Bronzový nánožník 4

,,Rádio Blaník. Dnes máme 18.října 2021 a bude nám foukat 80 m/s v nárazech až 100 m/s‘‘ Je devět, vykouknu z okna a zatím nic. To určitě začne, až pojedu z práce. Mám vůbec jet? Nánožníkové pole čeká. Nachlazení není otázkou počasí, ale volbou nevhodného oblečení. Nakulím se a pojedu. Jsou tři a já jsem na místě. Vítr už se pěkně opírá a občas má opravdu sílu. No než začneme, musíme se vyprázdnit. Přejdu silnici na protilehlý nájezd na pole, nastavím se po větru a začnu si ulevovat. V tom se zvedne silný poryv s malým vírem, který odebere část vodopádu, promění jej v aerosol, vyzvedne výše a vmete mi je do obličeje. ,,Já se pomočil na hlavě. To snad není ani možný‘‘ Otírající se na mordě vracím se k autu a přemýšlím, jestli není nějaké přísloví, rčení, ustálené sousloví či okřídlená slova jako ve stylu ,,Kdo sám na sebe močí štěstí si přivolává‘‘, ale nic mě nenapadá. Z kufru vytáhnu Žeryka, opasek, lopatku, rukavici hodím na ni a doobleču se. Když jsem hotov, zbývá jen rukavice na levačku a můžu vyrazit. Ale kde je? Rozhlížím se a nikde nic. Přejdu silnici a už ji vidím. Jak široká a dlouhá leží uprostřed vytvořeného rybníčku a nasává. Jen kroutím hlavou, odkopnu ji k autu a vyrážím. Do dvaceti minut mám klasické Ká-eM-Káčko (Kulka-Mince-Knoflík). V polovině hledání se ozve divný signál. Jde od železa, ale i s náznakem barvy. Třikrát přejedu sondou špička pata, hledám střed a přemýšlím co to. No stejně tě kopnu. Zapíchnu rýč a pak jen zírám. Ten nedává takový signál. Ještě dvakrát zaryji a je to venku. Kus silného železného plocháče. Záhada vyřešena. Fotím, mlsám a špekuluji nad odřeninou patiny. Nastaví nánožník do původní polohy, kouknu na linii rýhu po disku a je rozhodnuto. Já nic, to oni. Bohužel je tam a ať jsem autorem já, nebo stroj už se to opravit nedá. No teď už se číslo čtyři bát nemusí, už je v bezpečí.

Pokud by se tu někdo z nováčků chtěl podívat na něco podobného v knížce či mapu lužické kultury, ať se koukne na číslo jedna.

https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/bronzovy-nanoznik-245101/

Jé a úplně jsem zapomněl ,,Ahoj lovci,‘‘.

S pozdravem pomočený Martin

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Nápažníky, nánožníky (1 názor) quo_vadis: Nápažníky, nánožníky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4
Bronzový nánožník 4

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:3 cm
Odevzdáno do: Východočeské muzeum v Pardubicích
9 hlasů
9 hlasů
zobrazeno:
933x,
komentářů:
5,
nálezce:
quo_vadis quo_vadis
vyfotografováno:
11. prosince 2021,
vloženo:
11. prosince 2021

Komentáře

Asi se taky pochč..u. ;-) :-D Gratulace.

Paráda gratulace

Krásný nález, pane :-) Moc se mi líbí poslední fotka, z předposlední fotky si zapíšu nestandardní měřítko - tyčinka Snickers, ještě nemám :-D :-D

Autogenní komentář :-/ :-/

Hezký nález. 🙂Musím uznat, že jsem hledal taky za různého počasí, ale za hurikánu stupně 5, tzn. 70 m/s a více, ještě ne. Palec nahoru už jen za to, že jsi se udržel na zemi bez toho, aniž bys měl zabetonované nohy po kolena v zemi. :-D Hledání zdar. :-)

I když nejsem fanoušek takových nálezů tak nánožník je luxusni. Gratulace :-D ;-) :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru