Bronzový klínek.

Nález kamaráda.Rozměry jsou 39mm na délku a délka ostří je 40mm.Myslel jsem úlomek sekerky,ale není tam známky po ulomení.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Sekery (5 názorů), Eneolit - měděné sekerky (1 názor)
: Sekery, simir: Sekery, : Sekery, Ladik: Eneolit - měděné sekerky, KubaJ: Sekery, Corax: Sekery, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Bronzový klínek.
Bronzový klínek.
Bronzový klínek.
Bronzový klínek.
Bronzový klínek.
Bronzový klínek.
Bronzový klínek.
Bronzový klínek.

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Gm4
Odevzdáno do: Regionální muzeum Mělník
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
1624x,
komentářů:
12,
nálezce:
Rebel82 Rebel82
vyfotografováno:
27. ledna 2017,
vloženo:
27. ledna 2017

Komentáře

Mate mě ta zadní strana, že tam není známka po ulomení.Ale nejspíš to je tak jak píšeš.

dej vědět , co ti řekli v muzeu ;-)

:-D :-D :-D Fakt se musím smát.Tak jednak - jedná se o naprosto typický fragment bronzové sekery ze střední až mladší doby bronzové, jakých se na našem území našlo převážně v depotech,ale nejen, stovky, možná tisíce kusů. Oč se jedná, je zřejmé i z faset na bocích sekery. Dále je jasné i naprostému laikovi, že takovýto tvar o délce 3,9 cm skutečně není možné fixovat k dřevěnému topůrku tak, aby měl byť jen minimální funkčnost. Vypindávky podobné kvality pouze znehodnocují web a matou ty, kteři se sem přišli něco dozvědět. Tomamo, když zde zasvěceně laboruješ s hypotézou o nejstarším typu bronzové sekery, nebude to pro tebe zajisté problém uvést již publikované analogie v literatuře.Stači citace :-D :-D :-D Pokud tak neučiníš, jseš pro mě jen další užvaněný chudák, který si někde potřebuje masturbovat svoje ego. Ta povídačka o archeologovi je jako co? Bianco šek na plácání hovadin? Tvl... :-( o:-)

Ale zase na fragment mi to přijde dost hladké bez znamek zlomení a to mě právě mate.

Fragment může být druhotně upravený pro jiný účel (nic neobvyklého), ale jak koukám na fotky, má to normální hladkou lomovou plochu, patina leccos schová. Těchto fragmentů jsem viděl fakt dost, nic co by vybočovalo.

Takže fragmet sekerky jo? :-)

Jsem o tom presvědčen. ;-)

Ok a díky. :-)

Stojím za Hogofogem, při takových rozměrech se každopádně jedná o fragment sekery. Chlapci ruku na srdce, čtyřcentimetrová sekerečka ještě zasazená do topůrka?? to by nebyla velká hitparáda :-D :-D :-D

Neslušnost a otevřenost bych nezaměňoval. Vyjadřuji se bez obalu, ale přesto, že ti to může být nepříjemné, je to potřeba. Tady nejde ani o mne, ani o tebe, ale pouze o fakta. V momentě, kdy tu budeme vypouštět neověřené doměnky, můžeme to klidně zabalit. Proto budu nekompromisní k sobě, k tobě i ke všem ostatním bez výběru.

Samozřejmě očekávám, že věrohodně prokážeš, co tvrdíš a vydáváš za jedinou pravdu. Já jsem přesvědčen, že se fatálně mýlíš. Vše ostatní jsou pouze řeči. Archeologie je věda, a jako taková je založena na důkazech. Nic víc,nic míň.

Jak říká staré pořekadlo, Ukázaná platí. Rád bych se do téhle mely připletl a viděl nějaký výsledek

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru