Divočina.

Nad nápisem toho příspěvku, jsem se dlouho zamýšlel, myslím však že divočina bude to pravé ořechové.
Již dlouho jsme si mysleli na jedno zapadlé políčko, avšak námi a našimi přáteli prověřené. Padá zde docela hojné množství zajímavých nálezů a také mincí toho správného lesku na které jsme si s přítelkyní "brousili cívky" .
Letos však samotná sklizeň daného políčka začala velmi pozdě a každodenní sledování aplikace OneSoil se stávalo rutinní záležitostí.
Jednou nám však došla trpělivost se spoléháním se na nějaké aplikace a na místo zajeli, i přes riziko že pole zde nalezneme beze změny.
Štěstina však stála při nás a na poli zrovna probíhala orba. Prohodil jsem tedy pár slov s operátorem traktoru a s povolením jsme začali pátrat po pokladech.
Na samotném hledání nebylo nic zvláštního, padaly měděné mrtvolky, knoflíky, aneb klasické polní mrcasení. Když už padla tma, započala ta pověstná cesta k autu, já byl ten den jen do počtu, ale přítelkyni se pár metrů od výjezdu z pole koupnout tuto Františkovu polní parádu.
Konečně něco jiného než 10 krejcarů které již tvoří šňůru několika kusů za sebou.
A TEĎ PŘIJDE DIVOČINA :D
U auta již při uklízení náčiní a přezouvání se do pohodlné obuvi, v území kde v tuto dobu normálního živáčka není, mi přítelkyně povídá, já jdu do auta tady někdo kašle. To mě trošku zarazilo, proč by se tu někdo v tuto dobu pohyboval a v tom metr od nás za křovíčkem, který se jako živý plot táhl podél cesty k zaniklého vísce, se ozvalo hlasité zachrochtání. Přítelkyně utekla i s čelovkou do auta (ještě jsem ho musel rychle odemknout, kdo vlastní doblo pochopí) a já tam jak pako stál na jedné noze kanadu na druhé botasku, na palici nataženou čelovkou vydávající svit za který by se styděla i čajová svíčka a v hlavě si říkal že teď vyběhnout proti mě tak .. tak nevím. Párkrát jsem tedy zatleskal aby o nás vědělo i když si myslím že jeho hlasitým projev byl varováním pro nás 😃 teď už se tomu smějeme, ale tam jsme byli takhle maličtí.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František Josef I. (1848–1916) – 20 Kreuzer (20 Krejcar) (č. 122) František Josef I. (1848–1916) 20 Kreuzer (20 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 21,0 mm
Území ražby:
Panovník:
Rok ražby:
Nominál:
Materiál:
Č. mince: František Josef I. (1848–1916) – 20 Kreuzer (20 Krejcar) (č. 122) (1 názor) Swomi: 122

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Divočina.
Divočina.
Divočina.
Divočina.
Divočina.
Divočina.
Divočina.
Divočina.

Okolnosti nálezu

Lokalita:Karlovarský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:XP orx
13 hlasů
13 hlasů
zobrazeno:
878x,
komentářů:
10,
nálezce:
Swomi Swomi
vyfotografováno:
22. října 2021,
vloženo:
23. října 2021

Komentáře

Pěkná dvacka ;-) Ps: spodní prádlo bez újmy? :-D

Bláto bylo všude kolem, avšak na hřišti naštěstí ne :-D a děkujeme :-)

:-D ;-)

Pěkná dvacka, jsem s těma desítkama
na tom hodně podobně, dvacku bych bral též. Ať to dál pípá 8-) :-)

Hezká dváca a zážitek super 👍👍😁

Já se jednou na louce u kraje lesa otočil a za mnou malej frajer v pruhovaným pyžamu který kráčel ke mně zdvihnul jsem detektor a zakřičel.Podsvinče začalo utíkat do lesa až sebou švihlo přes klacek,máma naštěstí nebyla v dohledu.Před 14 dny jsem byl na poli za barákem a vedle sekali kukuřici ,najednou začali rány jak když někdo střílí pochopitelně jsem znervózněl.Nakonec koukám jak z kukuřice letí tlupa prasat(kolem dvaceti)a upalujou kolem mě pryč,jen jedno mladší běželo k vesnici a když konečně nabralo správný směr cítil jsem potřebu ho trochu popohnat když bylo moc blízko.Ty rány byly nějaký petardy na jejich vyhnání.Je fakt že na našich procházkách potká člověk spoustu zvěre.

Tak potkat na metr pruhovaného přítele už je opravdu o nervy :-D a jsme rádi že se nález líbí, děkujeme :-)

Jo tuhle dvacku ještě nemám.

Pěkný Ondro ;-) Taky nemám

Díky :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru