A pak že nerostou....

Dnešní první nález výbušné povahy..... RG42 ruský útočný granát. Naštěstí bez roznětky, to mi ale potvrdil až pyrotechnik PČR.
První zkušenost ohledně nahlášení nevybuchlé munice. Přiznám se, že jsem čekal protivnou hlídku místního obvodního odděleni a stejně tak nevraživé pyrotechniky, ovšem opak byl pravdou. Ať už si myslí o nás pacientech s detektorem cokoli, jejich profesionální přístup mě okamžitě zbavil pochybností o správnosti mého jednání ohledně tohoto nálezu (ohlášení).
Službu konající pyrotechnici (z Českých Budějovic), byli dva usměvaví sympaťáci. Jeden z nich mi vysvětlil co jsem to vlastně vykopal a že pokud to s tímto koníčkem myslím vážně, musím se na podobné nálezy připravit a jak se v takovém případě chovat.
No a jelikož mám i v 34 letech duši chlapce... setkat se poprvé s opravdovými pyrotechniky při ,,práci,, byl pro mě zážitek i když doufám že poslední....

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ruční granáty (1 názor) Matadenik: Ruční granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

A pak že nerostou....
A pak že nerostou....

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:ACE 250
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1259x,
komentářů:
3,
nálezce:
Matadenik Matadenik
vyfotografováno:
6. června 2014,
vloženo:
6. června 2014

Komentáře

Mohu než jen souhlasit.Kluci z Budějic jsou na úrovni.Tímto je také zdravím.

Bych to asi rozkuchl,třeba jsou uvnitř náký ty šperky nebo tak,Každopádně bych to za granát nepovažoval,a snažil bych se to otevřít hned na místě,co kdyby.,...

Jasnej vejvfuk :-) :-) :-P no hlavně že jsi v pohodě ,už mám tu zkušenost taky jednou za sebou a vícekrát nemusím . A pyrotechnici byli vážně pohodáři.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru