Au prsten

Ve středu jsem využil příznivého počasí a vyrazil s novým kamarádem Bohušem na jednu částečně vyschlou přehradu zkusit štěstí. Bohužel se nedařilo, a mimo olova se pod cívkou nic hezké neukázalo. Cestou domů mi to nedalo, a zastavil jsem se na přehradě, kde se mi v úterý podařilo pípnout dva prstýnky. Brouzdal jsem po pláži cca hodinu a opět kopal jen olovo a sem tam třpytku.
Jelikož se zatáhlo a chvílemi i padala voda, rozhodl jsem se, že vyrazím k autu a pojedu domů. Po pár krocích jsem si jen tak pro sebe říkal, že za tu hromadu olova, které jsem dnes sesbíral, by mi ten nahoře mohl přihrát pod cívku aspoň malý „pouťový“ prstýnek, že i ten by potěšil. A po dvou krocích se detík ozval úplně jiným tónem, než předtím a já v místě signálu odhrnul kanadou vrstvu štěrku a podřepl, abych se koukl, co za poklad se tam skrývá. Stačil letmý pohled a bylo mi jasné, že mé přání bylo vyslyšeno a sbírání olova odměněno, protože ve štěrku ležel zlatý prsten.
V duchu jsem tomu nahoře poděkoval s dovětkem, že jsem nečekal, že splnění mého přání vezme takovým fofrem. :-)

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: 8. Prsteny snubní (1 názor) cybork: 8. Prsteny snubní

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Au prsten
Au prsten
Au prsten
Au prsten
Au prsten
Au prsten

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:2 cm
Použitý detektor:Teknetics Delta 4000
22 hlasů
22 hlasů
zobrazeno:
1299x,
komentářů:
16,
nálezce:
cybork cybork
vyfotografováno:
13. ledna 2016,
vloženo:
15. ledna 2016

Komentáře

No prsten parádní ;-) :-)

Ten nahoře tě musí mít hodně rád, když ti přiklepl takovou parádičku :-O ;-)

IRONMAN - ne že bych byl věřící to ne, ale takřka pokaždé, když najdu něco lepšího, tak v duchu poděkuji tomu nahoře, že vedl mou cívku správným směrem. A když se nedaří, tak ho v duchu poprosím, ať mi něco přihraje pod cívku, a občas to i funguje.
Taky třeba na přehradách sbírám olovo po rybářích, které by jinak dále otravovalo vodu, tak že je to třeba odměna za dobrý skutek. ;-)

nádhera Velka gratulace

Já mám od posledka ty dvě kila olova :-D :-D :-D Gratulace. ;-)

Všem díky za komenty.

Ten pocit když se to vyloupne z té hlíny... ten je skvělej ;-)

Parádní,velká gratulace

Já teda děkuju poplácáním dolu, poli, ale to asi nehraje roli. Jak já Vám to klasický plážový hledání závidím. Na poli golda ring nedám. :-)

steelfalco - ale dáš, svůj první gold ring jsem našel právě na louce.

Moc pěknej,gratulace. Taky se chystám na poloprázdnou nádrž, jen co se trochu umoudří počasí. Ale předpokládám, že dopadnu jako Kvasak. :-)

korineks - s olovem počítej na 100%, já ho už natahal domů přes 50kg. Ale určitě ti padne i něco lepšího, a věřím, že Kvasakovi taky.

steelfaco-cybork- také mám svůj první a zatím jediný z louky.Chtěl jsem dohledat majitelku (je na něm datum i monogram) a na matrice, že by mě to stejně nesměli říct.

Kurňa, tady skoro samej ateista, ale jak se nedaří, tak se toho nejvyššího všichni dovolávají, aby jim něco pod tu cívku podstrčiti ráčil. A kdyby to bylo možné tak minimálně " gold " ! :-D ;-)
Pěknej milášek i pěkná story. Gratulka. ;-) :-)

korineks - já našel taky snubák s monogramem i s datem sňatku. Na matrice mi bez problémů sdělili, kdo se v ten den sňatkoval. Jsem ve fázi hledání. Pak rád odevzdám. Pokud ho dotyčný po letech manželství ve vzteku nezahodil, tak možná bude rád. ;-) :-)

Slovan- mě bohužel neřeknou, je ale možné,že ta svatba nemusela být tady. Jinak známá dělá na úřadě tak bude další pokus. Taky mě napadlo, že ho mohla paní zahodit.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru