Celá přezka 🤗

Ahojte, hledači a hledáčky. Dnes super hledačka. Začal jsem na jednom políčku. Kde jsem nejprve našel dva krejcárky 1800. Pak jsem přešel na jiné a tam pokračovaly zajímavé nálezy, zakončené FJ1 - 3 centisimi. Při cestě domů opět zajímavé nálezy jako 1 pfenning Wilhelma I Pruského. A úplně nakonec signál s ID 19-36 prostě hroznej, myslel jsem, že je to hliníková světlice, kterou jsem kopal chvilku předtím. Ještě, že jsem do toho šel vyklubala se z toho tahle krásná a celá přezka, která mi udělala velkou radost.🤗 (Znalé bych prosil o zařazení a určení) Sice jsem si dnes myslel na nějaké stříbérko, ale nemůže být každý den posvícení.😉 Ať Vám to pípa.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Přezka k dámským šatům (2 názory), opaskové přezky (1 názor), Postrojové přezky (1 názor), Botní a oděvní (1 názor) Bonbonel: Botní a oděvní, Karinn: Postrojové přezky, GATTO: Přezka k dámským šatům, zizka: Přezka k dámským šatům, nastezce: opaskové přezky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Celá přezka 🤗
Celá přezka 🤗
Celá přezka 🤗
Celá přezka 🤗
Celá přezka 🤗
Celá přezka 🤗
Celá přezka 🤗

Okolnosti nálezu

Lokalita:Karlovarský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:30 cm
Použitý detektor:Nox 600
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
262x,
komentářů:
8,
nálezce:
Rookie123 Rookie123
vyfotografováno:
3. března,
vloženo:
3. března

Komentáře

Ta je pěkná 👍

Je.👍👍

Moc pěkná, kolega Harryll bude vědět, kam ji zařadit :-)

Super :-)

Parádna

Krásná nějaká oděvní 17.stl.? Jen hádám. :-)

Moc zajímavá přezka s poměrně pro přezky nezvyklým motivem mušle hřebenatky, nepochybně se jedná o odkaz na Svatojakubskou tradici, nevyloučil bych ani přímo nějaký zahraniční původ. Nejedná se o přezku k dámským šatům ale dle tvaru je nejspíš z pozdní renesance až raného baroka, tedy někdy z první poloviny 17. století a byla to určitě přezka opasková.

Děkuji všem za kladné komentáře za bližší popis a určení. Ať se Vám daří. 👍

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru