ošce :-D :-D v lipníku,né na italce :-D :-D

ten pocit, když ti v únoru na týdenním cvičení hned druhý den odejde "bufík" v raketomrdu ....k nezapomenutí :,-(

Takže pánové,nachystat si higienycké potřeby 3 kusy zámků.Všechny ortopedické pomůcky a čekat kdy to vypukne.Moc vesele to nevypadá.Jestli mám dělat provianťáka tak máte smůlu,já všechno sežeru. :-D :-DJinak hrnice.PŠ Chodová Planá.Atíčkář.Pak Brigáda Budějovice.a nakonec za odměnu Cetviny.Asi nejdrsnější rota na celé čáře.Do Hospody 12,5 Km.A těch bankovek sem za vojnu pro různé ročníky maloval spoustu.Mělo to výhodu netýkaly se mě rajóny.A zážitků spousta.Když se začnem bavit tak mlaďoši seděj z otevřenou hubou.Svěřit dnešním mamánkům samopal?Tak se zastřelí do deseti minut.Dyď dnes na ně nesmí nikdo ani houknout.

Kvasak - všechno nesežereš. A když bude nejhůř, tak seženeme dotace. Jinak 100 % souhlas ;-)

hlásím se do první linie!!!
- hlavně ale nefasovat ty suchary z kádéček - chutnalo to jak lisovany piliny - však jsme s tím na cimře topili :-)
- já bych ty mladý nepodceňoval - střílečky mají natrénovaný z těch debilních PC her :-D

jednou jsem byl ve sklepě s enzetama..tolik rumu a cigaret jsem nikdy neviděl

My jsme tiskly až 300stovky . 1984 - 5 Rakovník 1985 - 6 Bechyně. To byly časy. ;-)

taky jsem málem šel,v roce 98,..po odročení nebyla modrá problém.Zánět spojivek,8 kontrol u doktora a z 47 odvedli jen 7kusů :-DAle čtení je to krásný ;-)

Ještě doplním když jsme začaly stříhat metr to byl civil za 150 tak se ty cenťáčky s tou 150 sezbíraly a velitelovi roty se na stole poskládalo 150 . Řádil jako utrženej z řetězu . Nástup , všichni osobní prohlídka ,hledal metr .Jak u vojáků tak v postelích v nočních stolcích i ve skříňkách . Nenalezl nic .Druhý den na stole 149 , zase nástup prohlídka zase nic , třetí den na stolku 148 , vše se opakovalo . Trvalo to 14 dní potom rezignoval . Vzal si nás mazáky do kinosálu a říká máte moje slovo nic se nikomu nestane když mi prozradíte kde ty metry schováváte .Po dotazu slíbil i nošení volně v malé kapsičce u pasu a kousek vyčníval . Jo my tenkrát nosily mundur kopřiváky . Jak v létě tak v zimě . Kousalo to škrábalo .Tak jsme mu řekli ale my je neschováváme my je celou dobu máme u sebe . Nechtěl tomu věřit. Řekly jsme stále jsou v kalhotách . Nechápal . My si v rozkroku uvnitř kalhot udělaly poutko a tím ten metr prostršený byl z jedné nohavice do druhé .On se tomu smál snad pět minut a říká to jste mě teda převezly .Celou dobu jsem přemýšlel kam to schováváte . Slib dodržel ale po nás nevím kam si metr vojáci dávali . Jinak Sokolnice VÚ 59-48

Na to že je to ´´jen kus papíru´´ docela se to tu sešlo ;-)

To byli časy :-)
za kolik to máš? - milijón!

Pš v Kolíně tam bylo krásně a dál v Mariánkách na odposlechu tam to stálo za hovno.... :-)

Za to teď to stojí v Kolíně za velký h***o ;-) :-D

Volant u spojařů Písek, vú už nevim, rok 91-93, našel sem si tam i manželku,a těch hospod co sem obešel.... :-)

:-)

Kamenná, 3. rota budějovické brigády, psovod, 88-90 8-)

A ja som bol černý baron, proste PTP, vraj som bol politicky nespoľahlivý...3.1.1985 - 29.12.1986 - Klecany u Prahy..:)

:-D :-D

jo jo to to už je pryč. VU 1735 klatovy 73 -_75 bojovej utvar .malovaný metry v dozimetru 200 300stovky schovaný v čepici.to mladý už neznaj z nas to udelalo CHLAPI aspoň ženský to řikali ha ha ;-) dnešní kluci to znaj z vypravěni.ale zavzpomínat je super ale jen na todobrý

Taky VVP Boletice 85-87 krásné vzpomínky třeba na omrzlé uši.Vždy si vzpomenu,jak mě začnou svědit :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru