ČZ vz.27

Zdravím mrcasníci.
Přidávám jeden lesní nález z ledna.
Pistole ČZ vz. 27. Poctivě odevzdaná PČR. Přebírající orgán říkal, že je zásobník vložen a závěr natažený.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Pistole ČZ vz.1927 (1 názor) Tom78: Pistole ČZ vz.1927

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

ČZ vz.27
ČZ vz.27

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:XP ORX
14 hlasů
14 hlasů
zobrazeno:
2708x,
komentářů:
58,
nálezce:
Tom78 Tom78
vyfotografováno:
27. února 2021,
vloženo:
27. února 2021

Komentáře

Až jí prozkoumají, tak ti jí vrátí? Myslíš, že by šla rozchodit? Pěkný nález. ;-)

Orgáni mi řekli, ze zkušený zbrojíř by ji rozchodil. Šla na balistiku, zda s ni někdo nespáchal mord. A pak nevím. Mě se určitě nevrátí.

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/pistole-182182/

Já našel v přehradě bez závěru. Najít tu tvojí, nevím, jestli bych jí odevzdal. ;-) Tu mojí mám v ktabici. Kamarád policajt mi řekl, že pokud není v celku, nemají na tom co zkoumat. :-D

Taky jsem se rozmýšlel, zda ji odnesu...... ;-)

Pěknej kop i stav.Nevím jestli bych ji odevzdal........... Už jsem si vzpomněl,neodevzdal! 👍👍👍

Nevím jestli by každý "b*bec" dokázal rozchodit tak starou zrezlou zbraň, aby mu při 1. výstřelu nevybuchla v ruce. Ale nevím třeba je to možné, já zbraním moc nerozumím. o:-)

To jo souhlasím, ale o tomto artefaktu se už nedá říkat, že je to zbraň, ale že to byla zbraň. Kdyby někdo našel zbraň zakonzervovanou schovanou za trámem na půdě, tak je to o něčem jiném, ale toto je dobré tak okartáčovat a pověsit na zeď. ;-)

Dom 27:
Omlouvám se jestli jsem někoho pohoršil. Určitě bych se nepokoušel o zprovoznění, takovej blb*c fakt nejsem.Zase ale vím že za určitých podmínek lze znehodnocenou zbraň mít doma ve vitríně. To je můj případ. 8-)

No a nebo ji třeba znehodnotit, to je dobrý nápad. Rozhodně bych neviděl důvod hned vše odevzdat. Stačí vyčistit, znehodnotit a hurá do vitríny. ;-)
Nebo je na tom také něco špatného? :-(

K tomu nemám co říct 8-)

Aha tak odpověď přišla dřív než dotaz :-D

Od února si můžeš ponechat nefunkční torza zbraní. Tam tohle spadá. Teda pokud se nebudeš pokoušet ji rozhodit. Jen zakonzervovat a šup na zeď ;-)

Melete tady nesmysly o vytrínách.Každá část zbraně,ať už v takovým stavu je zatím pořád brána jako zbraň.Nikdy nevíte ,kdo to tady sleduje .A další věc,např.pokud bude majitel tokové neodevzdané zbraně bez ZP a bude mít např.oplétačky s marijánkou nebo kradenými vecmi,ta mu udělají na sto procent domovní prohlídku a je to nedovolené ozbrojování.Pokud ji najdou.Já taky našel 27,máj ji tady v nálezech,odnesl blbec domů,zavolal a přijeli pyro z F-M a udělali mi prohlídku .Ale nic nenašli,jelikož nic jiného nemám.

Tak to zhrneme. Při odevzdání to policajt dá na prozkoumání...nic nezjistí...dá zbraň kámošovi, který jí, za flašku Jamesona, vyčistí, zprovozní, a on jako držitel ZP si jí dá do sbírky. :-P ;-) :-D

Ale radši to nebudu psát na net... zásahovku čekám každou chvílí...sranda musí být, i když na chleba není. :-D :-D :-D

KostinF5
Přesně to se stane,ale s tím bohužel nic neuděláš. Jsme prostě Češi.

Tom 78,v životě tohle rezavý vevnitř rozpadlý torzo nikdo nerozhýbe.A na balistiku nepůjde.Přemýšlej asi proč.Hodí se do trhací jámy a odpálí s dalším bordelem.Tak nás nekrm hloupostma.

Kostine ty taky máš v hlavě lejno?Co chcete na tom zkoumat.A jak ji chceš zprovoznit,to by jsi musel vyměnit všechny díly.

Dome a Vari, nemusíte být tak agro, Kostin to myslel z legrace.

Jednoduše:
Podle zákona 119/2002 sb se jedná o zbraň kategorie D k jejímuž vlastnictví člověk nepotřebuje žádný zbroják, povolení - NIC
119/2002 sb paragraf 7/g

Ale v tomle stavu ji nikdo zkoumat nebude a rozhýbat taky nepůjde.Je vyrezlá,Jesli ji nědko prodá je mi fuck,ale co chcete dělat za balistiku po třeba 50-ti letech v zemi.Hlavně proč a s vyrezlou hlavní :-D

Berserk...👌

No já jsem zde popravdě také neměl reagovat, do zbraní nedělám, jen do těch "chladných" (tam naštěstí ty zákony takové nejsou) a jedinou střelnou zbraň, kterou vlastním je luk a šíp. :-D

Prosím tě berseku,kolik má dostřel zhruba takový luk-průměrný luk i šípy.

Nevím přesně, ale řekl bych cca 150 m ;-)

Tak to je slušný.Ale taky nebezpečný.Ještě máš všechny prsty :-D

Záleží na tom, jaký luk a jak velkou má sílu nátahu. Sám z luku nestřílím, ale kamarád je hodně aktivní střelec a co vím 3D lukostřelba se střílí kolem 50metrů max, terčová do 90 metrů. Ale to je mířenka. Maximální dostřel je něco jiného. Tam má rekord nějaký sultán tuším že přes kilometr. Anglický luk kolem 200 metrů.

Prsty jo, ale šípy... :-D

Já střílím na terč max. do 50 m, ale věřím, že kolem těch 150 m (možná i víc) bych dostřelil v pohodě. Jinak střílím z dlouhého přímého luku. Jako terč mám pytel slámy a za ním starou matraci. ;-)

Vari: jen tlumočím co mi řekl cajt.

Děkuji Vám všem za reakce. Nechtěl jsem úplně zavést tak to vyostřenou debatu. Za mě - je to stále střelná zbraň, a jako taková patří odevzdat PČR. Což jsem také učinil.

Tom 68
Ámen

Promiň,deset jsem ti nevědomky ubral.

Jak píše pán kočka...ámen. 😇🕍
Tome78...jen debata...😉
Mějte se všeci fajně...

Ale je tady kategorie D.Tak už v tom ležím dvě hodiny dnes a nějaké dny před.Jedu do Špk se zeptat co to obnáší zlegalizovat nalezené nefunkční zbraně bez ZP.Asi budu měsíc bez práce.Koronahajzl zařídil.Tak už mi z toho hrabe.Tak se nezlobte za ty moje cholerický výkřiky .Taky jsem si prošel nalezenou pistolí a já ji vzal domů,že ji odvezu vlakem na obvodní odd.Velké Losiny.Dva pyro z F-M ,jeden uřvanej debil a ještě prohlídka bytu,teda spíše v té době garsonky.A na otázku jestli nejde znehodnotit a vrátit ,tak ten zkurvenej idiot začal řvát,že sem snad slyšel kolegu,že to nejde.U granátu z konce minulého roku pyro z F-M,klask pohodář a super pán.Takže ,jak kdo.Příště nechat na místě a volat. :-D

Vari, tak dej pak vědět, co jsi se dozvěděl. Já z covidu vylezl včera. V pondělí do práce. Nevím jestli to udejchám. Je to svinstvo. Hodně zdraví kolegové.

Hoši,já ten kovid buď už měl,nebo na mě se...e.Ale jo,jak budu mít chvilku,tak napíšu.Kolega Dom27 mě odkázal na stránky LEX ,kde
se dozvíte více o kategorii D.Děkuji kolego Dome 27. ;-)

KostineF5: ....jesně :-)
Kluci koviďácký, hodne zdraví....

Kovid nebrat,brzdí svobodu a zdravý rozum a taky bere kamarády.Oddaluje návštěvy a nutí nás sedět doma a chlastat. :-D

Vari, pokud máš nějaké kopnuté vraky pistolí, nic legalizovat nemusíš. Novelizovaný zákon o zbraních je zařazuje automaticky do skupiny D (neaktivní torza zbraní) stejně jako flobertky nebo vzduchovky.

To ano ,amusíš mít papír o nefunkčnosti a to ti vystaví,pokud ta zbraň projde,tak policie.V katD se píše bez ZP,ale nesmíš ji viditelně nosit,a když s ní budeš manipulovat na veřejnosti,a přijede policie,tak se musíš prokázat papírem ,který dokazuje nefunkčnost této zbraně.

Lumberjack: OK, ale pokud je náboj v komoře a plný zásobník, tak bych stále bral jako potencionálně nebezpečnou.

O tom není pochyb. Já jen reagoval na to, jestli je legální si kopnutou pitoli nechat. Ale každej musí zapojit i zdrvej rozum, to je bez debaty.

Tome78,vytáhni všechny náboje,i v hlavni.

Lumbe...Já nevím,je to takové ,že můžeš .ale po prozkoumání orgány dostaneš papír.Nebo to bude hrouda rzi a řeknou,že to má v sobě náboje a máš smůlu,nic si nevyčistíš a nevystavíš.Je to teprve měsíc,a těžko říct,jak se k tomu postaví lidé o tom rozhodující .Max ti to seberou a řeknou nashle.

Vari: a) je odevzdaná b) ve zbraních se nevyznám
Lumberjack: souhlasím s tebou, pravě proto jsem ji odevzdal.

Já taky samozřejmě CZ 27 odevzdal a to je kus krásnýho železa.Ale jde o to ,že udělali kategorii D ,platí snad od začátku letošního února, a ta opravňuje legalizaci zbraní znehodnocených si ponechat.Ale ...Musíš mít papír o znehodnocení.Musíš při nálezu zbraně volat policii,nesmíš s ní manipulovat a hlavně s ní páčit náboje. A teď ji vezmi domů,očisti a odvez,že ji chceš zlegalizovat.Jak mám vysvětlit,že v ní nebyli náboje,,že jsem ji našel před dveřmi policejní stanice ale se mi líbí,tak ji chci si ponechat.Asi to je blbost co píšu,ale když nesmíme z nálezy zbraní manipulovat,jak můžeme je vozit na schválení o nefunkčnosti,když nejsme osoby pověřené.

Vari: ano, dostal jsem potvrzení o převzetí:
“ značně korozí poškozené torzo pistole samonabíjecí zn. ČZ, vzor 27, nezjištěného výr. čísla”

Kdyby to šlo do detailu,tak už převoz tohodle torza bez papíru a ZP,je nedovolené ozbrojování.Vysvětli průvodčí při rozepnuté bundě,že si jedeš zlegalizovat nefunkční pistoli.V téhle době se volá i při špatně nasazené roušce.Takže pistoli dát do igelitky a zabalit ,aby nebyla vidět.

Tome 78 já taky dostal potvrzení ,udělal jsi ,co ukládá zákon o zbraních ČR.Ale je škoda,že jsi jako já při prvním nálezu byl tak uspěchanej.Pokud už to jde legalizovat,že to jde si ponechat po zjištění,že je střelby neschopná ,je to škoda,ta 27 -ka je strašně krásná zbraň.Taky jsem našel a odevzdal.Ale plánuji zbroják a jednu koupit na ozdobu .Snad mi to čas umožní.

Vari, je to trochu jinak. Ty jsi povinnen palnou zbraň podléhající registraci odevzdat. To znamená, že ji tam samozřejmě můžeš odvést. Pak je varianta. Mám zbrojní průkaz a chci si ji ponechat. Vždycky následuje balistika, nebyl li s ní spáchán trestní čin a prověření čísel, jestli není kradená. Pokud ne, zkušební úřad prověří zkušební značky, jestli jsou platné, případně provede tormentační zkoušku a vyrazí nové značky. Potom ji PČR na základě klasického kolečka žádostí a povolení vrátí a zaeviduje. Pokud ji nechceš, jde po balistice do šmelcu.
Nemám zbrojní průkaz, nemohu si ji nechat. Po balistice jde do šmelcu. Znehodnocení provádí puškaři s příslušnou licencí a tobě zbraň nemohou vydat, abys mu ji donesl, neb nemáš ZP.
Pak jsou právě zavedené výše uvedená neaktivní torza zbraní a ty nikam nosit nemusíš. Je to jako bys našel vzduchovkou, nebo jednotnou předovku

Vari máš pravdu. V podstatě když už jsem ji vytáhl ze země, tak jsem porušil zákon o nedovoleném ozbrojování :-)

Lumberjack, díky za detailní vysvětlení 👍

Ten citát je na webu MV už dlouhou dobu. Novelizace je od února. Ale je to logické. Nemůžou dávat návod, jak si něco takového nechat. Něco jako když ti většina archeologů řekne, že hledat s detíkem je trestné a když koukneš na citaci zákona, tak to zas tak jednoznačné není. Taky máš teoreticky odevzdat všechny nalezené věci starší myslím 40 let jako archeo. Ale já mám na mysli pořád kopané zbraně (ty doplněná torza kategorie D) v zanedbatelné hodnotě ( nesplňují ani občanský zákoník a nález). Najít zakonzervovanou fajnovku, nebo nějakou půdní uloženou - tam je to samo sebou o něčem jiném.

To jsem nečetl. Já mám informace od známých puškařů a kamarádů z oddělení zbraní a střeliva u nás na okrese. Taky jsem už pár podobných věcí řešil pro sebe i kamarády. Naše rodina je samej policajt, jenom já se nepovedl :-D

Amnestie je o tom, že se nikdo neptá, jak jsi ke zbrani přišel. Nikdo nepátrá po tom, jestli ležela deset roků v šuplíku, nebo jsi ji koupil na army burze. Pokud ji přineseš mimo amnestii, našel jsem ji doma ve věcech po zemřelém otci, mám ZP a chtěl bych si ji nechat tak není problém. Pokud řekneš koupil jsem ji na burze, nebo mám ji doma dlouho - máš problém. O tom je amnestie. Nikdo nesmí pátrat jak jsi k ní přišel (pokud se na balistice nezjistí, že byla u trestného činu, nebo je kradená).

Pokud ji otec neměl registrovanou, byl to jeho problém. Ty jsi ji našel a dle zákona odevzdal.

Dom - už to tady kolegovi plevelíme dost dlouho, tak naposledy a končím. Udělej si v pořádek, motáš to pořád dohromady. Jsou kvéry, které PČR zajímají - spadají pod registraci ( těch se týká odevzdávání a amnestie). A jsou kvéry které do registrace nespadají a na ty PČR hází kakáč.
Na to, že jsi jak říkáš zbraně prodával, bys tyhe rozdíly měl mít v malíku.
HOWG

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru