Dnešní supr kop

Dneska jsem byl rozhodlej, že nikam hledat nepůjdu, protože ráno cestou do práce mi přeběhla černá kočka přes cestu (a ač nejsem pověrčivý) nechtěl jsem pokoušet štěstí. K tomu se přidala migréna a bylo jasno. Odpoledne se to ve mě pralo (jestli jít nebo zůstat doma) tak jsem dal dvě tabletky na bolest a čekal jestli zaberou. Po hodině bylo jasno. Bolest polevila já sebral detík a hnal jsem do malého lesíka za vesnicí. První signál hřebík pak dlouho nic. Pak přišel čistej signál ID18 a já si říkal to kopat nebudu, protože na tomto čísle mám jenom náboje, patrony a bordel. Jelikož jsem ale ještě nic nevytáhl kopnul jsem i toto. K mému překvapení se objevil tento stříbrňák, který podruhé už asi nenajdu. Udělal mi takovou radost, že jsem zbalil detík a pospíchal domu na panáka. Zatím jsem ho jenom opláchnul vodou, nevím jestli ho mám dát do citronky nebo oliváče. Prosím o radu znalejších.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Karel II. Liechtenstein (1664–1695) – VI Kreuzer (VI Krejcar) (č. 3489) Karel II. Liechtenstein (1664–1695) VI Kreuzer (VI Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 25,0 mm
Území ražby: České území (1 názor)
Panovník: Karel II. Liechtenstein (1664–1695) (1 názor)
Rok ražby: 1674 (1 názor)
Nominál:
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Karel II. Liechtenstein (1664–1695) – VI Kreuzer (VI Krejcar) (č. 3489) (1 názor) pitpaja: 3489

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Dnešní supr kop
Dnešní supr kop
Dnešní supr kop
Dnešní supr kop
Dnešní supr kop
Dnešní supr kop
Dnešní supr kop
Dnešní supr kop
Dnešní supr kop

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:NOX 600
45 hlasů
45 hlasů
zobrazeno:
1828x,
komentářů:
18,
nálezce:
pitpaja pitpaja
vyfotografováno:
27. května 2019,
vloženo:
27. května 2019

Komentáře

Ta je moc pěkná :-) gratuluji :-) ;-)

Děláš si prču ? Ten je fantastickej. Gratulace a palec. :-O

Ani jedno, citronka se používá jenom na Ag zaprasené měděnkou. Tady není. Udělej hodně slabý roztok NaOH. Máčet, občas ( třeba co 15 min.) počistit zubním kartáčkem. Nakonec nechat cca den ve vodě. Bude luxusní ;-)

Luxusní :-) jak píše Tovarnik. ;-)

Gratulace super kop nádherné :-)

Luxusní mince kolego ;-) byl bych moc opatrnej s čištěním-namočit do destilky,každý den měnit a jemný zubní kartáček.Uvidíš jak během několika dní prokoukne. ;-)

Klidně bych ho nechal jak je, čistit můžeš vždycky a někdy čím míň tím líp ;-) by mě zajímalo jak dlouho jsi čekal až ti zapózuje ten mravenec :-)

Nádhera! Na stříbro dělám slabej roztok kyseliny šťavelový. Když nečistota na minci zesvětlá, vyndám jí a kartáčkem očistím. Je to cca na půl dne a s výsledky jsem velmi spokojen. Gratulace! ;-)

Nádhernej kousek, gratulace! ;-)

Děkuji Vám borci za gratulace a tipy na čištění. Na fotkách není nic moc ale ve skutečnosti je luxusní, takže bych jí nerad odpráskl. Začnu asi pomalu destilkou a když a uvidím. Kefalíne ani jsem si nevšiml že mi tam přeběhl mravenec ;-) přišel jsem na to až doma když jsem to nahrával do kompu. :-)Přeji , ať Vám to krásně pípá a spoustu parádních nálezů :-)

Krasavec, gratuluju :-) ;-)

Parádní, já čistím stříbrné hlavně gumou na gumování. 👍 ;-)

Ten je fakt luxusní gratuluji :-P

Děkuji :-)

Gratuluji k pěknému VI krejcárku. Olomoucké, resp. Kroměřížské církevní ražby jsou má srdcovka!

Krásně zachovalá, moc bych to nečistil, škoda patiny, krásně bílé stříbrné nebo zlaté bižuterie je všude dostatek, fascinuje mě že se různá zlatá bižuterie z první republiky (pamětní mince a podobné nesmysly) prodávají za tak velké peníze

To je bomba! :-O

Děkuji kolegové ;-).Koukal jsem, že v katalogu je jich pár, tak o to mám větší radost, že je to asi opravdu štěstí toto najít ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru