Bum, bum haraburdí

Tak se ukázalo, že ne vždy přehrady dávají jen prstýnky. Já v pátek narazil na 6 kousků měděných trubiček, ze kterých na jedné straně trčely drátky, poslal jsem foto Klarkonovi a na základě jeho informace, že jsou to rozbušky, jsem zavolal pyroše kteří si je odvezli. Dnes jsem se na přehradu vypravil znovu a cca 50 m od místa pátečního nálezu jsem našel dalších 6 kusů, jelikož jsem v okruhu cca 10 mertů žádné další nenašel, tak jsem zavolal 158 a za chvíli tam byli pyroši, dokonce ten samý, který tam byl v pátek, koukli, naložili a odjeli. Pokračoval jsem v hledání a po nějakých 50 metrech se detík znovu rozezpíval a kam jsem kopl, tak ze země vylezla rozbuška, takže znovu 158. tentokrát se zdrželi déle a na ploše cca 4x4 m jich vytáhli 226, pak už byl detík potichu, tak odjeli. Já pokračoval v hledání podél břehu přehrady celkem bez úspěchu. Když jsem se vracel, tak jsem to vzal dál od břehu, a když jsem byl tak 20 m pod místem hromadného nálezu rozbušek, tak se detík opět rozezpíval kamkoliv jsem pohnl cívkou a po dvou kopnutích mi bylo jasné, že tady je další "hnízdo" bum, bum neřádů. Takže znovu 158 a po 35 minutách měli pyroši dalších 100 kousků. Takže celkem 338 kusů, které ležely v místech, kde se nyní pohybují rodiče s dětmi, které berou do ruky vše co vidí, aby to mohly hodit do vody. Tak jsem třeba někomu zachránil ruku.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Munice (2 názory), Munice (1 názor) skarkis: Munice, fighter: Munice, : Munice

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Bum, bum haraburdí
Bum, bum haraburdí
Bum, bum haraburdí
Bum, bum haraburdí
Bum, bum haraburdí
Bum, bum haraburdí
Bum, bum haraburdí
Bum, bum haraburdí

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:3 cm
Použitý detektor:Teknetics Delta 4000
9 hlasů
9 hlasů
zobrazeno:
1920x,
komentářů:
18,
nálezce:
cybork cybork
vyfotografováno:
14. března 2016,
vloženo:
14. března 2016

Komentáře

tak to je mazec... někdo je tam prostě vyhodil a bylo uklizeno...

Tak nějak, zřejmě to vysypal z loďky, pyroš žertoval, že to místo, kde jich bylo těch 226 je "epicentrum shozu"

Pěkně. Záslužně. Pěkně. :-)

Hlídka i pyroši absolutně v pohodě, jen když přijeli potřetí, tak pyroš (taky chodí hledat) při vystupování se smíchem říkal, že mi asi z detíku vytáhne a zahodí baterky. A když odjížděli, tak se druhý ptal, kdy půjdu zase hledat, a když slyšel, že ve středu, tak se usmál a řekl: "Tak naschle ve středu." :-)

Týjo Cýbo!!!...myslel jsem,že to bude depůtek stříbrokroužků...,,a ty najednou takhle!!!....✖✖✖ ;-)

Měl jsi šetřit výjezdy pirošů a schovat si něco na silvestra... :-)

Pekny.ale stejne by nikomu uz nic neudaly

Na vojně jsme zakopali spousta nevystřílené munice do SA 58, náboje do KPVT se házely do čovky. Tady to taky někdo topil s tím že to zneškodní, nebo se to nikdy nenajde. Super spolupráce. ;-)

snizek - kroužky došly, změna sortimentu ;-)
bobes666 - pyroš byl poněkud jiného názoru

klarkon - bobes666 si asi myslí, že pobyt ve vodě je zneškodnil.

klarkon - to bude něco jako přirozený výběr, kdo chce a má pud sebezáchovy se poučí, kdo má pocit, že je nesmrtelný hold jednou narazí ( nebo vyletí), a nezbývá, než doufat, že v momentě, kdy narazí (nebo vyletí) bude sám a nevezme někoho dalšího s sebou, protože u těchto věcí nejspíše neplatí, že chybami se člověk učí.

Jakej idiot tam rozházel ty rozbušky? o:-)

Rebel82 - nějaký k.k.t je tam musel vysypat ještě když tam byla voda, na povrchu jich bylo jen pár, většinu bylo potřeba vykopat.

Voda ne.bohuzel par roku praxe.pokud jak rikate ze sou nebezpecny a ne ze nehsou by se snad znehodnocovaly rovnou na miste

to bobes666, pokud bylo řečeno že jsou nebezpečné a řekl to pan Klarkon, tak není o čem se bavit.

no jo no DDO , tedy pokud by bylo co odebrat :-/ :-D

klarkon:bouchne to samo o sobě nebo jen po připojení na 9V?

klarkon:tu je někdo nejspíš používal na plašení špačků ve vinohradu,našel jsem jich několik i s dráty(zelenej a červenej).Vnitřek byla trubička,celkem silná stěna,na tom tenkej hliníkovej obal,asi 1,5cm od spodu nabarvenej na zeleno.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru