Adrenalinový den

Na ústupovce se dá najít všechno ale doufal jsem že se mi tenhle typ nálezu vyhne. Celkem minimálně 8 puškových granátů a několik mauzerů. Vzhledem k nepřístupnosti terénu jsem se rozhodl vše pohromadě zakopat a přikrýt kamením. Doufám že se vám ostatním podobná nemilá překvapení vyhnou. Lovu zdar!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Puškové granáty (1 názor) Kordik: Puškové granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Adrenalinový den
Adrenalinový den
Adrenalinový den

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:25 cm
Použitý detektor:Racer 2
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
814x,
komentářů:
11,
nálezce:
Kordik Kordik
vyfotografováno:
16. dubna 2022,
vloženo:
16. dubna 2022

Komentáře

Při nálezu zachovejte klid. Pamatujte - nebudete-li s municí manipulovat, pak nevybuchne. Ihned zavolejte na linku 158 a nález oznamte a co nejpřesněji uveďte místo kde se nacházíte. Můžete použít GPS souřadnice. Vyčkejte poblíž místa nálezu na příjezd hlídky PČR a řiďte se jejími pokyny.
Pokud se musíte z místa vzdálit, označte vhodně místo, kde se munice nachází, např. šátkem, zapíchnutým klackem, případně i cestu vedoucí k munici.
V žádném případě neberte munici do rukou nebo s ní jinak nemanipulujte. Pokud ji nedopatřením zvednete, opatrně ji opět položte na zem, nejlépe tak jak ležela a odstupte od ní. Munici nepřemísťujte, nikam ji nenoste.
Ohlášení nálezu proveďte i v případě, že si nejste jisti, zda se o munici jedná nebo ne. Pokud se při prověření ukáže, že se o munici nejedná, nikdo vám nic nevyčte a vy splníte svoji občanskou povinnost.
V některých případech je na místě nálezu munice nutná evakuace obyvatel. Pamatujte, že je to pro Vaši bezpečnost. V takovém případě se řiďte pokyny příslušníků zajišťující evakuaci. Pyrotechnici udělají vše proto, abyste se mohli během co nejkratší doby vrátit domů. Evakuace zpravidla netrvá dlouho, v řádu desítek minut až jednotek hodin.
Poučte o nebezpečí nálezu munice svoje děti.
Nevyhledávejte cíleně munici. Pamatujte, že tímto se můžete dopustit trestného činu.
K provádění pyrotechnického průzkumu jsou v ČR specializované firmy, které disponují potřebným povolením a odbornými znalostmi. Pokud se například domníváte, že máte na pozemku munici, můžete k provedení pyrotechnického průzkumu využít jejich služeb. Kontakty je možné vyhledat na internetu.

Jeden jouda v nepřístupném terénu našel a znovu ukryl, bohužel mozek neměl. Nechť si dá pár facek a kontaktuje PČR. On totiž ten nepřístupný terén může navštívit jiný jouda a při vyzvedávání tohoto depotu se rozptýlí široko daleko.

:-/ :-/Vzhledem k nepřístupnosti terénu :,-(
A tebe tam vysadil asi vrtulník že ? Když ses tam doškrábal ty, tak se tam doškrábe kdokoliv, pokud tedy není na vozíčku. :-O

Čauc člověče ;-) ano nevíš.✌️no není to lehké Ale zítra fakt 👍. Volej PČR 👍. Ať se ti nadále daří. A bacha ☝️☘️

Za nějakou dobu tam můžou lesáci třeba pálit větve...
Nechtěl bych po zbytek života myslet na to, že jsem někoho zabil jen svou pohodlností...
Určitě bych nahlásil... počkáš na kraji lesa a dovedeš je tam...uděláš si procházku a správnou věc...

A určitě bych prochodit okolí ;-)

Dnes ráno jsem se tam vrátil a zavolal policii. Pánové byly v pohodě neměli problém s tím že tam hledám akorát mě poučili jak se chovat při nálezu munice. Říkaly že tam už párkrát museli vyjet kvůli podobným nálezům. Museli počkat na pirotechnyka a mě už poslali domů. Při spáteční cestě ještě padly 3 knoflíky, kus tuby od sýra a zbytek svítilny. V blízké budoucnosti se na místo vrátím a to už policii zavolám rovnou.

Tak dobrá práce 👍
Třeba se ti za odměnu přimotá pod cívku nějaký odznak ;-)

Paráda👍👍👍👍

Původně jsem to nechtěl nahlásit protože jsem se bál že by policisté měli nějaký kecy proč tam hledám, co tam hledám apod. Navíc nejsem jedinej kdo tam hledá tip na lokalitu jsem dostal od jinýho hledače a nechtěl bych aby on nebo nějaký lesník zažil letecký den. Na místo se rozhodně vrátím. I když to vypadalo že jsem chodil po tábořišti trempů (zatím jsem na jediným místě nevykopal tolik plechovek).

No hurá, teď by si zasloužíš i ten palec.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru