Dnešní pecka

Rozměry 9 x 7,5 cm. Uchycení to má podobné jako znak na patrontašku nebo čáko, ale nedaří se mi dohledat o co přesně se jedná, tak pokud by někdo věděl jakým směrem se vydat, budu vděčný. ID na noxovi 32.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ve tvaru erbu (2 názory) Motopetak: Ve tvaru erbu, Tom78: Ve tvaru erbu

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Dnešní pecka
Dnešní pecka
Dnešní pecka
Dnešní pecka
Dnešní pecka
Dnešní pecka
Dnešní pecka
Dnešní pecka

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:EQUINOX 800
49 hlasů
49 hlasů
zobrazeno:
4898x,
komentářů:
29,
nálezce:
Tuca Tuca
vyfotografováno:
15. září 2023,
vloženo:
15. září 2023

Komentáře

Dobrý..To je placka

Tak to je luxusní záležitost 👍 moc se mi to líbí aniž bych věděl co to je fakt 👍👍👍👍👍☘️💪

Bomba

Možná falera ve tvaru erbu, to uchycení mi přijde podobné. Gratulace moc pěkný to je. :-)

Erb vypadá jako erb rakouských arcivévodů, ale ta spodní část ve dvou polích je nějak příliš stylizovaná. A pak, jaksi nerozumím těm "kladivům" (mlátku a kladivu). Jako nějakej báňskej úředník pracující pro arcivévodu?!?!?!? Buď z kobyly nebo z kočáru. Dolní Dvůr? Lánov? Herlíkovice? Jiné? ...

Cobasico: dostal jsem od ženy k narozkám víkend v Jeseníkách, takže uplně mimo :-D Andělská Hora.

V lese co je kousek od nálezu jsou tři ohraničený štoly a okolo jsem kopnul takový tři minikladívka, třeba to s tím má nějakou spojitost.

Jo tak to je jinej revír. ... Jo to všechno muže souviset a vše s hornickou činností na zlato. ...

Řekl bych že je to znak německých rytířů Bruntálsko jim patřilo. Mrkni na erby řádu německých |rytířů na internetu třeba ho tam najdeš. A Bruntál mám dojem. Má hornický kladívka přímo ve znaku. Krásný nález gratulka :-)

Zajímavý a hezký grt

Parádní kousek 👍😊 fakt krásnej, mám rád tyhle věci 👍

Pěkný 👍

Tedy to se mi líbí, i když netuším, co by to mohlo být.

Moc pĕkný, gratulace, moc se mi líbí 👍👍😋

;-)parádní kousek,bude to ten řád německých rytířů,kdyby se jim vrátilo co chtěj a pak ještě lichnštajnům,tak morava přestana eksiztovat. :,-(No bylo to někde na kůži.Takže jak píše Cobasico.Ještě třeba ouřední brašna. :-)

Moc pěkný a zajímavý kop 👍

Pěknej obr ;-)

parádní kousek !!

👍👍👍

Znak/erb řádu německých rytířů to není zcela jistě. ...

Ale ono je pravdou, že rakouští arcivévodové byli velmistří toho řádu. Jakkoli mlátek a kladivo dole pod erbem naznačují, že by mohlo jít spíše o nějakého jejich báňského úředníka. ... Nejvíc se ten erb podobá erbu Karla Ludwiga von Österreich (tedy Karel Ludvík Rakousko-Těšínský ), který byl zároveň i velmistrem řádu německých rytířů. Ale tento erb s řádem nemá vůbec nic společného. ...

https://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Ludv%C3%ADk_Rakousko-T%C4%9B%C5%A1%C3%ADnsk%C3%BD

Luxus Pecka!👍👍👍

Vyšla i kniha katalog erbů řádu německých rytířů od Karla Müllera a tyto znaky tam jsou přímo uvedeny. A mrkni se na znak Andělské Hory je to anděl s hornickými kladívky. Kniha se dá koupit ve frcu za 250kč.

Já tam vidím v jednotlivých polích znaky Rakouska, Uher, Čech, Alt Burgundska a Toskánska = arcivévodů rakouských + mlátek a želízko dole. Žádná Andělská Hora na tom nálezu nefiguruje. ...

Jenom reakce na cobasico To se přece nevylučuje že rakouský arcivévoda byl velmistrem německých rytířů a proto i jeho znak je tam uveden když byl velmistrem jejich řádu. Je to znak velmistra německých rytířů a zároveň i arcivévody rakouského. A netvrdil jsem že na znaků je Andělská Hora jenom že symbol hornických kladívek je tady všude ve znacích hojně využívaný jak na pečetítkách tak na listinách na reklamních vlaječkách a proto je velmi obtížné usuzovat jestli to zrovna patřilo báňskému úředníků. Mohlo a nemuselo. Ale nic ve zlém přeji Všem takové krásné nálezy :-)

Já v tom mám asi tak nějak jasno a jestli si to někdo vykládá jinak, tak mu v tom ale vůbec a vůbec nebráním, je to jeho právo. ... Za mě je to nějakýho báňskáho ouřady, kterej byl ve službě rakouskýho arcivévody. Kdo zkoumal/těžil na Andělský Hoře? Nebyl to zrovna nějaký podnikatel/nákladník, kterýho podporoval arcivévoda nebo arcivévodův úřad? Já nevím, nikdy jsem se tím místem a hornickou činností tam nezabýval. Popisuju jen to co vidím na fotkách u tohoto nálezu, nic víc. ...

To je nádherný nález. Gratuluji. A obr palec. ;-)

:-D :-Dsem podíval a ten palec je evidentně malej.Znova. :-D :-D

:-D :-D :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru