Cesta do praveku

Par kousku stipane industrie z vikendove vyfoukane prochazky. Kdyby nahodou nekdo dokazal presneji urcit jakysi "tlouk" na posledni fotce, bych bych moc rad. Evokuje mi to tlouk z novodobeho hmozdire, ale zpracovanim by to mohlo byt i stare.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Štípaná industrie (3 názory), Eneolit - nástroje (1 názor) tony52: Štípaná industrie, Mikeyh: Štípaná industrie, Markoman: Eneolit - nástroje, Makoves: Štípaná industrie

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Cesta do praveku
Cesta do praveku
Cesta do praveku

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:0 cm
Použitý detektor:Oko
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
1041x,
komentářů:
9,
nálezce:
Majowec Majowec
vyfotografováno:
3. dubna 2023,
vloženo:
3. dubna 2023

Komentáře

pěkný čepelky,a nemoh by to být vývrtek? ;-)

Ahoj. Asi by to mohl být ten vývrtek, jak napsal kolega kovářskej. Většinou mají lehce konický tvar, ale není to úplně pravidlem. Kdyby šlo o tlouk, poznal bys to podle opotřebení a obroušení jedné strany.

Jinak, hlavně ta dlouhá čepel je nádhera, takový kousek se mi ještě nepoštěstil, většinou jsou tak poloviční, co mi přijdou pod ruku.

Prave vyvrtek to nebude, ten bych poznal. Tohle je na jedne strane ulomene, takze nevim jak to bylo ukoncene. Konicke to je, ale je to dost nesoumerne, hodne hladke a vrsek zaobleny. Nechci samostatne vkladat, jestli je to nejaka novota :D Zandou analogii jsem prave nedohledal. Jinak cepelka potesila velice, peknej kusanec jak rikas .)

No, co dodat. Krásný kousky. Ja bud špatně koukám nebo na to nemám stesti, ale jeste jsem nenašel. Vsak ono to taky "neroste" vsude.

Makoves: ty ve ty uz koukas jen po zlatejch rulickach...tohle neni nic pro Tebe :D

Tak jako zlata rulička by se jeste jedna sikla, ale tohle bych taky rad nekdy našel.

Luxusní čepelka 👍🙂

Pěkný nálezy

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru