Artefakt

Co je to prosím zač a co znamená to S dekuji

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Uniforma WH, LW (1 názor) SirMaik: Uniforma WH, LW

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Artefakt
Artefakt
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
523x,
komentářů:
6,
nálezce:
ReQe ReQe
vyfotografováno:
1. října 2021,
vloženo:
1. října 2021

Komentáře

https://www.sberatelskagalerie.cz/advisor/nemecko-1933-1945-prehled-kodu-vyrobcu-rzm-doplnky-uniforem-a-knofliky-m5

RZM je německy výrobce (můj odkaz) , co znamená S nevím jdu do práce nemam čas teď hledat ale snad jsem trochu pomohl ;-)

Kdyby tam býlí dvě S vedle sebe bylo by jasné ale takhle to muže byt iniciála od kohokoliv a od čehokoliv :-/ Ale S na kropenáči i se značkou výrobce už muže byt přesnější :-D

Vypada to jako RZM M49 ( u toho M49 si nejsem jisty jestli to na fotce vidím dobře, musíš posoudit sám jestli to vidím dobře). Pokud ano mohl by to byt : M5/49 Metallwaren- und Schnittwerkzeugfabrik, Mylau ale to nevím na 100%.
Jeden stejný knoflík jsem ti našel na : http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/7450
Je tam i rozepsané o knoflících tohoto typu něco málo kopírují : Na lícové straně je zobrazeno písmeno S na zrnitém pozadí z let 1928-1945.Pokud mělo tlačítko na zadní straně podpis RZM, znamená to, že bylo určeno pro funkcionáře NSDAP a údajně pro členy organizace Hitlerjugend. Zkratka RZM znamenala R eichs Z eug M eisterei der NSDAP - v Německé říši to byl název úřadu kontroly kvality pro uniformované výrobky určené pro NSDAP a SA. Pokud na rubu nebyla zkratka RZM, znamená to, že tlačítko bylo určeno pro Wehrmacht.Existují tlačítka tohoto typu s čísly nad 14 (!) A písmena A a S v Buttonariu, všechna jsou uvedena v krátkém článku s názvem „ Německá vojenská číselná tlačítka z let 1928-1945 “. Stále je třeba vysvětlit, co tato čísla a písmena znamenají. Protože většina z nich nese podpis RZM, může to znamenat, že tato tlačítka byla určena pro funkcionáře NSDAP a / nebo SA nebo pro členy Hitlerjugend.

Díky👍👍👍

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru