Dnešní depot.

Tohle sem dnes vyhrabal v kovošrotu.Móc potéšilo.Staré kovářské věci mám moc rád.Podle vzhledu to bylo buď po nějakém kolegovi,nebo spíš někdo kopal na dvoře,nebo čistil studnu.V dílně jich mám spoustu dalších,ale tyhle už nechám odpočívat,A nějak se mi nahromadily a nestíhám(jsem línej jak veš)čistit.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Kovářské náčiní (1 názor) Karinn: Kovářské náčiní

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Dnešní depot.
Dnešní depot.
Dnešní depot.
Dnešní depot.
Dnešní depot.
Dnešní depot.
Dnešní depot.

Okolnosti nálezu

Použitý detektor:oko
12 hlasů
12 hlasů
zobrazeno:
1553x,
komentářů:
26,
nálezce:
Kvasak Kvasak
vyfotografováno:
15. prosince 2021,
vloženo:
15. července 2021

Komentáře

No jo Míro, ale já vím ho...o, k čemu se to používá a jak nazývá. Když dával hodiny Hefaistos, byl jsem nemocnej... o:-) :-D

Vidím vlčka a nějakou utínku, další názvy už si nepamatuji - vsazují se do otvoru v kovadlině a bác-hamrem se přes ně výkovek vytvaruje / prorazí / utne

Pořád je to krásný a funkční vercajk. Gratulace k takovému nálezu :-)

Pěkný, za 👍

;-)sem rád že se líbí.V dílně jich mám mnohem víc,některé jsou v pernamenci furt,a na některé sem ani nešáhl. ;-)A vzhledem ktomu jak včíl skočilo železo nahoru to moc růžově z prací nevidím.Během půl doku šly náklady o 80 procent nahoru. o:-)

A bude asi ještě hůř. Ocel šla nahoru až o 120 % oproti minulému podzimu. A nejsou plechy. Všechno stáhl automobilový průmysl.

A já jsem si myslel jen na vteřinu dle prvniho fota že nějaký děl. Granát . :-D torzo. ;-) sranda 8-) jen to zachranuj. Držím palce 👍😮💪 za chvilku nebude s řemesel starých nic :,-( bohužel. :,-(

No je to teď masakr a hned tak se to asi nezlepší 😕
Kvašáku ty jedeš sám na sebe?

o:-)Ono je toho dost,ale spekulanti a investoři na burze skoupili všechno a formou řízeného nedostatku tlačej cenu nahoru.A vše se schová za kovid o:-) o:-)

;-)jo,jo,dělám sám na sebe.A bomba je když včíl začínám dělat na zakázce z loňskýho jara a cena je nasmlouvaná tehdy. o:-)

Ajaj, tak to uhrát na nějaké vícenáklady bude těžký. Tak se drž, teď to asi budeš mít náročný...

:-D :-D :-Dale už přišli na to jak snížit spotřebu všeho na polovinu...........snížej počet spotřebitelů :-P 8-)

Pánové šikovní je to fakt mazec 😎😡 ale díru do země držím furt stejnou cenu. :-D :-O už jen cca 2 měsíce. Začnu stříhat metr. Apak hrobarsky civil :-D

;-)což oto,něčeho se chytnu,ale ono se to během pár měsíců bude týkat všech,to co dneska odkejvali v unii,je v podstatě konečná o:-) :,-(

Máš na mysli avizovaný konec výroby spalovacích motorů, ne?

nejen to,chtěj všechno na elektřinu,ale ta není,zavřít uhelky,není infrastruktura na elektromobilitu,za třicet let se nepostavil jedinej zdroj,žádnej novej blok,nic.A emisní povolenky zlikvidují všechny teplárny,do dvou let sme bez elektřiny a bez tepla.

Jj i v truhlařině přišlo peklo. Lamino, překližka i maso (hlavně dub), slo o 70 % nahoru. 🥲😒
A navíc není!!!
A všechno na baterky je cesta do pekel. I kámoš , co dělá v autoprůmyslu manegera, má hrůzu co nás čeká. Kde chtějí všechny auta nabíjet???!!!
Jak chtějí vycucaný baterky recyklovat???!!!
Z čeho se bude tak velký množství nabíjet???!!!
Budou se stavět další elektrárny???!!!
Krátkozraký a ekologicky úplně na hlavu!!!
Snad se toho nedožiju...jen je mi líto další generace.

Jj emisní povolenky budou i na obyčejný lidi a budou nás ždímat než přijde převrat. Asie si bude čadit vesele dál.

Jo, řítíme se do prdele.
Kvasáku, pěkná kořist. Když je to kam dávat, je třeba malá domu. Chleba to nežere :-)

:-D :-Djo a ani si v té prdeli neposvítíme. :-DA mladí z jejich motorikou-když si chtěj protřít oko,tak skončej s prstem od soplíků :-D :-DA namor,sklízím co se dá. ;-)

Dneska dáš mladýmu do ruky šroubovák a on se s ním do ruky bodne. Je to děs jak píšete.

36 let se živim prácí s železem a jak říkáte. jeden z deseti kluků co vylezou z učení je trochu použitelný k práci. Většinou kluk z vesnice co dělá od mala s tátou. Jinak je to bída.

Kalichu, sou to měkoty :-D

Mám kamaráda který má kovařinu jako koníček. Dostal se k tomu, když zdědil po tetě barák, jehož součástí je bývalá kaple. Kaple od války funguje jako kovárna a kamarád to dostal i s většinou původního vybavení. Řeknu Ti, že kombinace sakrálního prostoru a kovárny dodává tomu prostoru opravdu bizardního ducha. :-D A kamarád se do kovařiny zamiloval. :-)

;-)ono si ho to našlo :-)

Přesně tak. Nejlepší bylo když mi pustil buchar. To jsem si myslel, že ta kaple spadne a jako v Na samotě u lesa si chtěl někdy v klidu poslechnout vyprávění (co při tom říkal) znovu. :-D :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru