Denar Ondrej I. Nejspis - Uhry

Konecne vim jaky pocit zazival clovek, ktery chodil s detektorem v 90tkach na nevybranym poli :). Je to neuveritelne, ale zda se, ze jsem narazil na nechozeny misto kde opravdu neco je. Napisled 4 stribra za jedno hledani a ted dokonce 6 a nejsou to jenom gresle :)

Údaje o minci

Identifikovaná mince: András I. (1047–1060) – 1 Denar (1 Denár) (č. 2963) András I. (1047–1060) 1 Denar (1 Denár)

Názory uživatelů

Průměr: 18,0 mm
Území ražby: Uhry (Maďarsko) (1 názor)
Panovník: András I. (1047–1060) (1 názor)
Rok ražby:
Nominál: 1 Denar (1 Denár) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Denar Ondrej I. Nejspis - Uhry
Denar Ondrej I. Nejspis - Uhry
Denar Ondrej I. Nejspis - Uhry
15 hlasů
15 hlasů
zobrazeno:
893x,
komentářů:
20,
nálezce:
gforce_cz gforce_cz
vyfotografováno:
4. března 2022,
vloženo:
4. března 2022

Komentáře

jj REX ANDREAS

Pěkný

To je dobře, to ti přeju :-)

Blahopřeji máš pravdu a hodně štěstí v dnešní době na takové místo natrefit v té době nebyl problém kopnout za den cca 8 Ag.

když trefíš místo není problém i dnes trefit za den 10 pětimařen proložených dvoumařenama nebo i 94 ag v latríně na to se nepotřebuješ vracet do devadesátek.Agečka jsou naprosto ale naprosto všude a ještě hooodně dlouho budou.Válka to je něco jiného.....

Luxus! Gratulace! ;-)

parádní, grt. ;-)

Luxusní gratulace

Luxus gratulace ;-)
Na tyhle plíšky pomůže i detektor. Loni sem byl na prochozeném poli a i přes to jich tam padlo 8. Ale jenom grešle a krejcary. Kolegové to tam skenovali GMkama a CTXo jich tam našlo ještě dost. :-)

Krása a gratuluju. Wladyslav -OBI:chlapi,delate si legraci? Ze je ag cek plno i dneska? Tak možná někde v centru Brna a Olomouce tři metry pod zemí. . Ja chodim poctivě podle starych map,neběhám,poctivě pomalu mávám,a kopu samej plíšek . Za nachozenych 600 km mam 6 ag. . . Kopu tak 150x za hledačku...ty lokality fakt jsou asi vybraný. Ale samozrejme,jste tady asi veteráni,víte co a jak,treba sjezdíte pul republiky za rok,ale tady u nas v polabí je fakt uz ho..o.😢

To co najdete na internetu, našli s největší pravděpodobností už mnozí a mnozí jiní před Vámi...Když jsem objevil něco opravdu zajímavého, tak na naprosto neznámých místech ;-)

Joumana i já už hledám skoro dva a půl roku a mám 70 Ag mincí hodně zlata. Stříbra. 2 prsteny z diamantem a hodně války. zbraně atd :-D furt toho je naše krásná země plná ;-)

Je to tak máš pravdu joumane Polabí jsem chodil opravdu před 15 léty a nejdříve se vybraly velké mince a chodidlo se tak dlouho cca i 5 let až to přestalo dávat i malé Ag haléře.

Starý mapy jsou sice pěkná věc, ale dulezitejsi je, co ti řeknou dědkové v hospodě nebo na poli, nebo co si sám vykoukas v lese.

Tvrdik-to mas ale i s tatou dohromady,ne? 😂. Nic ve zlym. Asi chodis hndne casto a mas na to cas. Ja chodim jen jednou tydnu. A fakt tady te to vybrany asi jak pise Gorgo.Polabí je uz asi vyluxovane. Zkousim ty mensi zaorane cesticky,tak letos uvidim. Chodim jen pole,les se mi zda ze tam neni ani signal. Pole dava aspon měďáčky.

Ne 70 Ag sám 8-) :-) :-) ;-) táta má jich asi 60 o:-) :-D

Tak to gratuluju. Asi bydlíš v lepší části republiky než já. :-D

:-D :-D dík. Také chodím každý den

Na zacatku jsem chodil lokality podle ruznejch knih a podle starejch map. No mel jsem uplny kulovy. Tyhle mista jsou vybrany. Pak jsou tu proflaknuty lokality kam chodi porad spousta lidi a da se tam najit po poradny drine 1-2 gresle. Ja jsem jednou jel ze sluzebky kolem lesa a mel jsem hodku tak jsem sel a zlatej ring s drahokamem. Takze dnes uz chodim jen podle pocitu :) a to dava nejvic. Jinak je to o detektoru. Chodim s noxem 800 a na pole mam ru nejvetsi civku od coiltecu. Vsude keci ze neni na pole vhodna ze je spis do lesa...neni to pravda. Je to o nastaveni, ktere jsem si vychytal a uz jen sbiram. Bezpecne poznam zvuk stribra. Jezdim s kamosem co nema na stejnym fleku vetsinou ani jedno stribro takze vim ze to je hlavne o detektoru.

To jsem taky před lety zjistil. Chodil jsem na profláknutá pole sbírat stříbrnou droboť, kterou tam ostatní nechali. A s těmi vyzobanými místy to není taky tak horké. Stačí to vzít z jiného kraje, nebo křížem a zase se něco ukáže. Jo a s tou velkou cívkou máš celkem pravdu. Zkusil sem ji a teď ji už nemůžu z detektoru sundat. Navíc jde snížit i citlivost detektoru při zachování dosahu oproti základní cívce. Ale to stejně počítám tak na lopatu. Víc to na poli, které za pár let zase otočí ani nemá cenu.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru